Sihteeri homoseksuaaliseen kuopio mobiili nettiauto

Kolmikon Visua Norden -niminen yritys vastaa teatteri- ja ravintolatoiminnan taloudellisesta puolesta. Ohjelmistollaan Lentävä poro haluaa profiloitua nimenomaan aikuiselle yleisölle, kun kaupungin toisen kesäteatterin, Konttisen kesäteatterin näytelmät ovat perinteisesti koko perheelle suunnattuja.

Pipliassa riittää tekijöille haastetta: Rooleja on huimat kuutisenkymmentä. Tarkoitus ei ole pilkata tai rienata ketään, vaan tuloillaan on aiheeseensa nähden kevyt. Tältä näytti Kimuri Maunuvaara vuonna Lue sivulta 9, mistä ja miksi Kimurin voi bongata lauantaina. Julius Oförsagd, Jonne Suopajärvi ja Jussi Jokinen huhkivat kesäkuun alun parkkihallin ylätasolla niin rakennushommissa kuin teatteriharjoituksissa.

Palaan hoitovapaalta töihin 4. Rovaniemen kirkossa Tuomasmessu su 3. Lue näköislehti Osallistu keskusteluun facebook. Hanna-Kaisa Perkkiö komedia, Jokinen ja Suopajärvi lupaavat. Muun muassa Tampereen työväenteatterin ohjelmistossa naurattanut näytelmäteksti pohjaa amerikkalaisen The Reduced Shakespeare Companyn komediaan The Bible.

Vuonna Vilpertti-teatteri esitti Rovaniemellä saman ryhmän tekstiin pohjaavaa, William Shakespearen tuotannon yhteen esitykseen tiivistänyttä komediaa. Teatteriareenan rakentamiseen on varattu kappaletta vanhoja pakkauslavoja niistä tehdään niin paikan katsomorakenteet kuin baaritiski. Kierrätysmateriaaleja käytetään muutenkin niin paljon kuin mahdollista, Suopajärvi sanoo. Suunnittelusta vastaavat yhdessä teollista muotoilua opiskelleen Julius Oförsagdin kanssa rovaniemeläisen Treeform-yrityksen Jan Leutola ja Maxim Narborough.

Karun betonista parkkihallia ei ehkä äkkiseltään mieltäisi kesäiltojen keitaaksi, mutta ilta-auringon kannalta sijainti on mitä sopivin. Tavoitteena on tarjota kesän parasta viihdettä kesän parhaalla paikalla. Jos aurinko vain pilkottaa, osuu se isolle terassille melkolailla koko illan, Suopajärvi ja Jokinen sanovat. Tavoitteena on tuplata A Rovaniemen kesän viihde- ja kulttuuritarjonta.

Lentävän poron kesäteatteri Avaa ovensa Pekankatu 9: Avoinna kello 18 22, kesä- ja elokuussa tiistaista sunnuntaihin, heinäkuussa joka päivä.

Ohjelmassa kesäteatteria, musiikkia, sirkusta, komediaa, tansseja ja muuta ohjelmaa. Terassilla anniskelua ja pientä purtavaa. Parkkihallin ylätasanne on vuokrattu kesäteatterikäyttöön Rovaniemen kaupungilta. Hanna-Kaisa Perkkiö kurkisti Kemijokeen Rautasillalta, jota joskus ennen vanhaksi sillaksikin sanottiin. Kova on virta joessa jäiden lähdön jälkeen. Lisää lukijan kuvia löytyy sivulta 7. Lähetä sinäkin kuvasi osoitteeseen Julkaistuista kuvista saat palkkioksi UR: Monta vaihetta työhön Toimittajalta Työhön pääsemiseen vaikuttavat hyvin monentyyppiset seikat ja myös sattumalla on sanansa sanottavana asiassa.

Esteenä työpaikan saamiselle voi yksilöllisten ominaisuuksien lisäksi olla työnantajiin ja yhteiskunnan rakenteisiin liittyviä tekijöitä.

Jos työnhakija ei ole syntynyt Suomessa, se muodostaa hänelle vielä erityisiä esteitä, jolloin työttömyysriski voi olla jopa kolminkertainen suomalaisiin verrattuna. Yksilöiden väliset erot voivat A olla suurempia kuin kulttuurierot.

Näkökulma työpaikan saamiseen pitää olla ns. Yleensä voin itse vaikuttaa siihen, millaisen koulutuksen hankin. Samalla voin miettiä, mitä muuta osaamista ja millaisia valmiuksia minulla on tarjota työnantajalle. Niitä voin parantaa esimerkiksi opiskelemalla erilaisilla kursseilla ja toimimalla vapaaehtoistyössä. Vahvistan tällä tavoin myös kielitaitoani ja tutustun ihmisiin sekä luon verkostoja, jotka ovat oleellisen tärkeitä täällä Suomessa. Maahanmuuttajana minun on vaikea markkinoida koulutustani työnantajalle, koska hän ei tunne meidän tutkintojärjestelmäämme ja ei ainakaan tunnusta koulutustani.

Mikäli minulla on korkeakoulututkinto, voin hakea sen rinnastamista tai jos olen suorittanut ammatillisen tutkinnon tai hankkinut osaamista työn kautta, voin selvittää osaamisen tunnistamista ja tunnustamista koulun avulla. Työhön pääsemistäni vaikeuttaa se, että en tunne suomalaista työelämää tai ammatteja enkä työtehtäviä. Tähän voin saada apua työharjoittelun avulla. Harjoittelu ei tosin aina tunnu mielekkäältä, koska olen jo ammattitaitoinen tekijä ja haluan päästä oikeaan työhön ja saada palkkaa.

Jotta käytetty aika ei mene hukkaan, harjoittelujakso pitää suunnitella hyvin ja varmistaa, että voin saavuttaa ne tavoitteet, jotka haluan asettaa työharjoittelulle. Minulla pitää olla ohjaaja, joka valvoo harjoitteluani. Harjoittelun järjestäjän pitää huolehtia siitä, esimerkiksi työhönvalmentajan tai mentorin avulla. Hän voisi auttaa minua myös työpaikan hakemisessa.

Tiedän, että taustani vuoksi en ole ensimmäisenä, kun työnantaja valitsee työntekijöitä. Tiedän myös, että unelmatyötä ei yleensä heti saa, mutta kun hankin kokemusta ja vahvistan kielitaitoani, se auttaa eteenpäin.

Työelämäsertifikaatti-koulutuksen käyminen on hyödyllistä, koska siinä voin hankkia perustietoja suomalaisesta työelämästä ja työkulttuurista ja oppia vähän työlainsäädäntöä. Monella työnantajalla on maahanmuuttajataustaisista työntekijöistä positiivista kerrottavaa. He pitävät tärkeänä maahanmuuttajien persoonaan liittyviä ominaisuuksia, kuten joustavuutta ja palveluhenkisyyttä ja korkeaa motivaatiota. Moni työnantaja arvostaa vieraiden kielten ja kulttuurin osaamista, erityisesti yrityksissä, joissa käy paljon ulkomaalaisia, esimerkiksi venäjää puhuvia asiakkaita.

Tiedän, että maahanmuuttajana minun täytyy kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan eli oppia maan kieli ja tavat, jotta osaan toimia oikein. Puhutaan kuitenkin kahdensuuntaisesta kotoutumisesta: Työelämästä on tulossa monimuotoinen ja monikulttuurinen. Parhaiten tutustuu toisen kulttuuriin, kun kysyy asiaa häneltä suoraan. Silloin ei tarvitse miettiä, vaikuttaako esimerkiksi uskonto arkeen tai työn tekemiseen.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että yksilöiden väliset erot voivat olla suurempia kuin kulttuurierot. Asenteilla on mielestäni hyvin suuri merkitys, kun töitä etsii maahan muuttanut henkilö. Itse asiassa kysymys voi olla oletetuista asenteista eli työnantaja olettaa, että muut työntekijät tai asiakkaat eivät hyväksy erilaista työntekijää ja tästä syystä jättää palkkaamatta minut. Asennekysymyksessä on edistytty paljon, kun ollaan tilanteessa, että työnantaja haluaa palkata työntekijän, jolla on tietty osaaminen ja kansalaisuus on toisarvoista.

Oili Palovaara Projektipäällikkö, joka on tehnyt pitkään töitä maahanmuuttajien työllistymiseen liittyvissä hankkeissa sekä Suomessa että Ruotsissa. Ruotsissa keksitty lounasdisco-villitys on levinnyt Suomeenkin. Iltalehden mukaan Lunch Beat -tapahtumissa on tanssittu jo ainakin Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä.

Tanssilattiat ovat olleet täynnä. Lounasdiscot kuuluvat samaan sarjaan suuren suosion saaneen Ravintolapäivä-konseptin kanssa, sillä kuka tahansa voi järjestää niitä. Ravintolapäivät on otettu Rovaniemellä innolla vastaan viimeksi toukokuussa kaupungissa oli tarjolla herkkuja useassa eri pop-up -raflassa.

Nyt ainakin minä odotan jalka vipattaen, milloin meillä järjestetään A Pääasia olisi, että mieli virkistyisi ja ainakin vatsalihakset saisivat töitä nauramisen muodossa. Täytyy myöntää, että kun ensi kerran kuulin lounasdiscoista, minua lähinnä nauratti. Hyvä kun ehtii jotain pöperöä haukkaamaan kiireisen päivän lomassa!

Asiaa pohdittuani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että vaikkapa vartin mittainen discojytkeessä heiluminen, ja sen päälle nautittu kevyt lounas, saattaisi hyvinkin edistää työssä jaksamista. Tanssiminen on kivaa, siitä tulee hyvä fiilis. Pelkkä syöminen taas yleensä aiheuttaa puolilta päivin kamalan väsymyspiikin. Ideaa voisi myös laajentaa. Puoli tuntia kestävä esitys, jonka lomassa voisi myös ruokailla. Tai sitten pitempi improvisaatio-esitys, jolloin ei olisi niin suurta väliä, vaikka tulisi tai lähtisi kesken kaiken takaisin sorvin ääreen.

Pääasia olisi, että mieli virkistyisi ja ainakin vatsalihakset saisivat töitä nauramisen muodossa. Kesällä homma toimisi myös ulkosalla eväätkin voisivat olla kevyempää sorttia. Rovaniemi 10 vuotta sitten Hellerajat paukkuivat rikki Lyhyeksi jäänyttä kylmää jaksoa lukuunottamatta toukokuu oli Rovaniemen seudulla harvinaisen lämmin.

Apukassa elohopea kiipesi hellerajaan eli 25 asteeseen saakka. Lämpimien säiden ansiosta kevät oli Rovaniemen korkeudella lähes kaksi viikkoa etuajassa normaalista. Rovaniemelle perustettiin kulttuurijohtajan virka Rovaniemen kulttuuritoimen organisaation kehittämistä miettinyt työryhmä esitti kulttuurijohtajan viran perustamista. Kaupunki laittoi kulttuurijohtajan tehtävän hakuun kulttuuritoimen sisällä.

Kaupunki hoiti valitun henkilön tehtävät siten, ettei ulkopuolista sijaista tarvittu. Esityksen mukaan kulttuurisihteerin virka muutettiin kulttuurijohtajan viraksi, kun kulttuurisihteeri Esa Peltonen jäi eläkkeelle. Ryhmäpuutarha perustettiin Paavalniemeen Napapiirin ryhmäpuutarhayhdistyksen puheenjohtaja Marjukka Metsola esitteli puutarhasuunnitelman, jonka mukaan kaavoitettiin maa-alue ryhmäpuutarhan käyttöön Rovaniemen maalaiskuntaan.

Yhdistys tekee vielä alueesta vuokrasopimuksen maalaiskunnan kanssa. Syksyllä pääsemme jo jakamaan palstoja niille, jotka ovat valmiita aloittamaan rakennustyöt ensi kesänä, kertoi Metsola. Rovaniemellä nautittiin jo kesän lämmöstä. Tiina, Henna, Kati ja Suvi loikoilivat koulupäivän jälkeen Ounaskosken uimarannalla.

Lukuhaastekilpailun voitto Rovaniemelle Ammatillisten oppilaitosten lukuhaastekilpailun voitti teknisen oppilaitoksen rakennustekniikan luokka 1B yhteensä muun suomalaisluokan joukosta. Tehtävänä oli lukea kirja ja tehdä siitä raportti. Voittajaluokan työt osoittivat tuomareiden mukaan paneutumista lukemiseen ja teoksen arviointiin.

Tuomaristo kehui myös luokan kirjavalintoja monipuolisiksi. Myös luokan äidinkielen opettajan Tuula-Sisko Uurtamon yllätykseksi oppilaat olivat valinneet kioski- ja actionkirjojen sijaan oikeita kaunokirjoja aina Tuntemattomasta Sotilaasta Arto Paasilinnan ja Jari Tervon teoksiin.

Puoluekokous valitsee Keskustan puheenjohtajan 9. Maksuttomat bussikuljetukset keskusta Lappi Areena keskusta. Mukana Keskustan puoluejohtoa ja kansanedustajia sekä puheenjohtaja-, varapuheenjohtaja- ja puoluesihteeriehdokkaita. Lapsille ilmapalloja ja yllätysohjelmaa. ISS Henkilöstöpalvelut toimii nyt myös Rovaniemellä ISS Henkilöstöpalvelut tarjoaa joustavia, nopeita ja monipuolisia palveluratkaisuja vaihtuviin työvoiman muutostilanteisiin sekä henkilöstöhallinnon pulmiin.

Kesäkansaa viihdyttää Laura Voutilainen. Lauraa lämppää ja fiilistelee akustisesti Lordin kuorosta tuttu Aki Mikkonen. Kesätyöntekijät ja kausityöntekijät helposti kauttamme! Nuorgamissa Pimeä alkaa seuraavan kerran Hyvä että Rovaniemelläkin on järjestetty siivoustalkoita.

Huono että ihmiset kärräävät roskiaan metsiin ja tienvarsille. Keskiviikkoisin ja perjantaisin ilmaiseksi Rovaniemellä. Veitikantie 2 8 A, Rovaniemi Palvelemme ma to , pe 9 15 Mediamyynti: Etusivulla 1,98 Ennen tekstiä 1,73 Tekstissä 1,64 Tekstin jälkeen 1,73 Takasivulla 1,83 Hinnat sisältävät alv. Ke lehteen ma klo 16 mennessä. Pe lehteen ke klo 16 mennessä. Lehden vastuu virheellisestä ilmoituksesta rajoittuu enintään ilmoituksen hintaan. Avoin kysymys yksityisteistä Esitän avoimen kysymyksen Rovaniemen teknisen lautakunnalle yksityisteiden kunnossapitoehtojen muuttamisesta.

Kysymykselle syntyi tarve useista yhteyden otoista, joissa yksityisteiden vaikutusalueilla asuvat kertoivat huolistaan. Päätökseen jäi kohtuuttomasti tulkinnanvaraisia kohtia ja lisäksi heikennettiin aikaisempaa palvelutapaa.

Selkeyttämistä tarvitaan päätöksen seuraaviin päätöksen kohtiin: Päätöksellä palattiin vuoden välein suoritettavaan kesäkunnostukseen, mutta velvoitettiin aikaisemmasta poiketen välivuosina tapahtuvat kunnostukset kustantamaan tiekunnat ja kiinteistöjen omistajat.

Tämä on merkittävä palvelujen heikennys aikaisempaan. Aikaisemmin näiden vuoden välilläkin tie käytiin kunnostamassa kaupungin toimesta ja kustannuksilla, jos tie oli sortunut autolla liikennöimättömään kuntoon. Tämä vuoden kierron toteuttaminen ei tullut koskemaan teitä, joiden vaikutuspiirissä on vähintään kolme vakituista asuntoa, vaan ne pääsivät ympärivuotiseen kunnossapidon piiriin.

Tähän pääsivät myös ne tiet jotka oltiin pudottamassa kokonaan pois kunnostettavien teiden joukosta. Yksilöinä yhdessä Elämässä harvoin saa täysin sitä mitä haluaa. En välttämättä halua naapuria, josta olisi ihan mukavaa, että Suomeen perustettaisiin Suomen Laillisuuspuolue SLP , joka taas yli 40 vuoden jälkeen mielellään määrittelisi homoseksuaalisuuden rikokseksi.

Ehkä jo nykyiset naapurit katsovat, että onko pakko taas viilettää menemään käsikkäin vähempikin kailotus riittäisi. Merkittävä osa ennakkoluuloihin perustuvasta syrjinnästä on tiedon puutetta.

Se, mistä ei puhuta ja joka salataan, herättää sujuvasti toinen toistaan värikkäämpiä kuvitelmia. Jos saatavilla ei ole asiallista tietoa, jää kuka tahansa mielikuviensa armoille. Herääminen todellisuuteen niiden kammottavasta - mutta inhimillistä mieltä voimakkaasti kiehtovasta - maailmasta voi olla yhtä häkellyttävää kuin sinne joutuminenkin.

Voiko todella pitää paikkansa, että saman rapun naisparin haaveissa ovat kirkkohäät, omakotitalo ja kokoelma eri kokoisia Vitriini-rasioita, joihin asetella konkreettisia otoksia elämästä, joka on yhtä värikäs ja yhtä tylsä kuin kenen tahansa muun? Entä miten on mahdollista, että homokampaajan jäljiltä tukka yhä muistuttaa auton yliajamaa takkuuntunutta rusakkoa? Tarkoittaako tämä, että yksityisteiden varrella vakituisesti asuvia A kohdellaan jopa lautakunnan päätöksellä epätasa-arvoisesti?

Tästä syntyy aiheellinen kysymys, että mitkä tiet nyt sitten kuuluvat vuoden välein korjattaviin teihin? Toteutuuko näillä päätöksillä tasapuolisen kohtelun periaate? Avoimeksi on jäänyt kysymys miten hoidetaan ne tiet, joita ei ole aikaisemminkaan hoidettu vaikka ne ovat vastaavia teitä, kuin mitä on korjattu kaupungin toimesta? Tällaisia teitä kertoi olevan ins. Olli Peuraniemi ja teknisen lautakunnan pj. Sulo Paksuniemi asukastilaisuudessa, jossa paikalla oli myös apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttila.

Päätöksessä ei näistä em. Tarkoittaako tämä nyt, että yksityisteiden varrella vakituisesti asuvia kohdellaan jopa lautakunnan päätöksellä epätasa-arvoisesti? Edellisestä päätöksestä siirtymäajan kunnossapitosopimukset teksti poistettiin, mutta epäselväksi jäi millaiset sopimukset kiinteistön omistajien kanssa nyt laaditaan, Kenenkään ei A tarvitse pyrkiä yltiösuvaitsevaisuuteen tai pyhimyksen jalustalle.

Syrjintään saattaa törmätä missä vain. Pyrin joskus ajattelemaan kaupunkeja kulttuurien tai ryhmittymien sulatusuunin sijaan hedelmäsalaattina, jotta ne vastaisivat sitä ideaalia kuvaa ympäristöstä, jossa kulttuurit eivät vain limittyisi, vaan sopuisasti vahvistaisivatkin toisiaan. Todellisuudessa runsaat ihmisjoukot herättävät ahdistusta samoin kuin se, että heidän kanssaan on myös elettävä rinnakkain.

Kadulla kyllä ohittaa monia ihmisiä, mutta harvaa kohtaa kasvoista kasvoihin. Heitä voi sietää ja ehkä jopa suvaita, mutta paras keino lievittää ahdistusta on luokitella ja ryhmitellä heidät kategorioihin, joita mielensä mukaan voi vielä höystää vaikka median välittämin stereotyypein. Oikea menettely olisi ollut vaihtaa siirtymäajan sana toistaiseksi sanaksi. Jäivätkö edelleen voimaan merkittävät tulkinnanvaraiset kohdat kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä ja kuuden palvelukylän ydinalueiden yksityistiet?

Jos jäivät voimaan, niin ne antavat kohtuuttomasti viranhoitajalle valtaa tulkita omalla tavallaan, mitkä tiet kunnostetaan ja mitkä jäävät kunnostamatta. Teknisen lautakunnan tulee vastata avoimella julkisella vastauksella em. Teiden aurauksessa ei ole toteutunut tasapuolisen kohtelun periaate. Uusien ohjeiden antamiselle on perusteita. Jaakko Huttunen Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja vas.

Lääkärikirjan lukemisessa piilee vaaroja, sillä siinä touhussa saattaa painovirheellä olla kohtalokkaat seuraukset. Samoin on lokeroinnin laita. Naisparin Vitriini-rasioita voivatkin asuttaa arvot ja haaveet, jotka saattavat olla jopa pitkästyttävän perinteikkäitä, mutta jotka laajasta tavoittelusta huolimatta eivät ole kaikille saatavilla. Homokampaaja napottaa kotonaan salihousuissa ja katsoo televisiosta urheilulajeja, joissa ei koskaan edes vilahda silmänruoaksi toisten miesten paljaita ylävartaloita.

Mitkään ihmisryhmät eivät tietenkään ole tälläkään lailla yksinkertaistettavissa ja määriteltävissä. Suvaitsevaisuus tai kunnioitus eivät ole automaattisesti taattuja sateenkaarevissakaan yhteyksissä. Vaativaan sävyyn piukuttaminen vain kahdesta sukupuolesta ilman liukumia tai biseksuaalisuuden unohtaminen homouden ja heterouden väliltä kertoo myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sekä inhimillisestä että kaiken kirjavasta luonteesta.

Se kertoo myös siitä, ettei esimerkiksi jokainen homo koe velvollisuudekseen olla perillä viimeisimmistä häntä koskevista lakisäädöksistä tai muistakaan seksuaalivähemmistöjä koskevista asioista. Kritiikin totuudellisuus ratkaisee Matti Rapakko ihmettelee miksi kaupungin johto ei ole tehnyt elettäkään antaakseen oikeaa tietoa kiistanalaisista asioista tai perustellakseen viranhaltijoiden toimintaa UR Rillumaroilehdessä esitän näyttöjä normaalin hallintotavan kanssa ristiriidassa olevista kaupungin johtavien virka- ja lakimiesten tekemisistä.

Rapakko kuittaa kirjoitukseni olevan vain osoitus tyylistäni tuomatta esille missä olisin väärässä. Otan esimerkin, jossa johtava viranhaltija toimii hyvää hallintokäytäntöä vältellen. Tiedustellessani julkisia kaavoitusasioita kaavoitusjohtaja Tarja Outilalta hän liittää vastauksiinsa huomautuksen sanomiensa luottamuksellisuudesta, vaikka kyse on täysin julkisista virka-asioista. Tarpeeton huomautus saattaa synnyttää väärän käsityksen, että hänen vastauksensa olisivat salassa pidettäviä.

Viranomaisen on huolehdittava siitä, että antaessaan tietoja kansalaisille tulee samalla osoitetuksi selkeä käsitys menettelytavoista - tässä tapauksessa asian julkisuudesta. Kaavoituspäällikön menettely on ristiriidassa hallintolain hengen ja hyvän hallinnoinnin kannalta.

Rapakon toteamukset mustamaalauksesta, aggressiivisuudesta ja repivyydestä voi jättää omaan arvoonsa. Hänen kirjoituksessaan tietysti kuuluu vain hänen oma äänensä. Ei hänellä ole mitään hiljaisen enemmistön valtuutusta. Esa Tikkala Musiikinopettaja Kenenkään ei tarvitse pyrkiä yltiösuvaitsevaisuuteen tai pyhimyksen jalustalle. Humaanius ei ole koko maailmaa väkipakolla syleilevää yli-ihmisyyttä, vaan mahdollisuuden antamista epätodennäköisimmillekin henkilöille ja persoonille.

Liisa Alanampa Palstan kirjoittaja on rovaniemeläinen opiskelija ja Seta-aktiivi. Viestin hinta on 0, Toimitus valitsee julkaistavat viestit. Kuvia julkaistaan myös lehden Facebook-sivuilla.

Toimitus voi lyhentää pitkiä kirjoituksia. Liitä mukaan nimesi ja yhteystietosi.! Sanan selitys Ryskä Viljan puimakone. Mejän perälä oli puimaossuuskunta. Sen ryskää kulietethin talosta talhon, joisa viliat ryskäthin talakoila.

Äläskeleponen sanakiria eli raatauksia Rovaniemen sevulta. Kerro meille kasku Lapista Muuan eteläsuomalainen rotari halusi kymmenkunta vuotta sitten pitää esitelmän Lapista ja lappilaisesta huumorista. Kirjastosta ja antikvariaateista löytyi savolaishuumoria kolme hyllymetriä, mutta lappilainen huumori oli kortilla.

Mies löysi lopulta hätäänsä vihkosen Nätti-Jussin tarinoita ja niillä ilta oli pelastettu. Yhtenäistä Lappi-kaskujen kokoelmaa ei ole olemassa, siitä huolimatta, että Peräpohjola ja Lappi tunnetaan varsinaisena tarinoiden ja tarinankertojien aarreaittana, aidon jätkäkulttuurin perimmäisenä tyyssijana, persoonallisten sotaherrojen maakuntana, värikkäiden saamelaisten asuinsijana ja aina sanavalmiiden poliitikkojen kotikontuna. Lappilainen huumori kautta aikojen on yhä - valitettavasti - pieninä sirpaleina siellä sun täällä, vaikka monien muiden maakuntien kaskuja on kerätty useisiin yhtenäisiin kokoelmiin.

Katajarannan koululaiset osallistuivat talviarpojen myyntiin ja olivat mukana luovuttamassa lahjoitusta Käpy ry: Lions Club Rovaniemi Pöyliö on kauden päätteeksi tehnyt lahjoituksia.

Lahjoitusten kohteina olivat Käpy - Lapsikuolemaperheet ry ja Lapin keskussairaalan keskososasto. Talviarpajaisten myyntituotto euroa luovutettiin Käpy ry: Avustussumma käytetään lyhentämättömänä Käpy ry: Katajarannan koulun oppilaat osallistuivat arpojen myymiseen ja olivat mukana luovuttamassa lahjoitusta yhdessä Lions Club Rovaniemi Pöyliön edustajien kanssa. Myyntituloksesta riippumatta tärkeintä on ollut talviarpajaisten järjestäminen yhdessä koululaisten kanssa, korostaen erityisesti tapahtuman kasvatuksellista osuutta, kertoo opettaja Petteri Karila, jolle luovutettiin samassa tilaisuudessa LC Rovaniemi Pöyliön Kunnialeijona-patsas kiitoksena 10 vuotta jatkuneesta yhteistyöstä.

Aloite tuolilahjoitukseen tuli erään keskosen äidiltä vapun aattona ja LC Rovaniemen Pöyliön hallitus päätti lahjoituksesta yksimielisesti ja pikaisesti. Mikä mahtaa olla Lapin tunnetuin kasku? Vai lapinmiehen ja karhun kohtaaminen pitkospuilla? Kemiyhtiön herrat ostamassa Reidarilta taulua? Tornionlaaksoon sijoittuva juttu huippuhiihtäjä Olkinuorasta, hänen kaveristaan Alapullista ja siitä kolmannesta hiihtäjästä, jonka nimeä kertoja ei muista? Vai ehkä Pokan Alman baarin käyttäytymissäännöt?

Lappiin juurtuneita ja Lappiin yhdistettyjä hersyviä kaskuja ja niiden kertojia riittää. Tallennus on valitettavasti - tähän asti - unohtunut.

Tarinoita on niin paljon, että niiden kokoamisessa, alkuperien selvittelyssä ja kirjaamisessa on varmasti täysi työ. Savolaisilla, pohjalaisilla ja karjalaisilla on omat maakunnalliset kaskukokoelmansa. Sellainen pitää ehdottomasti olla myös lappilaisilla.

Tarkoituksemme on kesän ja syksyn aikana kerätä, editoida ja tallentaa Lappi-kaskujen parhaimmisto - tutut ja ennen julkaisemattomat, uudet ja vanhat - työnimellä Lappilainen huumori kautta aikojen. Tämä työ vaatii paitsi huumorimieltä myös herkkää korvaa sekä maakunnan ihmisten ja niin sanottujen Lapin väärtien apua. Mitä lappilainen huumori on parhaimmillaan? Mikä on se kasku, jota sinun mielestäni ei saisi missään nimessä unohtaa lappilaisten kaskujen parhaimmistoa kerättäessä?

Pyydämme sinua lähettämään ehdotuksesi Lapin parhaista kaskuista kahden miehen työryhmällemme valitsemaasi sähköpostiosoitteeseen. Tarkoituksemme on saattaa rehevimmät Lapin vitsit ja tarinat lähimmän vuoden aikana yhtenäiseen kokoelmaan. Pertti Tuisku Lapin Rauhanturvaajat kävivät laskemassa seppeleen Rovaniemen Sankarihaudalle tiistaina Päivää on vietetty vuodesta lähtien. Taina Tast Voi miten suloinen!

Oravanpoikanen oli torkahtanut Taina Tastin talon seinustalla olleen kevytlecaharkon sisälle. Taina otti kuvan viime torstaina illansuussa Vennivaarassa. Lomautus vähensi kesän kerhotoimintaa Aikanaan tein valtuustoaloitteen, että koululaisille järjestettäisiin kaupungin toimesta loma-ajaksi ohjattua kerhotoimintaa.

Näin saisivat vanhemmat ja isovanhemmat olla turvallisin mielin noin kuukauden tietäen lasten olevan turvallisessa päivähoidossa ohjaajien valvonnassa. Asia koettiin jokseenkin myönteiseksi, koska sitä kokeiltiin Viirinkankaan koululla ja kaikki osapuolet olivat kokeiluun tyytyväisiä.

Asia meni uudelleen valtuustoon, joka lähetti aloitteen koulutoimeen kehitettäväksi: Koulutoimi käsitteli kyseistä aloitetta ja tulos jatkui myönteisenä. Päätös oli, että kerhotoimintaa laajennetaan viidelle koululle omana toimintana. Koin jopa riemuiten, kuinka kuntamme on myönteinen -luokkalaisten lomanaikaiseen ohjattuun kerhotoimintaan.

Sain koulutoimelta tiedon, että asia on hoidettu. Tyhmyyttäni kävin pöntössä puheessani jopa kiittämässä, kuinka asia saatiin rullaamaan. Nyt kuitenkin alkoi asia tökkimään. Kaupunki lomauttaa kesän ajaksi koulunkäyntiavustajat eli henkilöä. Saamani tiedon pohjalta ilmeni, ettei kerhotoimintaa voidakaan A Kaupunki lomauttaa kesän ajaksi koulunkäyntiavustajat eli henkilöä.

Entisenä ay-aktiivina en mitenkään osaa kuvitella, mistä tässä on kyse. Eikö opiskelijoissa olisi ollut halukkuutta, jolloin olisivat samalla saaneet kokemusta tulevaan työelämään?

Vihjeeksi valtuutetuille, jotka runoilette valtuustoaloitteita: Lisäksi lomautetut kun lasketaan samaan joukkoon, on ihme, jos jossakin tökkii. Aatos Nätynki Kaupunginvaltuutettu vas.

Rovaniemen seurakunta Mannerheimin kunniaksi soppaa Lordinaukiolla 4. Sota-ajan lauluja ja isänmaan asiaa. Klo 10 Äiti Teresan peittotalkoita, Leila. Klo 10 Myyjäiskäsityötalkoita, Leila. Klo 12 Avoin runopiiri, Pirkko Pankinaho. Klo 13 Virret tutuiksi, Pirkko ja Leila. Helmikammarin väen retki Tervolaan. Klo Ilosanomapiiri, Seija Hauhia. Kesäajan ohjelmissa voi ilmetä muutoksia. Helmikammarin näyttely Kollagrafi aa, Rovaniemen kuvataidekoulu, Pirga 1.

Tiedustelut Riitta Pitkänen, Rovaniemen Seurakunta Kuka kuvaa kesän hauskimman hetken, makeimman maiseman, kauneimman kukan tai sykähdyttävimmän sekunnin? Kesä foto Kuva: Heidi Kettunen Uusi Rovaniemi etsii taas lukijoiden parhaita kesäkuvia.

Kolmena kesäkuukautena valitaan kuukauden parhaat kesäfotot, joiden ottajat palkitaan lahjakorteilla. Parhaat kuvat pääsevät syksyllä esille kauppakeskus Revontuleen.

Niiden joukosta lukijat saavat kesän lopuksi äänestää koko kisan voittajan. Voita lahjakortti Roifotoon! X Emme ota vastaan paperikuvia tai muistikortteja. X Kuvan tulee olla tänä kesänä otettu.

X Joka kuukausi valitaan kolme kuukauden kuvaa. X Koko kesän voittajakuva valitaan lukijaäänestyksellä. X UR pidättää oikeuden kuvien julkaisuun ja käyttöön. X Kuvia tulee esille myös UR: X Kuvien pitää olla perillä mennessä. X Kuvista kootaan valokuvanäyttely kauppakeskus Revontuleen. Näin osallistut X Lähetä kuva osoitteeseen Liitä mukaan kuvaajan nimi ja yhteystiedot sekä kuvan nimi.

X Kerro myös, missä ja milloin kuva on otettu. Kuvan aihe on vapaa, kunhan se liittyy kesään. Palkinnot X Joka kuukausi kesä-, heinä- ja elokuu valitaan kolme kuukauden kuvaa, joiden ottajat palkitaan 20 euron lahjakortilla Roifotoon. X Loppukilpailuun valitut kymmenen parasta kuvaa palkitaan 20 euron lahjakortilla Roifotoon. X Koko Kesäfoto-kisan voittaja saa euron lahjakortin Roifotoon. Kauppatori laulaa ja soi tiistaisin Rovaniemen kauppatorin torikahviossa järjestetään tiistaisin klo 18 alkaen noin tunnin kestäviä yhteislaulutilaisuuksia, joihin kaikki vauvasta vaariin ovat lämpimästi tervetulleita.

Paikalla on Kalevi Viitala, joka laulattaa ja juontaa tilaisuuden. Taustalla soi elävä musiikki. Väliajalla on mahdollisuus ostaa torikahviosta mm.

Paikan päällä jaetaan lauluvihkoja, jotka toivotaan palautettavan tilaisuuden jälkeen järjestäjille odottamaan seuraavan tiistain lauluiltaa. Luvassa on mukavia hetkiä yhteislaulun merkeissä aina heinäkuun lopulle asti. Tapahtumissa nähdään mahdollisesti myös yllätysesiintyjiä. Mikäli laulutilaisuus joudutaan peruuttamaan, ilmoitetaan siitä torikahviossa. Tilaisuudet järjestää Rovaniemen kulttuuripalvelukeskus yhdessä Kalevi Viitalan ja kauppatorin kahvion omistajan Marjatta Pekkalan kanssa.

Kauppatori laulaa ja soi tiistaisin klo Elokuussa vietetään vegefiestaa Suomen pohjoisin kestävän elämäntavan festivaali Vegefiesta järjestetään ensimmäistä kertaa Rovaniemellä. Luvassa on muun muassa elävää musiikkia, tanssia, mielenkiintoisia keskusteluja, työpajoja, järjestöjä sekä herkullista kasvisruokaa läheltä ja kaukaa. Vegefiesta tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille.

Tekemistä riittää taaperosta vaariin, ja tapahtumaalue tulee olemaan mahdollisimman esteetön. Keskeisiä festivaalin teemoja ja arvoja ovat reilu kaupankäynti, ihmisten ja muiden eläinten oikeudet, ympäristöystävälliset toimintatavat ja kansalaisvaikuttaminen. Ympäristövastuullisuus huomioidaan kaikissa vaiheissa, muun muassa jäte- ja ruokahuollossa sekä ohjelmassa.

Hankinnoissa suositaan luomua, lähituotantoa ja Reilua kauppaa. Mukaan etsitään lisää järjestäjiä, vapaaehtoisia festivaaliviikonlopulle sekä uusia yhteistyötahoja. Haussa ovat monen eri alan osaajat: Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla - kiinnostus ja innostus riittävät.

Kaupunki verkossa Lisätietoja com, p ja pian avautuvilta Internet-sivulta www. Miehet soittivat ensimmäisen keikkansa vuotiaina pojankloppeina Vaaranlammen ala-asteen kevätjuhlissa vuonna Keikka oli itse asiassa päivää ennen kevätjuhlia, koska opettajat eivät uskaltaneet päästää meitä lavalle varsinaisissa juhlissa, Kimuri Maunuvaara tarkentaa. Bändin nimi oli tuolloin Nightmare, joka aloitti uransa cover-biiseistä, mutta siirtyi myöhemmin omaan tuotantoon.

Syystä tai toisesta keikat kävivät silloin vähiin, jolloin bändi päätti taas viritellä vanhat rock-coverit henkiin.

Bändi teki keikan rovaniemeläisen jenkkiautoyhdistyksen bileisiin, joissa muuan tamperelainen poika kysyi kokoonpanon nimeä. Kuultuaan, ettei meillä ole varsinaista nimeä, hän sanoi että pitäähän bändillä joku nimi olla. Se nimi jäi ja yllättävästi keikkaa alkoi tulla, Kimuri ja Maikka muistelevat.

Keikkoja riitti muun muassa tunturikeskuksiin, joihin tarvittiin coverbändiä villitsemään yleisöä. Ja se Laskutelineeltä on aina onnistunut. Kun Maikka vetää komppia täysillä ja meikä huutaa, niin se vain toimii. Ja kyllä yleisöstä näkee, mikä toimii ja mitä pitää vetää lisää, Kimuri sanoo. Keikalla tulee mahtava meininki, koska yleisöstä huokuu meille hyvä fiilis ja meiltä takaisin yleisölle, Maikka lisää.

Laskuteline on keikkaillut eri puolilla Suomea Nuorgamista Helsinkiin. Toisinaan keikalle on menty veneellä, toisinaan moottorikelkalla. Levyjäkin on tehty sekä omalla nimellä että DoopyDoon ja Bunkhouse Henkistä alastomuutta tanssiteatterissa Tanssiteatteri Studio Solun alkukesän ensi-ilta käsittelee tanssin keinoin miehen ja naisen suhdetta, mutta myös elämää ja kuolemaa hieman eri näkökulmasta katsottuna kuin yleensä.

Lähtökohtana ja alkuideana ovat olleet kuvat ja hetket sekä matka monilla tavoilla ja tasoilla. Trippi henkistä alastomuutta -nimisessä teoksessa ei tuoda tekstiä näyttämölle mutta esille kuitenkin, tavalla tai toisella. Esitys soveltuu kaikenikäisille ja aukeaa katsojalle eri kautta iästä ja elämänkokemuksesta riippuen. Esityksen pohjalla olevat tekstit on kirjoittanut Outi Kallas, joka on myös ohjannut esityksen.

Trippi - henkistä alastomuutta, ensiilta ti 5. Muut esitykset ke 6. Laskutelineen rumpujen takana on Maikka Auvinen, joka lupaa lauantaiksi loistavia kekkereitä. Mutta niin se vain on, että Laskuteline on genrensä vanki. Ei ihmiset halua kuulla meiltä omaa matskua vaan niitä tuttuja ralleja. Niitä tuttuja ralleja kuullaan myös lauantaina.

Laskutelineen vuotisbileet la 2. Lisäksi Laskutelineeseen kuuluvat Wellu Tiensuu koskettimet, saxofoni ja laulu sekä Juha Välimaa basso ja laulu Musiikkikirjastossa kajahtaa sunnuntaina Pyhän kolminaisuuden päivänä musiikkikirjastossa kajahtaa, kun kolme bändiä tulee juhlistamaan Segmentumin Far from home -EP: Seuraavana lauteille astelee Simerockin bändikisoissa kehuja kerännyt extrememetal-poppoo Set Up To Fail.

Tapahtuman päättää Segmentum, joka julkaisee viimein ikuisuusprojektinsa Far from home EP , jota on työstetty jo vuoden verran. Tapahtuma on ilmainen ja päihteetön. Sen järjestävät yhteistyössä musiikkikirjasto, Lapin Taidetoimikunta ja bändit. Haureuden Kolminaisuus -bänditapahtuma su 3. Nuorisotekopalkinto Ari Sirviölle Nuorisolautakunta on päättänyt palkita Ounasvaaran lukion opinto-ohjaajan Ari Sirviön Nuorisoteko-palkinnolla.

Ensimmäistä kertaa jaettavan kunnianosoituksen saajaksi tuli neljä esitystä, joista Sirviöön päädyttiin nuorten omien ehdotusten pohjalta. Sirviön palkitsemista perustellaan hänen innostuneisuudellaan ja aktiivisuudellaan nuoria kiinnostavien projektien parissa.

Lisäksi hänen omat oppilaansa kiittelevät Sirviön kykyä ottaa huomioon nuorten oma näkökulma. Vuoden nuorisoteko-palkinto luovutetaan 8. Reseptit Uusittavat reseptit tulee toimittaa omaan tiimiin uusittavaksi hyvissä ajoin ennen lääkkeen loppumista. Kotisairaala Kotisairaala on suljettuna ajalla Diabeteshoitotarvikejakelu Sairaalakadulla avoinna vain maanantaisin klo Mielenterveysyksikkö, Urheilukatu , 2 kerros Mielenterveysyksikön puhelinneuvonta palvelee välisenä aikana klo A-klinikka, Sairaalakatu 1, 1 kerros A-klinikan puhelinneuvonta palvelee 1.

Pohjolankadun hammashoitola Pohjolankatu Muurolan hammashoitola Koulukaari Sinetän hammashoitola Koulurinteentie Vaaranlammen hammashoitola, Koulukuja Neuvolat Heinäkuussa neuvolatoiminta on supistettu minimiin. Neuvoloiden aukioloajat kerrotaan oman neuvolasi puhelinvastaajassa. Sinetän terveydenhoitajan avovastaanotto on suljettu seuraavasti: Sinetän äitiys- ja lastenneuvola on suljettu välisen ajan.

Muurolan terveydenhoitajan vastaanotto ajalla ma ja to klo ei keskiviikkoisin Vanttauskoski: Vanttauskosken terveydenhoitajan vastaanotto ja seniorineuvola kesäkuussa ma, ke ja to klo , poikkeuksena viikko 26, jolloin Vanttauskosken neuvola on suljettu. Heinäkuussa terveydenhoitajan vastaanotto ja seniorineuvola toimii seuraavasti: Auttissa terveydenhoitajan vastaanotto ja seniorineuvola on to klo Auttin kappelin tiloissa.

Terveydenhoitajan vastaanotto ja seniorineuvola on suljettu välisen ajan. Jatkossa terveydenhoitajan vastaanotto ja seniorineuvola toimii kuukauden toinen ja neljäs torstai klo Tarkempia tietoja tarvittaessa saa alueen terveydenhoitajalta puh Ounas-Saaren seniorineuvola: Ounasrinteen seniorineuvola on suljettu ajalla Rovatiimin seniorineuvolat: Meltaus ma ja to klo Vaaranlampi pe klo Ratantaus palvelee ti klo Lohinivan seniorineuvola on suljettu ajalla Uittotiimin seniorineuvolat: Muut kuntoutuksen toiminnot toimivat pienemmällä henkilöstöllä.

Kuntoutusyksikön toimisto tai Kesän aikana terveyspalveluiden toimipisteet toimivat pienemmällä henkilöstöllä. Annetut vastaanottoajat eri toimipisteisiin hoidetaan suunnitellusti.

Lääkärille, hammaslääkärille, suuhygienistille ja tiimien terveyden- ja sairaanhoitajille varatun ajan voi perua päivää ennen varattua vastaanottoaikaa myös sähköisesti Terveyspalvelukeskus Leikkaa talteen.

Menotiedot ovat toimituksellista aineistoa. Toimitus valitsee ja käsittelee julkaistavat tiedot.! Kansien välissä Kaupunginkirjaston työntekijät esittelevät kokoelmien uutuuksia.

Lappilaisen bluesin merkkipaalu Levy: Slim Butler s Inner Blues. Slim Butlerin alias Jarmo Luigi Puhakan kauan odotettu sooloalbumi on viimein saapunut painosta. Mukana on yksitoista svengaavaa, modernia lappilaista bluesia edustavaa rallia, joista peräti kymmenen on Puhakan itsensä kynäilemiä.

Vierailevia artisteja ovat amerikkalaiset laulajat Sugar Ray Norcia Rhode Islandilta ja Andrew Black Atlantasta sekä levyn tuottanut brittikitaristi Otis Grand, joka myös vetäisee parilla raidalla muutaman kitarasoolon. Aidot, analogiset äänitykset tehtiin ns.

Ainoastaan laulut ja soolot äänitettiin jälkikäteen. Levyllä soittavat rovaniemeläiset ovat kaikki kokeneita muusikoita, joiden bändihistoriaa voisi lukea kuin lappilaisen rytmimusiikin kuka kukin on -kirjaa. Kansainväliseen jakeluun menevä levy tulee kauppoihin kesäkuussa ja on ladattavissa myös digitaalisesti.

Lainattavana ja myytävänä myös musiikkikirjastossa. Teatteri Trippi henkistä alastomuutta, Tanssiteatteri Studio Solun esitys ti 5. Ennakkovaraukset Konsertit Laura Voutilaisen ulkoilmakonsertti pe 8.

Lämppärinä Kuorosodan Lordin kuorosta tuttu Aki Mikkonen. Rock, tanssit, klubit Chuck Norris-kierrepotkukerho, Dj Reuma plays metal pe 1. Pailakan Jokerit pe 1. Suvi Teräsniska pe 1. Mehuhetki Djs, UG Djs pe 1. Haureuden kolminaisuus -bänditapahtuma su 3. Liikunta, ulkoilu Sirkus Finlandian karavaani kulkee kohti Rovaniemeä Sirkus Sirkus Finlandia parkkeeraa Rovaniemelle taas ensi viikon ajaksi.

Tänä vuonna sirkusperheen vesa Carl Jernström jr. Hän aloitti taiteilijan uransa jo ennen kouluikää ja on ehtinyt esiintyä monissa Euroopan maissa sekä Japanissa. Brasiliasta saapuu Suomen oloissa ennennäkemätön surmanajoryhmä The Diorios moottoripyörineen. Näytöksessä nähdään myös kiinalaista tasapainoilua, venäläinen kissojen kouluttaja, huimaavaa trapetsitaiteilua sekä venäläisen aisan mestareita.

Kiertueella on mukana yhteensä päinen henkilökunta kuudestatoista eri maasta ja teltan tunnelman luo 9-henkinen sirkusorkesteri. Kiertue nähdään tänäkin vuonna yli sadalla paikkakunnalla ympäri Suomen. Sirkus Finlandian kas Muusikot: Otis Grand, kitara tuottaja ja sovittaja. Sugar Ray Norcia, laulu. Raimo Hakala, lap steel -kitara. Marko Niemelä Musiikkikirjastonhoitaja Listalla Varatuin kirjallisuus Rovaniemen kaupunginkirjastossa.

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana Björn Wahlroos: Markkinat ja demokratia Katja Kettu: Pettävä hiljaisuus Outi Pakkanen: Julma kuu Seppo Jokinen: Suljetuin ovin Leena Lehtolainen: Paholaisen pennut Kesäjumpat Maanantaisin: Omatoiminen kuntosali klo Keltakankaan liikuntahallissa ei Kausimaksu koko toimintaan 10 e, vesijumppiin myös sarjalipulla tai vuosikortilla.

Frisbeegolf-viikkokisat joka sunnuntai klo 17 Ounasvaaran radalla. Kilpailut ovat kaikille avoimia. Osallistumismaksu 1 e, ensikertalaiset ilmaiseksi.

Päiväretki Louevaaraan la 9. Retki on kaikille avoin ja maksuton. Rovaniemen Luonto ry ja Lapin Lintutieteellinenyhdistys ry. Urheilu Frisbeegolf-kilpailut la 2. InterSport Rovaniemen tiloissa, jossa ilmoittautuminen, puttikisa ja tuote-esittelyä. Tapahtuma jatkuu parikisana klo Lapin urheiluopiston frisbeegolfradalla.

Muuta Casting-tilaisuus pe 1. Lapin Yliopiston promootiotilaisuus pe 1. Poimintoja Sosiaali- ja kriisipäivystys periikö puolison lapsi traubenzucker gesund für kinder sekundäre biliäre zirrhose wikipedia teräksisten kodinkoneiden puhdistus whatsapp sähköpostita keskustelu piero barone biografia en español. Poimintoja kova möykky emättimessä karitsan sisäfile paino crazy town butterfly lyrics deutsche übersetzung ólommentes benzin ára miten saada kuume yhdessä yössä jyrsimen terän teroitus dr martens bakancs árak.

Poimintoja Päivähoito kesäleirit tampere passé composé être avoir przychodnia mostowa tarnów medicus minä ja prinssi 3 häämatka muriel robin le répondeur paroles. Poimintoja putsata pöytä englanniksi några minuter engelska elgiganten luleå öppettider kärcher infonet schweiz.

Poimintoja polvijärven terveyskeskus neuvola haetaan rakennusalan yrittäjää gaggenau hausgeräte ersatzteile boğaziçi köprü kaç km maderanertal hütte mieten ruostumaton teräs magneettisuus nurmikkojyrä vuokraus tampere. Poimintoja todellinen ystävä runo café järntorget gamla stan spinoza ethica türkçe pdf immobilienscout münchen und umgebung hakimin yeri tunalı telefon vallens gård ljusdal.

Poimintoja kirpputori hämeenlinna hermans raskausoireiden häviäminen oireet leipälaatikko hong kong. Poimintoja napapiirin yläaste terveydenhoitaja halpa yksityinen hammaslääkäri turku bäcker heiderich stade vesiautomaatin painekytkimen säätö grillikylkeä uunissa reseptit. Poimintoja Ilmoittaudu Aikuisopiston kursseille puhelun äänitys samsung galaxy saunatilat jyväskylä keskusta vastasyntyneen pään tukeminen. Poimintoja vad heter svarta vinbär engelska työvoiman vuokraus turku edessä oleva istukka karnevals deiters köln heumarkt czerniakowska szpital położniczy yläkoulun fysiikka tehtäviä.

Poimintoja manyak sözler kısa välimuistin tyhjentäminen android kostium kąpielowy push up 34 turrón de coco receta mitä virikkeitä kissalle. Poimintoja kiurujen yö punainen högskolan kristianstad utbildningar terästä lujempi puu uusi päivä hahmot pamiatky košice wikipedia bolesławiec urząd miasta przetargi.

Poimintoja ketonen ja myllyrinne jääkiekko mikä on hulluinta mitä olet tehnyt livestände premier league lahjoja vähävaraisille lapsille ris a la malta med färdig gröt concurso de jaboatão aocp. Poimintoja wetter nürnberg nächsten 14 tage miten olla välittämättä mitä muut ajattelee valtion matkustussääntö päiväraha keynote mac tutorial español matelija tarvikkeet netistä.

Poimintoja Aurinkokiven koulu ei hormiin liitettävä liesituuletin ohé ohé matelot lyrics señorita vince staples rap genius syöksyä synonyymi fi ae projektiinsener oü. Poimintoja dobry film na wieczór we dwoje vaarallinen jäte kuopio lagardere active publicité adresse motorsiklet kaskları fiyatları rada rodziców w szkole księgowość hyviä viinejä virosta. Poimintoja vasen poski kipeä hallintotieteet pääsykoe vaasa uutisvuoto huonoja vitsejä täytetyt bataatit lohi monnari torebka listonoszka nowość wiosna pitkä matematiikka yo koe.

Poimintoja pronájem bytu jiráskovo náměstí ostrava film izle aşk ve gurur jussi björling robert merrill operett günstige spieler fifa 16 karriere oras linjasäätöventtiili dn20 nuken yhdistelmävaunut netistä virtalähde 5v 12v.

Poimintoja wolfteam kayıt ol oyna joygame karlsson på taket suomeksi paastoverensokeri kuinka kauan syömättä recette bouillon de volaille corsé leiner laura illúzió pdf française des jeux resultat loto nuortennetti mikä tekee sinut tänään onnelliseksi fronteras marítimas de colombia pression artérielle élevée que faire henkilökohtaisen budjetin laatiminen rantaravintola lahnajärvi suomi24 adam brody oc rachel bilson ayrıldı.

Poimintoja empik school rzeszów vår i mulleskogen kursy walut w kantorach kraków türk şarkıları mp3 björling merrill pearl fishers. Poimintoja wifi kamera ulkokäyttöön alafranga tuvalet fiyatı mustikkapiirakka kermaviilitäyte muropohja jäätelöauton vanha ääni palvelualan opisto jyväskylä näytön kääntö iphone 6 opetellaan kirjaimia netissä.

.

MIES ETSII SEKSIÄ MIES PÄÄLLÄ GAY ASENTO

Auttissa terveydenhoitajan vastaanotto ja seniorineuvola on to klo Auttin kappelin tiloissa. Terveydenhoitajan vastaanotto ja seniorineuvola on suljettu välisen ajan.

Jatkossa terveydenhoitajan vastaanotto ja seniorineuvola toimii kuukauden toinen ja neljäs torstai klo Tarkempia tietoja tarvittaessa saa alueen terveydenhoitajalta puh Ounas-Saaren seniorineuvola: Ounasrinteen seniorineuvola on suljettu ajalla Rovatiimin seniorineuvolat: Meltaus ma ja to klo Vaaranlampi pe klo Ratantaus palvelee ti klo Lohinivan seniorineuvola on suljettu ajalla Uittotiimin seniorineuvolat: Muut kuntoutuksen toiminnot toimivat pienemmällä henkilöstöllä.

Kuntoutusyksikön toimisto tai Kesän aikana terveyspalveluiden toimipisteet toimivat pienemmällä henkilöstöllä. Annetut vastaanottoajat eri toimipisteisiin hoidetaan suunnitellusti. Lääkärille, hammaslääkärille, suuhygienistille ja tiimien terveyden- ja sairaanhoitajille varatun ajan voi perua päivää ennen varattua vastaanottoaikaa myös sähköisesti Terveyspalvelukeskus Leikkaa talteen.

Menotiedot ovat toimituksellista aineistoa. Toimitus valitsee ja käsittelee julkaistavat tiedot.! Kansien välissä Kaupunginkirjaston työntekijät esittelevät kokoelmien uutuuksia. Lappilaisen bluesin merkkipaalu Levy: Slim Butler s Inner Blues. Slim Butlerin alias Jarmo Luigi Puhakan kauan odotettu sooloalbumi on viimein saapunut painosta. Mukana on yksitoista svengaavaa, modernia lappilaista bluesia edustavaa rallia, joista peräti kymmenen on Puhakan itsensä kynäilemiä.

Vierailevia artisteja ovat amerikkalaiset laulajat Sugar Ray Norcia Rhode Islandilta ja Andrew Black Atlantasta sekä levyn tuottanut brittikitaristi Otis Grand, joka myös vetäisee parilla raidalla muutaman kitarasoolon. Aidot, analogiset äänitykset tehtiin ns.

Ainoastaan laulut ja soolot äänitettiin jälkikäteen. Levyllä soittavat rovaniemeläiset ovat kaikki kokeneita muusikoita, joiden bändihistoriaa voisi lukea kuin lappilaisen rytmimusiikin kuka kukin on -kirjaa. Kansainväliseen jakeluun menevä levy tulee kauppoihin kesäkuussa ja on ladattavissa myös digitaalisesti.

Lainattavana ja myytävänä myös musiikkikirjastossa. Teatteri Trippi henkistä alastomuutta, Tanssiteatteri Studio Solun esitys ti 5.

Ennakkovaraukset Konsertit Laura Voutilaisen ulkoilmakonsertti pe 8. Lämppärinä Kuorosodan Lordin kuorosta tuttu Aki Mikkonen.

Rock, tanssit, klubit Chuck Norris-kierrepotkukerho, Dj Reuma plays metal pe 1. Pailakan Jokerit pe 1. Suvi Teräsniska pe 1. Mehuhetki Djs, UG Djs pe 1. Haureuden kolminaisuus -bänditapahtuma su 3. Liikunta, ulkoilu Sirkus Finlandian karavaani kulkee kohti Rovaniemeä Sirkus Sirkus Finlandia parkkeeraa Rovaniemelle taas ensi viikon ajaksi. Tänä vuonna sirkusperheen vesa Carl Jernström jr.

Hän aloitti taiteilijan uransa jo ennen kouluikää ja on ehtinyt esiintyä monissa Euroopan maissa sekä Japanissa. Brasiliasta saapuu Suomen oloissa ennennäkemätön surmanajoryhmä The Diorios moottoripyörineen. Näytöksessä nähdään myös kiinalaista tasapainoilua, venäläinen kissojen kouluttaja, huimaavaa trapetsitaiteilua sekä venäläisen aisan mestareita.

Kiertueella on mukana yhteensä päinen henkilökunta kuudestatoista eri maasta ja teltan tunnelman luo 9-henkinen sirkusorkesteri. Kiertue nähdään tänäkin vuonna yli sadalla paikkakunnalla ympäri Suomen.

Sirkus Finlandian kas Muusikot: Otis Grand, kitara tuottaja ja sovittaja. Sugar Ray Norcia, laulu. Raimo Hakala, lap steel -kitara. Marko Niemelä Musiikkikirjastonhoitaja Listalla Varatuin kirjallisuus Rovaniemen kaupunginkirjastossa. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana Björn Wahlroos: Markkinat ja demokratia Katja Kettu: Pettävä hiljaisuus Outi Pakkanen: Julma kuu Seppo Jokinen: Suljetuin ovin Leena Lehtolainen: Paholaisen pennut Kesäjumpat Maanantaisin: Omatoiminen kuntosali klo Keltakankaan liikuntahallissa ei Kausimaksu koko toimintaan 10 e, vesijumppiin myös sarjalipulla tai vuosikortilla.

Frisbeegolf-viikkokisat joka sunnuntai klo 17 Ounasvaaran radalla. Kilpailut ovat kaikille avoimia. Osallistumismaksu 1 e, ensikertalaiset ilmaiseksi. Päiväretki Louevaaraan la 9. Retki on kaikille avoin ja maksuton. Rovaniemen Luonto ry ja Lapin Lintutieteellinenyhdistys ry. Urheilu Frisbeegolf-kilpailut la 2. InterSport Rovaniemen tiloissa, jossa ilmoittautuminen, puttikisa ja tuote-esittelyä. Tapahtuma jatkuu parikisana klo Lapin urheiluopiston frisbeegolfradalla.

Muuta Casting-tilaisuus pe 1. Lapin Yliopiston promootiotilaisuus pe 1. Lisäksi voi tulla seuraamaan promootiokulkuetta Lappia-talolta pääkirkolle klo Yhteislaulua ti 5. Sirkus Finlandia Konttisen kentällä. Kauppatori laulaa ja soi, yhteislaulutilaisuus tiistaisin klo 18 kauppatorin torikahviossa. Eläkeliiton liittokokous Lappi Areenalla. Ohjelmassa myös kulttuuripitoisia juhlia. Eläkeliitto ja Eläkeliiton Lapin piiri. Tehyn vuotisjuhlatapahtuma la 9.

Nuoren Keskustan Liiton vanhat aktiivit kokoontuvat la 9. Tervetulleita ovat kaikki vuosikymmenien varrella toiminnassa mukana olleet. Iltapalatarjoilun 17 e vuoksi ennakkoilmoittautumiset: Avoinna ma pe klo 9 18,la su klo Tiedekeskus Pilke kertoo pohjoisten metsien kestäväs-. Päin seinää Oheisesta kuvasta keskusteltiin torstaina vilkkaasti UR: Miksi kaupunkilaisten pitää tallata nurmikolle oikopolku, vaikka ihan vieressä on varta vasten tehty kävelytie?

Moni keskustelija oli sitä mieltä, että virallisen reitin linjannut saa syyttää itseään: Lyhin reitti pisteen a ja b välillä on suora viiva. Pihasuunnittelussa olisi jo tullut huomioida tämä ihmisten luonnollinen reittivalinta. Joku kuitenkin epäili, että jos oikopolusta tehdään virallinen polku, niin senkin viereen alkaa muodostua oikopolku.

Sirkus Finlandia Jo joutui armas aika Kesäkirkot kutsuvat Kaiken kansan ja hyvän mielen kesäkirkot alkavat, jos Jumala suo, keskiviikkona 6. Periaatteella avoin taivas, avoimet seinät ja avoin mieli, kesäkirkot kutsuvat kaikkia ikään, säätyyn tai vaateparteen katsomatta mukaan.

Tarjolla mukavien ihmisten ja seuran lisäksi myös rahatta ja hinnatta kirkkokahvit. Tilaisuus kaikkineen kestää puolisen tuntia.

Kesäkirkkoja pidetään kesäkeskiviikkoisin syyskuun puolelle saakka, mikäli sää sallii. Sateen sattuessa tilaisuutta ei pidetä. Kesäkirkko pidetään myös lauantaina 9.

Rovaniemen kulttuuripalvelukeskus vatti maailmankuulun LIDO de Paris n lavoilta kiertää tänä kesänä kotimaneesillaan. Marko Karvo ja Vanessa! Avoinna ti su klo Pohjoiset keinot, maakuntamuseon perusnäyttely. Muuttuva Arktis, Arktisen keskuksen perusnäyttely. Roi Vaaran videoperformansseja Katve 1 ja Katve 2 -gallerioissa saakka.

Labranda arkeologiaa ja arkkitehtuuria Lounais-Turkista galleria Valossa saakka. Arktisen keskuksen kesänäyttely saakka. Terävä valo, kuvatoimisto Leukun juhlanäyttely Maakuntamuseossa 5. Avoinna ti su klo Perusnäyttelyssä aitoja savottakämppiä, metsätyövälineitä sekä lappilaisen metsätyön historiaa. Avoinna ma to klo 9 20, pe 9 18, la Lehtisalit avataan klo 9. Lehtisalit ja Lapponica-salin näyttelyt myös su Kesän aukioloajat: Lehtisalit ja Lapponica-salin näyttelyt su klo Luna Second handin mallinukke esillä Aalto-salin Vitriini-galleriassa.

Kautta aikojen -näyttely Lapponica-salissa saakka Pohjois-Suomen bibliografinen historia -näyttely Lappiosastolla. Avoinna joka päivä klo Taiteilijatiloja, Jussi Tiaisen valokuvia taiteilijoiden työhuoneista ja taiteilijoiden teoksia saakka.

Harvoin lempeä tuuli puhaltaa arktisille jängille, Reidar Särestöniemen näyttely taidemuseon tiloissa saakka. Opastettu kierros Reidar Särestöniemen näyttelyyn su klo Avoinna ti to 12 18, la su Tyhjyys, Essi Korvan näyttely saakka.

Avoinna joka päivä klo saakka, ke to klo saakka. Käsityökoulu Peukun kevätnäyttely TaitoLapissa, Valtakatu Kesää odotellessa, Tuula Takkisen taidenäyttely Hilpeässä Krouvissa ma-pe klo saakka.

Jokivarren luontoa, Eila Salmen akvarelleja Pulkamontien terveyskeskuksen aulassa saakka. Iloa luonnosta, Raija Viekonelon teoksia Näsmänkiepin terveyskeskussairaalassa saakka. Värejä luonnossa, Ilmi Huovialan taidenäyttely Sairaalakadun terveyskeskuksessa saakka. Sirpa Immosen taidenäyttely ma ke klo Lähteentien Pirtillä saakka. Tervetuloa Stora Enson hakkuunäytökseen Muurolaan tiistaina 5. Kohde sijaitsee Muurolan kylässä, Tottohallin vieressä. Pyydä ilmainen arvio ja palvelutarjous.

Pirauttele, Riikka Hyöky p Muista kotitalousvähennys! Mökkitalkkari -Ruuanlaitto, siivous, asiointiapu ym. Miten saan kotikonstein käsivarret ja hauislihaksen kasvamaan vahvemmiksi? Olen käyttänyt käsipainoja ja teen luultavasti liikkeet väärin. Olet oikeassa siinä, että liikkeiden oikein tekeminen on hyvin oleellista. Tuloksia voi toki saada huonollakin tekniikalla, mutta se ei palvele pitkässä juoksussa mitään, ei liikkuvuutta, ei lihaksen aineenvaihduntaa ja sen lisäksi loukkaantumisriski suurenee valtavasti.

Parhaita kotona omalla keholla tehtävistä liikkeistä ylävartalolle ovat leuanvedot, punnerrukset eri asennoissa sekä dipit. Punnerrukset ja dipit eivät vaadi minkäänlaisia välineitä, näihin saat itsellesi sopivasti haastetta olipa kuntotasosi sitten mikä tahansa.

Aloittelija voi harjoitella aluksi leuanvetoja penkin avulla negatiiviseen vaiheeseen painottaen ja tehdä punnerruksia polvet lattiassa tai puolikkaina. Esimerkiksi näillä kolmella yleisliikkeellä kuormitat suurinta osaa ylävartalon lihaksista, eikä sinun näin ollen tarvitse tehdä eristäviä liikkeitä tietylle lihasryhmälle ollenkaan.

Kun kuitenkin omistat käsipainot, kannattaa niitä luonnollisesti käyttää hyväksi. En suosittele tekemään pelkkiä hauiskääntöjä, koska niiden tekeminen on hyvin yksipuolista. Suosi pikemminkin yleisliikkeitä, jotka kyllä kuormittavat myös hauislihasta ja olkavarren ojentajia.

Jos et omista tasapenkkiä, johon voit käydä selinmakuulle, suosittelen tekemään rintalihaksille lattialla selällään maaten joko penkkipunnerrusta yhdellä tai kahdella kädellä sekä vipunostoa maaten.

Yläselkää kuormitat parhaiten kulmasouduilla eri asennoista joko yhdellä tai kahdella kädellä, ylivedolla tai esimerkiksi vipunostolla kulmassa, jolloin kuormitat lisäksi hartialihaksen takaosaa. Hartialihaksille parhaiten sopivat pystypunnerrus seisten, pystysoutu kahdella käsipainolla sekä vipunosto sivulle. Hyvä kokeilemisen arvoinen yhdistelmäliike on kahdella käsipainolla tehty maastanosto-hauiskääntöpystypunnerrus kombinaatio. Tällä kolmivaiheisella liikkeellä kuormitat suurta osaa kehon lihaksista yhtäaikaisesti yhdellä ainoalla liikkeellä.

Tuomas Hietala Tuomas Hietala on rovaniemeläinen kuntovalmentaja, joka valmentaa ja treenauttaa yksilö- ja yritysasiakkaita. Tällä palstalla hän vastaa lukijoiden kysymyksiin, jotka liittyvät liikuntaan ja ravintoon. Keskiviikon pörssi-ilmoitukset tiistaina kello 14 mennessä. Perjantain pörssi-ilmoitukset torstaina kello 14 mennessä. Soutuvene Lami x h. Erotiikkaliike Lapin Kuningatar Pohjolankatu 12 Rovaniemi Hiekkaa, soraa, murskeita, sepeliä Rovaniemen alueelle toimitettuna.

H P Jaatilassa edul. Karjalankarhukoiran pentuja hyvä suku puh Synt Kaukasianpaimenk. Luotettava perheellinen etsii asuntoa kolmio Rovaniemin, alk , puh: P Selvänäkijä ennustaja auttaa sinua ihmissuhdeasioissa ja muissa ongelmissa. FI Pihakiveykset, nurmikot, muurit, pihatyöt v. Puh Talojen ulkomaalaukset, ilmainen arviointi. Köngäs p , gmail. Myös vaikeat ja hankalat puut. Suoritan puunkaatoa vaikeissa kohteissa mm.

Puh Kalevalainen jäsenkorjaus mestari Tuomo Rytilahti Rovaniemi Tietokoneasennukset, -huollot ja käytön opastus. Myös kotikäynnit Huoneistoremontit lattiasta kattoon, vesivahingot, talkkarityöt. Remonttipalvelu Vee Terassit, pihavajat, piha-aidat, maalaukset, uudisrakentaminen, ulkoverhousremontit, kattoremontit ja kodin pienremontit. Puh Kylpyhuone ja saunaremontit. Myös ilta ja vkl-työt Kalevalainen jäsenkorjaaja Jouko Puska Rovaniemi vastaanotto Rautiosaari p Kalojen bongaaminen eli fongaaminen on uusi luvulla Suomeen rantautunut harrastus.

Fongauksessa on tarkoitus bongata mahdollisimman monta kalalajia Suomen vesistä esimerkiksi vuoden tai vuorokauden aikana. Lisäksi harrastajat keräävät eliksiä eli elämänpinnoja.

Kirjan alkuosassa on perustietoja erilaisten kalojen etsimisestä ja pyydystämisestä. Kyytiin voi nousta bussipysäkeiltä reitillä linja-autoasema - Poromiehentie - Ruokasenkatu - Valtakatu - Aallonkatu - Jätkänkynttilänsilta - Lappi Areena.

Auto lähtee keskiviikkona 6. Takaisin Lappi Areenalta klo Ruokailuajat Lappi Areenalla ovat keskiviikkona päivällinen klo Kahviot ja ravintola auki ke , to Messu- ja näyttelyalue avoinna ke Avajaisjuhla on keskiviikkona klo Torstaina juhlajumalanpalvelus Lappi Areenalla Paikan pääl lä saatavassa käsiohjelmassa tarkemmat tiedot. Tervetuloa mukaan yhteisiin tilaisuuksiimme! Neuvokas, Kansankatu 8 Toimisto on avoinna ma-pe klo , Väärti avoinna ma-to klo Ke 6.

Yhteislauluhetki Laulunlyömät on jäänyt kesätauolle. Neuvokas, Kansankatu 8 Liikuntapäivään la 9. Mukaan sään mukaiset varusteet ja iloista mieltä. Alueelliset kohtaamispaikat ovat jääneet kesätauolle, mukavaa kesää kaikille kävijöille. Toiminta jatkuu jälleen elo-syyskuussa. Kirjassa opastetaan muun muassa törön, liejutokon, mustatäplätokon, hopearuutanan ja kivennuoliaisen pyydystämiseen.

Kirjasta esitellään uusia kalastustapoja, kuten pilkkopimeällä tehokkaan lampun avulla tapahtuva pikkukalojen lirkkiminen minimaalisen pienellä ongenkoukulla. Kirjassa on myös kulinaarinen osio, josta löytyy reseptejä esimerkiksi kivinilkan, törön, piikkimonnin ja mustatäplätokon ruoaksi valmistamiseen. Kalabongarin ruokapöydästä löytyy aina tuoretta suomalaista kalaa, ahvenen, hauen, kuhan, siian lisäksi myös outoja otuksia. Kirjan kirjoittaja on kalastusbiologi Markku Myllylä, joka on harrastanut kalastusta noin.

Nyt julkaistu kirja perustuu tähän aineistoon. Johannes Laurin Käsityötaloyhdistys ry järjestää Kesäaskartelu iltapäivän lapsille ja aikuisille 6. Kiitokset kaikille toimintaamme tukeneille ja osallistuneille. Toivotamme Teille rentouttavaa kesäaikaa.

Kylmätutkimukseen ilmoittautuneet; tutkimus siirtyy tehtäväksi syksyllä meistä riippumattomista syistä. Ostetaan kotikirjastot, kirjakokoelmat, kuolinpesäkirjastot. Vanhat kolikot, setelit, paikkakuntakortit ja sotilasmitalit Puh tuhat-tori Lapin ensi- ja turvakodin kriisikeskus päivystää ympäri vuorokauden.

Kriisikeskukseen voi ottaa yhteyttä elämän äkillisissä kriisitilanteissa ja erilaisissa elämän vaikeuksissa. Palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja myös nimetön asiointi on mahdollista. Ympärivuorokautinen päivystys numerossa Vastaava kriisityöntekijä tavattavissa virka-aikana numerossa Kriisikeskuksen käyntiosoite on Lähteentie 5.

Erityisalana ihmissuhdekriisit, ahdistus ja masennus e min. Meiltä terassi- tarvikkeet edullisesti Silloin Korundin valtaavat lapsille ja perheille suunnatut esitykset ja työpajat. Festivaali toteutuu Rovaniemen kulttuurilautakunnan ja Lapin taidetoimikunnan tuella. Salainen aarre -festivaaleilla pääsee näkemään Collective Rasan Mapa-esityksen ensi-illassa. Samoin ensi-illassa on Nurinkurin Kruupin Missä on Tiikeri? Lisäksi Nurinkurin Kruup esittää Kreivitär ja karvakorvat -sirkusesityksen demon.

Summer Start räjäyttää kesäloman käyntiin kuuden paikallisen bändin voimin. Kirjaston nuorten raati Toukat aloitti toimintansa helmikuussa. Ryhmä kokoontuu viikottain ideoimaan millaisia palveluja, sisältöjä ja tiloja Rovaniemen kirjasto voisi nuorille tarjota. Kesällä raati viettää lomaa, mutta toiminta pyörähtää käyntiin jälleen koulujen alkaessa.

Millaisen kirjaston sinä haluat? Jos haluat vaikuttaa, tule syksyllä mukaan kirjaston nuorten raatiin ja tee kirjastosta mieleisesi. Summer Start ma 4. Joonas Martikainen Lapset ja seniorit kohtaavat Apukan ympäristötaidetapahtumassa Rovaniemeläiset päiväkotilapset ja seniorit pääsevät ensi viikolla yhdessä tekemään ympäristötaidetta Apukan koetilalla.

Arboretum-alueelle syntyy monen sukupolven voimin taideteoksia kivistä, pajusta ja luonnonkasveista. Päiväkotilapset ja seniorit taiteilevat Apukassa kesäkuuta. Maanantaina ja keskiviikkona paikalle saapuvat ryhmät Syväsenvaaran päiväkodista ja vapaaehtoistyön keskus Neuvokkaasta.

Teerikallion päiväkoti ja Totontien palvelukoti ovat työn touhussa tiistaina ja torstaina. Ensimmäistä kertaa järjestettävän ympäristötaidetapahtuman toteuttavat MTT: Tempauksen yhtenä tavoitteena on tiivistää Rovaniemen oppi- ja tutkimuslaitosten yhteistyötä sekä luoda uusia käyttötapoja Apukan Arboretum-alueelle, kertoo koetilasta syksyllä luopuvan MTT: Tapahtumassa Apukkaan syntyy ympäristötaideteoksia kivistä, pajusta ja luonnonkasveista.

Teoksien teemana on luonnon monimuotoisuus. Työpajoja ohjaavat kuvataidekasvatuksen opiskelija Laura Romppainen ja soveltavan kuvataiteen opiskelija Anna Moroz. Sirkus on yksi Salainen aarre -festivaalin teemoista. Festivaaleilla nähdään myös Pisteen harrastajaryhmien esityksiä. Sirkusvauvojen ja heidän vanhempiensa yhteisesti esittämän sirkusesityksen näkee vauvasirkusmusiikkikonsertin yhteydessä torstaina.

Festivaaleilla voi kokeilla koko perheen voimin sirkusta, kuvataidetta, muotoilua ja tanssityöpajaa. Nuorille on työpajasarja, joka tähtää näyttelyn rakentamiseen ja näyttelynavajaisiin lauantaina Korundissa.

Rovaniemen taidemuseo järjestää suosittuja ohjattuja näyttelykierroksia lapsille. Festivaalien aikana on kaksi kaikille avointa keskustelutilaisuutta: Alustajina ja keskustelun vetäjinä toimivat lastenkulttuuritoimijat Outi-Maria Takkinen ja Mette Ylikorva.

Monitaideyhdistys Pisteen toiminta jakaantuu esitysten ja tapahtumien tuottamiseen sekä koulutustoimintaan. Pisteen jäsenistö koostuu tanssitaiteen, kuvataiteen, musiikin, sirkustaiteen, äänisuunnittelun, valosuunnittelun ja valokuvauksen ammattilaisista.

Suurin osa Pisteen toiminnasta keskittyy lastenkulttuuriin ja taidekasvatukseen. Kevään aikana Pisteen taidekasvatusprojekteihin ja harrastusryhmiin on osallistunut lasta, nuorta ja aikuista. Olemme palvelleet Suomessa jo yli asiakasta. Rahat tilille tai suoraan käteen! Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja tilinumerosi. Hotelli Santa Claus Rovaniemi Perjantai 1.

Ota tämä mainos mukaan! Saat 10 lisää, kun myyt 10 g kultaa. Kaikkien änestäneiden kesken arvotaan kaksi sadan euron arvoista fixauslahjakorttia.

Lähetä viesti viestiin auton numero ja omat yhteystietosi. Lähetä viesti numeroon viestin hinta 0, Laita korttiin auton numero ja omat yhteystietosi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. MaTänään otamme selvää, minkälaista sanomalehteä luemme. Etsi lehdestä vastaukset seuraaviin kysymyksiin: Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja.

Rovaniemen kaupungin vanhuspalvelukeskus Rovaniemen kaupungin vanhuspalvelukeskus Rovaniemen ikäihmisten palvelukokonaisuudet ovat kotihoito, palveluasuminen ja terveyskeskussairaala. Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä. Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.

Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Nettisivuille tulevat Hannelen ja Ritva-Liisan esityksistä koosteet. Lauantain esiintyjistä löytyvät kattavat tiedot netistä.

Opettajan aineisto Opettajalle Ennen kuin ryhdyt lehtipajaan lue myös oppilaan aineisto Lehtipaja on tarkoitettu tt 3. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2. Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille.

Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina. Mitkä ammatit sinua kiinnostavat? Mitkä asiat ilahduttavat sinua? Mitkä asiat ovat sinulle vaikeita? Miten niitä voisi helpottaa? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä. Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen perusteella Seinäjoen kaupunki.

Tässä esitteessä kerrotaan järjestettävien. Suomalainen työelämätietous Pikku-koto kurssi Työelämätietoutta - Suomalaisia pidetään ahkerasti työtä tekevänä kansana. JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti.

Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa. Edessäsi on IdeaTeatterin kesän esite uusille ja vanhoille yhteistyökumppaneille.

Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli.

Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet,. Toimitsijalista SM Pitkä R1 7. Hänellä on nenä tukossa ja häntä palelee. Aamulla hän etsii kuumemittarin ja mittaa kuumeen. Millainen olo sulla on? Neuvottele ensin opettajan kanssa Kerro opettajalle minne työpaikkaan aiot soittaa. Varaa itsellesi - rauhallinen. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa.

Lasten museokesä Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille. Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan. Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: Tämä talo on paljon valoisa kuin teidän vanha talo.

Pusero on halpa kuin takki. Tämä tehtävä on vähän helppo kuin tuo. Minä olen pitkä kuin. Hyvinkään kirkossa klo Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,. Kaikkien kirjasto Näin käytät kirjastoa Selkoesite Kaikkien kirjasto Tämä esite on julkaistu osana Kaikkien kirjasto -kampanjaa. Kampanjan toteuttavat Selkokeskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen.

Lukuvuosi lähenee kovaa vauhtia loppuaan! Luonnossa on jo kauan ollut. Oppilaan aineisto OSA 1: Tietoa sanomalehdestä Mikä on lehtipaja? Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja.

Hyvinkään kirkko klo Mikä - kuka - millainen? Tavoite Kummankin Kasvu Open kilpailusarjan Kasvuyritykset ja Kasvun ideat voittajat valitsevat. Kero, mitä menet tekemään. Menen yliopistoon Menen yliopistoon opiskelemaan. Menen uimahalliin Menen kotiin 6. Menen kahvilaan Menen ravintolaan 7. Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon touko-kesäkuu Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy.

Sinun vuorosi loistaa Nilsiän Manttu, Vesitornintie 1 Nilsiän lukion musiikkinäytelmä. Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Vuoden aikana Turun yliopiston opiskelijaa suoritti yliopiston rahallisesti tukeman harjoittelun. Sekä harjoittelun suorittaneilta opiskelijoilta. Jag vill veta www. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen Brottsoffermyndigheten. Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät.

Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Sivu 1 Viikkotiedote Asiasta saa tiedottaa ja kiinnostuneita voi neuvoa olemaan kouluun yhteydessä. Pakilan seurakunnan rippikoulut Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna ! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä. Vuokratyöntekijätutkimus Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää seminaari 7. Erityisesti nuorempien lasten kanssa tulee käsitellä, mitä isälle tapahtui, sillä.

Päivä alkoi klo 8. Tilaisuus alkaa kahvituksella kello How to prepare for the 7th grade entrance exam? Kuinka lukea englannin linjan soveltuvuuskokeisiin? Hip kerhot ovat suunnattuja. Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:. Ma Tänään rapistelemme ja mittailemme sanomalehteä. Kuinka monta sivua tämän päivän lehdessä on?

Kumpaan suuntaan sanomalehti repeää paremmin, alhaalta ylös vai sivulta sivulle? TET työelämä tutuksi Juniori kohtaa seniorin Työelämä tutuksi TET eli työelämään tutustuminen on yläasteen ja lukion oppilaille järjestettävä opetussuunnitelman mukainen työelämään tutustumisjakso. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just.

Klikkaa itsellesi virtuaalinen isyyspakkaus! Onneksi olkoon odottava isä! Missä olit kun kuulit että sinusta tulee isä? Maria Kaisa Aula Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät Eri taitotasoille omat safarit klo Lapin Rovaniemen moduuli 2 verkko-opiskelijoiden kysymyksiä tetoimiston virkailijoiden tapaamiseen AC-huoneessa: Koulutukseen ja Te-toimiston rooliin liittyviä kysymykset: Olen yli vuotias mutta.

Tarina kertoo projektin toimintamalleista sekä tositapahtumiin pohjautuvista kokemuksista. Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan numerot lehden viimeisellä aukeamalla 3.

Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu Vuoden teema: Reilu Peli työkalupakin käyttö Seinäjoen Lääkäritalossa Seinäjoen Lääkäritalo Yksityinen täyden palvelun lääkärikeskus Etelä- Pohjanmaalla, Seinäjoella Ammatinharjoittajien vastaanotot Työterveyshuolto. Nuorisotutkimus Tutkimuksen taustatiedot Nuorisotutkimus tehtiin maaliskuussa nettikyselynä Tutkimus toteutettiin Elinkeinoelämän nuoriso-ohjelman alueilla Vastaajina on peruskoulun 7. Samassa veneessä Tunteet ja tarpeet tunnetko mut?

Aaallokko paattia keinuttaa Parisuhdetta kuormittavat ulkoiset tekijät Love Boat Seksuaalisuus parisuhteessa. Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9. Annemari Katajakoski 2 vuotta sitten Katselukertoja: Kello on kymmenen Lisätiedot. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja Lisätiedot.

Rovaniemen kaupungin vanhuspalvelukeskus Rovaniemen kaupungin vanhuspalvelukeskus Rovaniemen kaupungin vanhuspalvelukeskus Rovaniemen ikäihmisten palvelukokonaisuudet ovat kotihoito, palveluasuminen ja terveyskeskussairaala.

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet. Piirin puheenjohtaja Lisätiedot. Opettajan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2. Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Lapsiperheiden ryhmämuotoiset palvelut Perhepalvelukeskus, Korkalonkatu 4, Rovaniemi Kuva: Pekka Ojaniemi Palveluja perheille Avoin päiväkoti Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille Lisätiedot.

Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Tämä kahvila avautuu maanantaina Lisätiedot. Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä ikinä? Miten normaalista koulupäivästä tulisi paras koulupäivä Lisätiedot. Tässä esitteessä kerrotaan järjestettävien Lisätiedot. Tapahtuma alkaa lauantaina Lisätiedot. Pikku-koto kurssi Suomalainen työelämätietous Pikku-koto kurssi Työelämätietoutta - Suomalaisia pidetään ahkerasti työtä tekevänä kansana.

Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa Lisätiedot. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas. Laine, Sofia Tuomenvirta, Lisätiedot. Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli Lisätiedot.

Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet, Lisätiedot. Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous Aika: Yöllä Fan nukkuu huonosti. Varaa itsellesi - rauhallinen Lisätiedot. Lasten museokesä Lasten museokesä Museoiden kesä on täynnä tapahtumia, ja moni niistä on tarkoitettu erityisesti lapsille.

Haluaisitko kehrätä, oppia vanhan ajan valokuvauksesta ja otattaa itsestäsi visiittikorttikuvan Lisätiedot. Minun naapuri on rikas kuin minä. Hänellä on iso asunto ja hieno auto. Minä olen pitkä kuin Lisätiedot. Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja, Lisätiedot. Selkoesite Kaikkien kirjasto Näin käytät kirjastoa Selkoesite Kaikkien kirjasto Tämä esite on julkaistu osana Kaikkien kirjasto -kampanjaa. Kampanjan toteuttavat Selkokeskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen Lisätiedot.

Luonnossa on jo kauan ollut Lisätiedot. Oppilaan aineisto Tervetuloa lehtipajaan! Tässä lehtipajassa opit tekemään uutisia Luokkanne on Aamulehti junior -lehden toimitus it Saat oman ammatin ja Lisätiedot.

Valitse jokaiseen lauseeseen sopiva kysymyssana vastauksen mukaan: Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Sykleissä mennään tiedotuksessakin olet tarkkana Keväällä tapahtuu paljon touko-kesäkuu Heinäkuussa hiljenee vaikka kv-kisoja ympäri maailmaa- nyt olisi tiedottamisen paikka Elokuussa jälleen tahti kiihtyy Lisätiedot.

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? Poimintoja napapiirin yläaste terveydenhoitaja halpa yksityinen hammaslääkäri turku bäcker heiderich stade vesiautomaatin painekytkimen säätö grillikylkeä uunissa reseptit. Poimintoja Ilmoittaudu Aikuisopiston kursseille puhelun äänitys samsung galaxy saunatilat jyväskylä keskusta vastasyntyneen pään tukeminen. Poimintoja vad heter svarta vinbär engelska työvoiman vuokraus turku edessä oleva istukka karnevals deiters köln heumarkt czerniakowska szpital położniczy yläkoulun fysiikka tehtäviä.

Poimintoja manyak sözler kısa välimuistin tyhjentäminen android kostium kąpielowy push up 34 turrón de coco receta mitä virikkeitä kissalle. Poimintoja kiurujen yö punainen högskolan kristianstad utbildningar terästä lujempi puu uusi päivä hahmot pamiatky košice wikipedia bolesławiec urząd miasta przetargi.

Poimintoja ketonen ja myllyrinne jääkiekko mikä on hulluinta mitä olet tehnyt livestände premier league lahjoja vähävaraisille lapsille ris a la malta med färdig gröt concurso de jaboatão aocp. Poimintoja wetter nürnberg nächsten 14 tage miten olla välittämättä mitä muut ajattelee valtion matkustussääntö päiväraha keynote mac tutorial español matelija tarvikkeet netistä. Poimintoja Aurinkokiven koulu ei hormiin liitettävä liesituuletin ohé ohé matelot lyrics señorita vince staples rap genius syöksyä synonyymi fi ae projektiinsener oü.

Poimintoja dobry film na wieczór we dwoje vaarallinen jäte kuopio lagardere active publicité adresse motorsiklet kaskları fiyatları rada rodziców w szkole księgowość hyviä viinejä virosta.

Poimintoja vasen poski kipeä hallintotieteet pääsykoe vaasa uutisvuoto huonoja vitsejä täytetyt bataatit lohi monnari torebka listonoszka nowość wiosna pitkä matematiikka yo koe.

Poimintoja pronájem bytu jiráskovo náměstí ostrava film izle aşk ve gurur jussi björling robert merrill operett günstige spieler fifa 16 karriere oras linjasäätöventtiili dn20 nuken yhdistelmävaunut netistä virtalähde 5v 12v.

Poimintoja wolfteam kayıt ol oyna joygame karlsson på taket suomeksi paastoverensokeri kuinka kauan syömättä recette bouillon de volaille corsé leiner laura illúzió pdf française des jeux resultat loto nuortennetti mikä tekee sinut tänään onnelliseksi fronteras marítimas de colombia pression artérielle élevée que faire henkilökohtaisen budjetin laatiminen rantaravintola lahnajärvi suomi24 adam brody oc rachel bilson ayrıldı.

Poimintoja empik school rzeszów vår i mulleskogen kursy walut w kantorach kraków türk şarkıları mp3 björling merrill pearl fishers. Poimintoja wifi kamera ulkokäyttöön alafranga tuvalet fiyatı mustikkapiirakka kermaviilitäyte muropohja jäätelöauton vanha ääni palvelualan opisto jyväskylä näytön kääntö iphone 6 opetellaan kirjaimia netissä.

Poimintoja dallaan rööperistä kallioon kierrätyskeskus tampere nekala joséphine de beauharnais et napoleon myytävänä karrinkatu turku langan värjäys mustikalla lapsen pyörän satulan korkeus. Poimintoja zdravstveno zavarovanje novorojenčka obrazec hyvä nenäsuihke allergiaan kuolema niilillä imdb żelazny orzeł online keinuminen laivan jälkeen crowley nin gerçek adı viinirypäleen kasvatus siemenestä.

Poimintoja cirugía en ingles se escribe penseä på svenska. Poimintoja stade mayol capacité greyn anatomia kausi 12 netissä kakkuu järvellä nainen tatuointi hinta koko käsi lengua blanca en bebes de un año como tirar unhas postiças fing'rs heiti hääl kontakt. Poimintoja parafiiniöljy 5l hinta Esityslistat ja pöytäkirjat alkaen tuuhean näköiset hiukset norsun syöksyhampaan hinta hipotension ortostática tratamiento dróth zoltán magyar román domritter boonekamp bitter aus 45 kräutern.

Poimintoja naudan sydän oulu grammatikalischer begriff kreuzworträtsel tuntemattoman sotilaan näyttelijät violão giannini preço eletrico schönen abend sprüche facebook shampanjaa tänään jokainen juo.

Poimintoja kort over nørreskoven als raskausmyrkytys synnytyksen käynnistys selkään sattuu kun aivastaa souvarit inarijärvi sanat audi thierolf höchst päihteitä ja väkivaltaa.

Gay jyväskylä thai hieronta liian tiukka kalu

tammikuu osallistumisen mahdollisuuksina, kehittyvinä sähköisen ja mobiilin osallistumisen työkaluina sekä yhä parempana viestintänä, neuvontana ja. opel kapitän kaufen kiinteistösihteerin palkka winther dolphin cykelanhænger Tallennaarkipäivän tuolla puolendanzas españolas granados imslp. Esityksen mukaan kulttuurisihteerin virka muutettiin kulttuurijohtajan viraksi, kun taas yli 40 vuoden jälkeen mielellään määrittelisi homoseksuaalisuuden rikokseksi. .. Hp Puh Volvo S60 2,4 Bens a hyvä, katso nettiauto ID p Asuntoauto .. 3 tiistaisin ja torstaisin Kuopio klo Pastori, seurakunnan johtaja.