Sihteeri homoseksuaaliseen jkl work sex turku

Vanhempien avioliitto kuvataan muistelmissa rakkaudettomaksi ja väkivaltaiseksi. Ongelmia lisäsi Goldmanin mukaan se, että isä oli "luonteeltaan intensiivisen seksuaalinen" kun taas äiti oli "kylmä, sairasteleva ja mielipiteissään vanhoillinen". Taubea muistellaan myös nopeana, hauskana ja aktiivisena nainen. Siltä kannalta tämäkään perhe ei sopinut perinteiseen porvarilliseen perhemalliin, jossa vaimo olisi ennen kaikkea passiivinen kotiäiti.

Äidiltään Emma koki perineensä "kykyni ajatella itsenäisesti ja huomattavat älylliset voimavarani" sekä eurooppalaisen, erityisesti saksalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin tuntemuksen. Emma kaipasi isän hyväksyntää, mutta ei koskaan tuntenut saavansa sitä: His hardness served only to make me more contrary.

He had wanted a boy, the pig woman had cheated him. Lapsuudenmuistelmissa on useita kokemuksia köyhien sorrosta: Emma näki verisen, piiskatun miehen; kerran perheen majatalon palvelija tuli raskaaksi, jolloin hänet heti erotettiin.

Living My Life kuvailee myös ajalleen harvinaisen suorapuheisesti myös kertojan oman seksuaalisen kiihottumisensa lapsena sekä yrityksiä itsetyydytykseen, jotka äiti kielsi. Teinityttönä Goldman joutui miehen raiskaamaksi. Nämä muistot vaikuttivat ratkaisevasti Goldmanin anti-militarismiin ja seksuaalimoraaliin. Myöhemmin hän opiskeli psykoanalyysia ja taisteli avoimuuden ja valistuksen puolesta kaikissa seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Siskot myös ompelivat kotona.

Paremman elämän toivossa perhe muutti Yhdysvaltoihin: Emma ja sisko Helena muuttivat , muut perheenjäsenet seurasivat myöhemmin. Tanssiva "Punainen Emma" Goldman kertoo paenneensa häntä uhanneita perheen avioliittoehdotuksia sekä Pietarissa kokemaansa yhteiskunnallista sortoa "vapauden maahan" Yhdysvaltoihin.

Myös epäoikeudenmukaiset terrorismi-oikeudenkäynnit järkyttivät nuorta Goldmania. Vuonna työläisten taistelut 8-tuntisen työpäivän puolesta johtivat Haymarketissa mielenosoitukseen, jonka yhteydessä räjähti pommi.

Eräitä anarkisteja syytettiin sen asettamisesta ja heidät tuomittiin heikoin peruistein teloitettaviksi. Goldman ryhtyi seuraamaan anarkistisia julkaisuja yhä tiiviimmin ja päätti omistautua anarkismin aatteelle. Sosialistit painottivat hierakkista puoluerakennetta ja teoreettisia selityksiä, mutta anarkistien piireissä oli usein enemmän aatteellista vaihtelua.

Molemmat vastustivat valtiokoneistoa ja uskoivat ihmisten vapaaehtoiseen, pienimuotoiseen järjestäytymiseen, mikä on anarkistisen ajattelun keskeisin periaate. Bakunin puhui kuitenkin väkivaltaisesta muutoksesta ja ennusti yhteiskunnallisten rakenteiden tuhoisaa kaatumista. Kropotkin puolestaan painotti ihmisten yhteisöllisyyden rauhallista edistystä. Kropotkinin sanoin anarkismi on "yksilöllisyyden mahdollisimman täydellinen kehitys yhdistettynä vapaaehtoisten yhdistysten mahdollisimman täydelliseen kehitykseen kaikissa eri muodoissa, eri asteissa, ja kaikkiin ajateltavissa oleviin päämääriin".

Koulutus ja valistus olivat avainasemassa, päämääränä tieteellinen massojen toiminta. Vuonna Goldman muutti New Yorkiin. Tämä käännekohta avaa hänen muistelmansa. New Yorkissa hän tutustui anarkisteihin Alexander 'Sasha' Berkmaniin s. Berkmanista tuli hänen rakastajansa ja elämänkumppaninsa.

Emma tutustui myös anarkistijohtajaan Johann Mostiin, joka lähetti Goldmanin ensimmäiselle luentokiertueelle, aiheena 8-tuntisen työpäivän vaatimuksen rajoitukset. Nopeasti Emma kuitenkin otti etäisyyttä Mostin politiikasta ja kehitti omia näkemyksiään. Goldman luennoi samana vuonna yiddishin ja saksan kielillä mm. Goldman oli myös rakastunut Modest Steiniin ja pohtii vapaan rakkauden haasteita. Näihin aikoihin sijoittuu Goldmanin kuuluisa — vaikkakin vääristetty!

Elämäkerrassa nuori Emma on juhlissa ja tanssii, jolloin nuori miestoveri nuhtelee häntä liian hillittömästä käytöksestä. Tässä Goldman eroaa selvästi anarkististen ja muidenkin poliittisten liikkeiden aistillisuutta, seksuaalisuutta ja usein myös kaikkea naisellista vastustavista piirteistä. Mihail Bakunin painotti, että vallankumouksellisen on ajateltava vain aatteen voittoa — kaikki, mikä on sen tiellä, on moraalitonta: Goldman oli alusta lähtien selvästi eri mieltä, vaikka hän ensin Bakuninin lailla hyväksyikin poliittisen väkivallan.

Sen jälkeen kun Carnegie Steel Company lockoutissa työnantajan vartijat olivat ampuneet suoraan työläisjoukkoon ystävät kuitenkin päättivät murhata yrityksen johtajan. Tuohon aikaan Goldman siis kannatti väkivaltaista poliittista toimintaa.

Perusteena oli, että valtion ja kapitalismin harjoittama riisto ja väkivalta oli pahempi paha, ja että "urhoteolla" yleisön mielipide havahtuisi huomaamaan, miten väkivalta johtaa väkivaltaan.

Väkivallan ei siis katsottu kuuluvan anarkismiin, vaan se oli olosuhteiden synnyttämä välttämättömyys. Suhde väkivaltaan oli pragmaattinen: On kuitenkin muistettava, ettei Goldman koskaan kannattanut siviileihin kohdistuvaa väkivaltaa, mikä erottaa hänet monista muista myöhäisen luvun ja nykyhetken terroristeista. Berkman toimikin Bakunin em. Goldman yritti saman logiikan perusteella hankkia rahaa Frickmanin murha-aseeseen prostituutiolla, onnistumatta. Vuonna Berkman yritti ampua Henry Clay Frickiä, mutta haavoitti tätä vain lievästi.

Iskua seuranneessa oikeudenkäynnissä Berkman kieltäytyi asianajajasta koska anarkismi vastusti valtion kaikkia ilmenemismuotoja vaikka ei osanut kunnolla englantia. Vasta yhdeksän vankilavuoden jälkeen hän sai tavata Goldmanin, ja ylipäänsä olot vankilassa olivat kammottavat.

Goldman toimi aktiivisesti Berkmanin vapauttamiseksi. Yleinen mielipide ja julkisuus yhdistivät "Punaisen Emman" väkivaltaan ja promiskuiteettiin. Hän sai syytteen laittomassa kokouksessa esiintymisestä, ja hänet tuomittiin vuodeksi vankilaan. Vapaaksi päästyään Goldman päätti luennoida myös englanniksi. Hän painottikin siitä lähtien valistuksen ja koulutuksen tärkeyttä — "tietämättömyys on yhteiskunnan väkivaltaisin osa" — ja otti etäisyyttä terrori-iskuihin.

Samalla hän ei kuitenkaan halunnut tuomita niitä anarkisteja, jotka suorittivat väkivaltaisia iskuja, vaikka piti niitä "typerinä" tai tuloksettomina. Anarkistien Yhdysvalloissa ja Euroopassa tekemät murhayritykset olivat herättäneet laajaa paheksuntaa, ja koko liike haavoittui niiden vuoksi kohtalokkaasti. Vuonna Goldman luennoi Euroopassa ja sai sieltä vahvoja vaikutteita: Nietzscheä, Wagneria ja Freudia.

Hän kouluttautui sairaanhoitajaksi ja tutustui syntyvyyden säätelykeinoihin, joita hän Yhdysvalloissa lainvastaisesti levitti ja suositteli naisille. Goldman tiesi, ettei itse voinut tulla raskaaksi ilman leikkausta, josta hän kuitenkin kieltäytyi.

Goldmanin puheet äitiydestä ovat välillä ristiriitaisia — toisaalta hän kertoo rakastaneensa aina lapsia "hullun lailla", toisaalta hän kuvaa äitiyden tunteita "sokeaksi, tyhmäksi voimaksi joka tuhoaa naisen nuoruuden ja voimat". Joka tapauksessa Goldman painotti naisten oikeutta päättää mahdollisesta lisääntymisestään itse, mikä siihen aikaan ei ollut lainkaan itsestäänselvyys missään poliittisessa puolueessa. Hän myös erosi monivuotisesta kumppanistaan Edward Bradeysta, kun tämä halusi, että Goldman vähentäisi matkojaan ja poliittista aktiivisuuttaan.

Maanpaossa luvun ensimmäiset vuosikymmenet olivat Goldmanin aktiivisinta aikaa. Hän perusti Free Speech Leaguen ja alkoi vähitellen saada tukea myös liberaalin sivistyneistön piiristä. Mother Earth —lehti alkoi ilmestyä ja se myi parhaimmillaan useita tuhansia kappaleita. Vuonna Goldman tapasi lääkäri Ben Reitmanin ja aloitti tämän kanssa pitkän ja myrskyisän suhteen, jossa erityisesti vapaan rakkauden ja mustasukkaisuuden periaatteita testattiin.

Reitman toimi tehokkaasti myös Goldmanin managerina. Goldmanin Anarchism and Other Essays —teoksen ilmestyttyä pari kiersi Yhdysvaltoja. Taidelajina runous on aika marginaalinen, ja olisi ihanaa tuoda se mainstreamiksi , osaksi valtavirtaa.

Laite on uskomattoman vakaa. Teatteri Tuike toimi kiertueteatterina aina vuoteen , jolloin tuikelaiset hankkivat omat tilat Rinkisen kotinurkilta, Tapanilan kaupunginosasta. Teatteri Tuikkeen esitystarjonta poikkeaa valtavirrasta.

Jaksavatko nykyajan lapset katsoa sellaista? Veden alla -esitykset jatkuvat Teatterin tekeminen on kuitenkin elinkeino meille kaikille. Sen ansiosta interaktiivinen osuus? Olen viime aikoina tehnyt nukketeatteria aikuisille, ja siksi? Vuorossa on nyt Veden alla? Mira Laine innostui teemasta. Nukkeja on kaksitoista, joista osa esiintyy animaatiossa. En ole koskaan aiemmin ohjannut sekuntien tarkkuudella, Rinkinen kertoo nauraen. Lue Teatteri Tuikkeesta ja Veden alla -produktiosta kertovan juttusarjan toinen osa Taiteilijan tuskainen tie: Kuopion kaupunginteatterissa saa syyskuussa ensi-iltansa Leea Klemolan kirjoittama ja ohjaama Vaimoni, Casanova.

Se on ollut haastavaa. Teatteri ei ole vain puheteatteria tai draamateatteria. Tai olin tajunnut sen jo aiemmin, mutta minulla ei ollut keinoja ajatella toisin. Kolme metronomia nakuttaa tahtia, kukin omaansa: Aina se on joltain pois, aika. Ajan olemusta monin tavoin pohdiskeleva sekuntia on yhden naisen monologi. Olennaista on muuttaa ajattelutapaa.

Esityksen voi tilata minne vain? Teatterin perusporukka on nyt aika lailla hallussa: Ensemblen kokoonpano saattaa muuttua, kun teemme jotain muuta, Haasanen sanoo.

Toisaalta harjoitusaika on ollut tiivis ja omaksuttavaa tekstimassaa? Juho Liiran musiikillisen tuotantoon voi tutustua SoundCloud-sivustolla.

Naisen hintana on milloin Hiiden hirvi, milloin Tuonelan joutsen, milloin rikkauksia alati jauhava sampo. Nyt tuomme koko homman katsojan naamalle ja teemme sen coolisti. Luvassa on paljon tunteita: Se kuitenkin nosti suomalaiset eurooppalaisten sivistyskansojen tietoisuuteen.

Joistakin ideamme voi tuntua pelottavalta: Lue Super-Kalevasta kertovan juttusarjan toinen osa Kun rinnassa takoo tulivuori ja kaipuu seikkailuun? Tatu ja Patu pihalla on alusta loppuun kahden miehen harteilla. Suomessa on ollut vahva kiertueteatterikulttuuri. Ei hemmetti, ei ole totta!

Tilaaja sen sijaan on ihmetellyt niukkaa lavastusta? On vastattava siihen kysymykseen, mihin on luvattu antaa vastaus, ja uskallettava olla aidossa kontaktissa katsojien kanssa. Mutta se on riski, joka on otettava. Olethan lukenut Jaakko Loukkolasta? Teatteri on minun keinoni ottaa asioihin kantaa. Viulunsoittaja katolla -musikaalin Tevje muutti kertaheitolla villikon suunnan.

Valmiudet siihen minulla on, mutta se vaatisi pohditun vision ja ison palon. Harrastajien parissa voin toimia vapaammin. Ohjaajaksi pestattiin vanha tuttu, Jyrki Kanerva. Myin saman tien arviolta 30 keikkaa. Loukkolakin on samonnut peltoja ja pihoja, ja materiaalia? Pop up -teatterin esitysrakennelma tapahtumatelttoineen on todellinen tilaihme. Musisoivat ekoveijarit Markus Kaustell ja Mikko Semi vauhdissa. Helppoa se ei tule olemaan. Katsomo on varsin iso. Se on yksi tavoitteistani.

Aloitan Lillanissa tammikuussa , mutta jatkan projektin parissa loppuun asti. Halusimme Kirsin kanssa tarjota kuvia nuorista, jotka jollakin tavalla toimisivat heille peilikuvana. Olethan lukenut Lilla Teaternin tulevasta taiteellisesta johtajasta Marina? Se on tuttu hiekkalaatikko. Sitten sain puhelun, joka kesti noin 45 sekuntia. Meinanderin mielikuvissa Lillan on valpas ja peloton teatteri, jolla on pikku Myyn kaltainen luonne.

Se on mahdollista, kun ohjaajia on kaksi. Mutta sille voi aina luoda edellytykset. Hanke olisi tarkoitus toteuttaa ainakin Pirkanmaan alueen vanhain- ja hoitokodeissa.

Amanda Kauranne Oli ilo? Teatteri Tuike Sanattoman Veden alla? Tavoitteena on luoda esitys, joka sopeutuu helposti hoivalaitosten rajallisiin tiloihin. Esityksen ensi-ilta tulee olemaan Teatteri Jurkassa vuonna Esitys on kantaesitys oululaisen kirjailija Lauri Hirvosen lastenkirjasta Tuulentaittaja. Linda Wardal Sida vid sida -esityksen toteuttaminen. Se on kysymys, jota olen miettinyt paljon. Koska Teater Mestolan taloudelliset resurssit ovat niukat, tekstin tulee olla erinomainen.

Haluaisin kuitenkin varmistaa teatterillemme jatkumon. Minulla on oma suunnitelma. Tuolilla odottaa haaste, valkoinen liina. Saanila on tarttunut teemoista suurimpaan, kuolemaan. Kun teatteri toimii, se vie katsojalta paikan ja ajantajun. Sixten Lundberg, Vuokko Hovatta,? Se oli tavallaan kunnianosoitus Lillanin traditiolle. Lilla Teaternissa niin on tehty ennenkin. Ta mig till er ledare. Se on itse asiassa yhteinen piirre kaikille palkituille teksteille. Tolkienin Taru Sormusten herrasta tai J.

Haluan kuvaustilanteessa luottaa ohjaajaan. Se avasi uuden maailman. Treenasin kuudesti viikossa ja aloin tutkia opiskelumahdollisuuksia.

Psykologiassa minua kiinnosti terapia. Suomalainen tanssikoulutus tuntui silloin? Olennaista on huolehtia kunnosta ja taidoista. Kun olin kandi, ensi-iltansa sai Wim Wendersin ohjaama Pina , joka kertoo saksalaisesta koreografi Pina Bauschista.

Samaan aikaan kuin harjoittelimme Chekhov Machine -kollektiivin projektia, tein Ninan roolin Teater Marsin ja Ozonteaternin yhteisproduktiossa Lokki. Silloin materiaalinani oli Sonjan rooli.

Raaka valaistusratkaisu sopi hyvin work in progress -esitykseen. Adrenaliinitaso on korkealla, hiki valuu. Olimme kaikki ihan hukassa. Se oli hyvin kannustavaa ja antoi energiaa. Keho muistaa kaiken, mutta toisinaan vaatii aikaa, ennen kuin muistot nousevat pintaan, iholle ja mieleen.

Kokemus oli hyvin voimakas ja tunteellinen. Samuli on hieno ohjaaja, perehtynyt ja todella tarkka. En ollut koskaan ennen kokenut sellaista. Suhtauduin Jaatisen ehdotukseen ensin vastahakoisesti, mutta abivuonna suostuin mukaan. Taitojaan Smolander kartutti paikallisessa nuorisoteatterissa. Se oli hieno vuosi. Kun koreografi Ari Numminen kehotti panostamaan tanssiin, Esa-Matti Smolander hakeutui Outokumpuun ja suoritti tanssialan perustutkinnon.

Se maadoittaa ja rauhoittaa. Runoissa on valtavasti voimaa ja lohtua. Olethan lukenut Esa-Matti Smolanderista? Esityspaikka, Teatteri Kiisu Outokummun vanhassa kaivoksessa, selittyy osin Smolanderin juurilla. Esimerkiksi Vanja-enon teimme kokonaisuudessaan ulkona. Kyse on isosta asiasta, sitoutumisesta puolin ja toisin. Oivalluksista oli mahdollista keskustella heti.

Olin vuotias, kun palasimme Helsinkiin. Ainekirjoitus annetusta aiheesta ei sen sijaan ottanut sujuakseen. Miten kaikki oli niin tuttua ja samalla niin vierasta. Mutta niin ei tapahtunut. Harjoitukset alkavat elokuun lopulla. Sen taas Kaisa osaa todella hyvin.

Korhonen kertoo valaisevan esimerkin muutaman? Me muut olimme ehtineet tavata jo muutaman kerran. Miten opettaa valmiutta kohdata odottamattomia asioita? Luottamuksen tulee olla molemminpuolista. Se oli tosi haastavaa.

Teatterissa on aina kyse keskustelusta ja vuorovaikutuksesta katsojien kanssa, Kaisa Korhonen sanoo. Tietoa tulee monesta suunnasta. Dramatisoinnin oli tehnyt Heini Junkkaala. Elina Lajuselle aikahyppy on ollut kiinnostava. Teatteri on riskialtis ala, kaikki?

Meren rannalla kasvaneet tunnistavat tunteen: Pari toimeksiantoa olen jo saanut. Olethan lukenut Aija Lehikoisesta? Vuorossa on biologiksi valmistuva Aija Lehikoinen.? Juuri se tekee luonnon tutkimisesta kiehtovaa. Vuonna perustettu Rijksuniversiteit Groningen kuuluu maailman sadan arvostetuimman yliopiston joukkoon. Klikkaa kuvaa ja katso! Jos minusta olisi tullut vain muusikko, se olisi kaventanut minua. Samalla vaihtui suurin osa lehtoreista.

Kameran kanssa voi olla tuttavallinen. On tasapainoiltava koko ajan omien ajatustensa ja ulkopuolelta tulevien ajatusten toteuttamisen kanssa. Wolfgang Herrndorfin kirjoittamaan nuortenromaaniin pohjautuvan draamakomedian ohjaa saksalainen Pedro Martins Beja.

Cyaniden kuvauksesta ja leikkaamisesta vastaa Tampereen yliopistossa opiskeleva Usva Torkki,? Olemme jakaneet kouluissa flaijereita. Taide on tietysti paljon muutakin.

Kustantajana toiminut Kirja kerrallaan lopetti kuitenkin toimintansa lokakuussa Helppoa se ei aina ole. Se on tietenkin itsesuojelua. Jos ajamme taiteen rahoituksen alas, tilanne muuttuu radikaalisti. Taiteesta tulee rikkaiden perheiden lasten harrastustoimintaa. Kantaa voi ottaa monella tavalla.

Sarjakuva, joka taiteenlajina sijoittuu kirjallisuuden ja kuvataiteen rajapintaan, kiinnostaa minua todella paljon. Kiinnostavimmat asiat tapahtuvat usein taiteen rajapinnoilla. Kun se esitettiin vuosi sitten lukudraamana Kansallisteatterin Lavaklubilla, aikaa kului tunti ja 20 minuuttia. Esitys, jonka Linda Wallgren ohjaa vuoden kuluttua Q-teatteriin, saattaa toki olla pidempi.

Olen usein kirjoittanut dialogissa muiden tekstien tai todellisuuden kanssa. Pesti teatterin kotikirjailijana kesti lopulta kolme vuotta. To whom it may concern. Hamlet ja Horatia ovat naisia, Ofelio mies. Erityisesti naispuolisten taiteilijoiden hulluus on glorifioitu asia. Jos lastensuojeluun ei anneta tarpeeksi resursseja, se tarkoittaa kuolleita lapsia. Iho valkea kuin lumi, huulet punaiset kuin veri ja hiukset mustat kuin eebenpuu. Mutta esiintyminen pelotti liikaa ja lopetin harrastuksen, nukketeatteritaiteilija Mira Laine muistelee.

Katkos kesti kuutisen vuotta. Teimme teatteria kaikkiaan viitisen vuotta. Ilmeet paljastavat, miten innoissaan trio on. Nukkeihin projisoidaan monenlaisia asioita. Se avasi uuden maailman ja kiehtoo minua jatkuvasti.

Olethan lukenut Mira Laineesta? Laine keskittyi nukke- ja esineteatteriin. Pienimpien lasten olemme tehneet sukkahahmoja. On ollut ihana huomata, miten lapset ottavat mallia. Vuorossa on nukketaiteilija Mira Laine. Maarian kirja oli juuri ilmestynyt, ja aloimme? Kun luin romaanin, minun piti sulatella ideaa kuukauden verran: Teksti on aika rankka. Elinan tanssipartnerina Raul Palladino. Minulla se heijastuu heti siihen, miten pystyn kohtaamaan muut tanssijat. Lokakuussa Espoon kaupunginteatterissa ensi-iltansa saanut poikkitaiteellinen esitys yhdisti Aleksis Kiven klassikon ja argentiinalaisen tangon syntyhistorian.

Vasta kun taito oli hallussa, he tanssivat naisten kanssa. Se ajatus sopi Kiven tarinaan. Lajunen kokosi komean kaartin: Lavalle meneminen on luontevaa. Olli Kari ja varjon takana Reetta Honkakoski. Mutta sen piti pohjautua klassikkosatuun. Se tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. Se, millaiset nuket tai visuaalisen ilmeen valitsen, vaikuttaa siihen, millainen maailma syntyy.?

Vaikka nuket ovat elottomia olentoja, ne voivat usein tavoittaa inhimillisyyden ytimen suoremmin tai runollisemmin kuin ihminen. Volter Kilven klassikkoteokseen pohjautuvan esityksen Alastalon salissa, Eevastiina ja lokinpoika.

Olin tutustunut Laura Kokkoon Turun-vuosinani. Toisena vuonna keskityimme teatterin eri osa-alueisiin: Se tuntui minusta osuvalta ja oikealta. Loimme uutta materiaalia koko ajan. Se oli todella arvokasta. Osa ei halunnut jatkaa. Se oli todella kiinnostavaa. Olethan lukenut Elina Lajusesta? Vuorossa on moneen taipuva Elina Lajunen. Elina Lajusella on monta roolia: Suolahdessa varttunut Elina Lajunen aloitti viulunsoiton nelivuotiaana.

Se iski minuun tosi vahvasti. Kiinnitin hakaneulalla isosuiseen sammakkoon lapun, jossa luki SUSI. Nukketeatteri mahdollisti sen kaiken. Elina Lajunen on tehnyt nuket opiskeluaikanaan Turussa. Vaikka kokemukseni ohjaamisesta ovat osin tukalia, se kuitenkin kiehtoo minua valtavasti. Opin samalla uutta toisen koreografin tekotavoista ja tekniikoista. Bisarrin kantaesitys on huhtikuussa Ruutia-festivaalilla Tanssiteatteri Hurjaruuthissa.

Ihmisen persoonallisuus on aina kiinnostanut minua. Suomi-Italia from Kimmo Alakunnas on Vimeo. Taiteilijana olen valinnut lajeja? Toistaiseksi en ole katunut valintojani. Sellaista ei ollut koskaan tehty koulun historiassa. An Ant from Kimmo Alakunnas on Vimeo. Yhden miehen tanssi kasvaa?

Muurahaisen ydin kiteytyy kysymykseen, millaisiin asioihin ihminen kykenee; kuinka raadollisiin tai ihaniin, rakastettaviin tai hirveisiin tekoihin. Yksi tanssija oli Italiasta, yksi Ranskasta, yksi Saksasta ja yksi Luxemburgista. Four Stories From Luxembourg? Vuorossa on tanssija-koreografi Kimmo Alakunnas. Se on itse asiassa duon nimi: Katsoja joutui pohtimaan reagointitapaansa ja suhdettaan meihin.

Kun Kimmo Alakunnas valitsi koreografian suuntautumisvaihtoehdon, Janna Haavisto erikoistui fyysiseen komiikkaan ja klovneriaan Tukholman teatterikorkeakoulussa. Jannan Kukolla on filosofisempi tausta. Minusta se on hieno suunta. Mutta ammattilaisuuteen kuuluu sen tiedostaminen. Kuvaaminen jatkuu, kun kaksikko vierailee seuraavaksi Barcelonassa.

Olen aina kirjoittanut tosi paljon, Iira Halttunen sanoo. Ovet himoittuun opinahjoon aukenivat toisella yrityskerralla. Elokuvaa tai televisioalaa en edes harkinnut. Se tuntui silloin vieraalta ja hyvin erilaiselta maailmalta. Iira Halttunen kuvattuna Unhola-henkisesti luvun tyyliin. Dramaturgin koulutus mahdollistaa sen. Siihen liittyy esityksen nimi. Olethan lukenut Iira Halttusesta? Oli tullut rauha, Iira Halttunen kertaa kuulemaansa tarinaa.

Aina teeman valinta ei onnistunut. Se oli tiedossamme jo ennakkoon viime vuonna. Lapin kaupunginosassa sijaitseva Koukkuniemen vanhainkoti on Pohjoismaiden suurin. Olethan lukenut Sofia Molinista?

Sen sijaan Stanislavskiin ja Mihail T? Monet Pietarissa opiskelevista suomalaisista hankkivat yhteisen vuokra-asunnon. Sofia valitsi toisen vaihtoehdon, asuntola-asumisen. Siperiasta, Kaukasukselta, Komin tasavallasta, Marin tasavallasta. Asuntolassa oli aina joku, jonka kanssa saattoi kulkea metromatkat kouluun ja takaisin, puhua kokemuksistaan ja kuulla muista mastereista. Esityksen ohjasi Lauri Mattila. Se aiheutti tietenkin pulmia: Vai oliko avaruusasemalla sattunut jotakin vakavaa?

Se muutti esityksen laajuuden asteiseksi. Agaave alkoi kukkia produktiomme aikana. Voiko ihmisen tietoisuuden tallentaa? Annoimme heille esityksen lopussa Gelan eli?

Kimmo Alakunnas ja Janna Haavisto Klovneriaesitykseen? Aija Lehikoinen Biologian alan pro gradu -tutkielman kirjoittamiseen. Esityksen valosuunnittelijana toimi Petri Tuhkanen. Jalostamo-kollektiivi pyysi Iivanaista ohjaamaan uuden?

Tämä käännekohta avaa hänen muistelmansa. New Yorkissa hän tutustui anarkisteihin Alexander 'Sasha' Berkmaniin s. Berkmanista tuli hänen rakastajansa ja elämänkumppaninsa. Emma tutustui myös anarkistijohtajaan Johann Mostiin, joka lähetti Goldmanin ensimmäiselle luentokiertueelle, aiheena 8-tuntisen työpäivän vaatimuksen rajoitukset.

Nopeasti Emma kuitenkin otti etäisyyttä Mostin politiikasta ja kehitti omia näkemyksiään. Goldman luennoi samana vuonna yiddishin ja saksan kielillä mm.

Goldman oli myös rakastunut Modest Steiniin ja pohtii vapaan rakkauden haasteita. Näihin aikoihin sijoittuu Goldmanin kuuluisa — vaikkakin vääristetty! Elämäkerrassa nuori Emma on juhlissa ja tanssii, jolloin nuori miestoveri nuhtelee häntä liian hillittömästä käytöksestä. Tässä Goldman eroaa selvästi anarkististen ja muidenkin poliittisten liikkeiden aistillisuutta, seksuaalisuutta ja usein myös kaikkea naisellista vastustavista piirteistä.

Mihail Bakunin painotti, että vallankumouksellisen on ajateltava vain aatteen voittoa — kaikki, mikä on sen tiellä, on moraalitonta: Goldman oli alusta lähtien selvästi eri mieltä, vaikka hän ensin Bakuninin lailla hyväksyikin poliittisen väkivallan. Sen jälkeen kun Carnegie Steel Company lockoutissa työnantajan vartijat olivat ampuneet suoraan työläisjoukkoon ystävät kuitenkin päättivät murhata yrityksen johtajan.

Tuohon aikaan Goldman siis kannatti väkivaltaista poliittista toimintaa. Perusteena oli, että valtion ja kapitalismin harjoittama riisto ja väkivalta oli pahempi paha, ja että "urhoteolla" yleisön mielipide havahtuisi huomaamaan, miten väkivalta johtaa väkivaltaan.

Väkivallan ei siis katsottu kuuluvan anarkismiin, vaan se oli olosuhteiden synnyttämä välttämättömyys. Suhde väkivaltaan oli pragmaattinen: On kuitenkin muistettava, ettei Goldman koskaan kannattanut siviileihin kohdistuvaa väkivaltaa, mikä erottaa hänet monista muista myöhäisen luvun ja nykyhetken terroristeista. Berkman toimikin Bakunin em. Goldman yritti saman logiikan perusteella hankkia rahaa Frickmanin murha-aseeseen prostituutiolla, onnistumatta.

Vuonna Berkman yritti ampua Henry Clay Frickiä, mutta haavoitti tätä vain lievästi. Iskua seuranneessa oikeudenkäynnissä Berkman kieltäytyi asianajajasta koska anarkismi vastusti valtion kaikkia ilmenemismuotoja vaikka ei osanut kunnolla englantia.

Vasta yhdeksän vankilavuoden jälkeen hän sai tavata Goldmanin, ja ylipäänsä olot vankilassa olivat kammottavat. Goldman toimi aktiivisesti Berkmanin vapauttamiseksi. Yleinen mielipide ja julkisuus yhdistivät "Punaisen Emman" väkivaltaan ja promiskuiteettiin. Hän sai syytteen laittomassa kokouksessa esiintymisestä, ja hänet tuomittiin vuodeksi vankilaan. Vapaaksi päästyään Goldman päätti luennoida myös englanniksi.

Hän painottikin siitä lähtien valistuksen ja koulutuksen tärkeyttä — "tietämättömyys on yhteiskunnan väkivaltaisin osa" — ja otti etäisyyttä terrori-iskuihin. Samalla hän ei kuitenkaan halunnut tuomita niitä anarkisteja, jotka suorittivat väkivaltaisia iskuja, vaikka piti niitä "typerinä" tai tuloksettomina. Anarkistien Yhdysvalloissa ja Euroopassa tekemät murhayritykset olivat herättäneet laajaa paheksuntaa, ja koko liike haavoittui niiden vuoksi kohtalokkaasti.

Vuonna Goldman luennoi Euroopassa ja sai sieltä vahvoja vaikutteita: Nietzscheä, Wagneria ja Freudia. Hän kouluttautui sairaanhoitajaksi ja tutustui syntyvyyden säätelykeinoihin, joita hän Yhdysvalloissa lainvastaisesti levitti ja suositteli naisille. Goldman tiesi, ettei itse voinut tulla raskaaksi ilman leikkausta, josta hän kuitenkin kieltäytyi. Goldmanin puheet äitiydestä ovat välillä ristiriitaisia — toisaalta hän kertoo rakastaneensa aina lapsia "hullun lailla", toisaalta hän kuvaa äitiyden tunteita "sokeaksi, tyhmäksi voimaksi joka tuhoaa naisen nuoruuden ja voimat".

Joka tapauksessa Goldman painotti naisten oikeutta päättää mahdollisesta lisääntymisestään itse, mikä siihen aikaan ei ollut lainkaan itsestäänselvyys missään poliittisessa puolueessa. Hän myös erosi monivuotisesta kumppanistaan Edward Bradeysta, kun tämä halusi, että Goldman vähentäisi matkojaan ja poliittista aktiivisuuttaan.

Maanpaossa luvun ensimmäiset vuosikymmenet olivat Goldmanin aktiivisinta aikaa. Hän perusti Free Speech Leaguen ja alkoi vähitellen saada tukea myös liberaalin sivistyneistön piiristä.

Mother Earth —lehti alkoi ilmestyä ja se myi parhaimmillaan useita tuhansia kappaleita. Vuonna Goldman tapasi lääkäri Ben Reitmanin ja aloitti tämän kanssa pitkän ja myrskyisän suhteen, jossa erityisesti vapaan rakkauden ja mustasukkaisuuden periaatteita testattiin. Reitman toimi tehokkaasti myös Goldmanin managerina. Goldmanin Anarchism and Other Essays —teoksen ilmestyttyä pari kiersi Yhdysvaltoja. Goldman piti niin paljon kuin luentoa 40 ihmiselle ympäri maata, paljolti Reitmanin järjestelytaitojen ansiosta.

Ensimmäisen maailmansodan myötä poliittinen ilmapiiri Yhdysvalloissa kiristyi jälleen. Goldman ja Berkman toimivat asevelvollisuutta vastustavan No Conscription Leaguen johdossa. Myös Goldmanin seksuaalivalistus hermostutti viranomaisia, sillä hän luennoi mm. Vuoden Comstock —lain mukaan oli laitonta lähettää, kuljettaa ja tuoda "obscene, lewd or lascivious articles", ja tätä lakia käytettiin valistuksen kieltämiseksi. Vuonna Goldman tuomittiin 15 päivän vankeuteen syntyvyyden säännöstelystä kertovan tiedon levittämisestä.

Samaan aikaan monia anarkisteja vangittiin ja muutama teloitettiin. Viranomaiset estivät Mother Earthin ilmestymisen. Presidentti Wilson hyväksyi asetuksen, jossa asevelvollisuuden kritiikki tai siihen puuttuminen tuli rangaistavaksi teoksi.

Aatteellisesti epäilyttäviä maahanmuuttajia sai myös poistaa maasta. Vuonna Goldman ja Berkman saivat kumpikin kahden vuoden vankilatuomion ja vapautumisen jälkeen heidät ja muuta radikaalia häädettiin Yhdysvalloista. Maanpakolaisina Goldman ja Berkman matkustivat Suomen kautta vanhaan kotimaahansa, josta oli hiljan tullut maailman ensimmäinen sosialistinen valtio.

He pettyivät hyvin nopeasti bolshevikkien hallintoon: Kronstadtin kapinan murskaamisen jälkeen he ottivat lopullisesti etäisyyttä bolshevikkien hallintoon.

He tapasivat ennen sitä mm. Leninin, Maksim Gorkin ja Kollontain jota Goldman kuvailee kylmäksi ja pragmaattiseksi naiseksi. Vuonna Berkman ja Goldman matkustivat länsi-Euroopassa ja Goldman kirjoitti kaksi kirjaa uuden Venäjän todellisista kasvoista. Hänen kritiikkinsä jäi kuitenkin kuulumattomiin, sillä oikeisto ei välittänyt hänestä ja vasemmisto halusi uskoa Neuvostoliittoon.

Berkman asui uuden partnerinsa kanssa lähellä ja auttoi kirjan toimittamisessa. Living My Life ilmestyi Muutama vuosi sen jälkeen vuotias Goldman palasi luennoimaan Yhdysvaltoihin, jossa hän koki mielestään yllättävän lämpimän vastaanoton kommunisteja lukuun ottamatta. Hän asettui Kanadaan ja luennoi niin kauan kuin terveys salli mm. Yksilöllinen agitaattori Kuten sanottu, Goldman oli vuosisadan alusta lähtien lähempänä Kropotkinin anarkismia.

Tämä näkyi mm hänen lujassa uskoossaan valistukseen ja tieteeseen. Kropotkinin mukaan anarkismin tulisi perustua tieteelliseen totuuteen ja massojen haluihin: Kropotkin, teoksesta Wexler , s. Goldman kuitenkin painotti yksilön vastuuta ja merkitystä yhteisöjen ja "massojen" ohella. Sosiaalinen muutos tapahtuisi hänen mukaansa "vain älykkäiden vähemmistöjen innon, rohkeuden ja päättäväisyyden kautta"— eikä massojen kautta.

Goldman itse ei myöskään työskennellyt massajärjestöissä eikä alistunut ryhmäkuriin, vaan edusti hyvin yksilöllistä ja riippumatonta yhden naisen aktivismia. Teatterin tekeminen on kuitenkin elinkeino meille kaikille. Sen ansiosta interaktiivinen osuus? Olen viime aikoina tehnyt nukketeatteria aikuisille, ja siksi?

Vuorossa on nyt Veden alla? Mira Laine innostui teemasta. Nukkeja on kaksitoista, joista osa esiintyy animaatiossa. En ole koskaan aiemmin ohjannut sekuntien tarkkuudella, Rinkinen kertoo nauraen. Lue Teatteri Tuikkeesta ja Veden alla -produktiosta kertovan juttusarjan toinen osa Taiteilijan tuskainen tie: Kuopion kaupunginteatterissa saa syyskuussa ensi-iltansa Leea Klemolan kirjoittama ja ohjaama Vaimoni, Casanova. Se on ollut haastavaa. Teatteri ei ole vain puheteatteria tai draamateatteria.

Tai olin tajunnut sen jo aiemmin, mutta minulla ei ollut keinoja ajatella toisin. Kolme metronomia nakuttaa tahtia, kukin omaansa: Aina se on joltain pois, aika. Ajan olemusta monin tavoin pohdiskeleva sekuntia on yhden naisen monologi.

Olennaista on muuttaa ajattelutapaa. Esityksen voi tilata minne vain? Teatterin perusporukka on nyt aika lailla hallussa: Ensemblen kokoonpano saattaa muuttua, kun teemme jotain muuta, Haasanen sanoo. Toisaalta harjoitusaika on ollut tiivis ja omaksuttavaa tekstimassaa? Juho Liiran musiikillisen tuotantoon voi tutustua SoundCloud-sivustolla. Naisen hintana on milloin Hiiden hirvi, milloin Tuonelan joutsen, milloin rikkauksia alati jauhava sampo. Nyt tuomme koko homman katsojan naamalle ja teemme sen coolisti.

Luvassa on paljon tunteita: Se kuitenkin nosti suomalaiset eurooppalaisten sivistyskansojen tietoisuuteen. Joistakin ideamme voi tuntua pelottavalta: Lue Super-Kalevasta kertovan juttusarjan toinen osa Kun rinnassa takoo tulivuori ja kaipuu seikkailuun? Tatu ja Patu pihalla on alusta loppuun kahden miehen harteilla. Suomessa on ollut vahva kiertueteatterikulttuuri. Ei hemmetti, ei ole totta! Tilaaja sen sijaan on ihmetellyt niukkaa lavastusta? On vastattava siihen kysymykseen, mihin on luvattu antaa vastaus, ja uskallettava olla aidossa kontaktissa katsojien kanssa.

Mutta se on riski, joka on otettava. Olethan lukenut Jaakko Loukkolasta? Teatteri on minun keinoni ottaa asioihin kantaa. Viulunsoittaja katolla -musikaalin Tevje muutti kertaheitolla villikon suunnan.

Valmiudet siihen minulla on, mutta se vaatisi pohditun vision ja ison palon. Harrastajien parissa voin toimia vapaammin. Ohjaajaksi pestattiin vanha tuttu, Jyrki Kanerva. Myin saman tien arviolta 30 keikkaa. Loukkolakin on samonnut peltoja ja pihoja, ja materiaalia? Pop up -teatterin esitysrakennelma tapahtumatelttoineen on todellinen tilaihme.

Musisoivat ekoveijarit Markus Kaustell ja Mikko Semi vauhdissa. Helppoa se ei tule olemaan. Katsomo on varsin iso. Se on yksi tavoitteistani. Aloitan Lillanissa tammikuussa , mutta jatkan projektin parissa loppuun asti. Halusimme Kirsin kanssa tarjota kuvia nuorista, jotka jollakin tavalla toimisivat heille peilikuvana. Olethan lukenut Lilla Teaternin tulevasta taiteellisesta johtajasta Marina?

Se on tuttu hiekkalaatikko. Sitten sain puhelun, joka kesti noin 45 sekuntia. Meinanderin mielikuvissa Lillan on valpas ja peloton teatteri, jolla on pikku Myyn kaltainen luonne. Se on mahdollista, kun ohjaajia on kaksi. Mutta sille voi aina luoda edellytykset. Hanke olisi tarkoitus toteuttaa ainakin Pirkanmaan alueen vanhain- ja hoitokodeissa.

Amanda Kauranne Oli ilo? Teatteri Tuike Sanattoman Veden alla? Tavoitteena on luoda esitys, joka sopeutuu helposti hoivalaitosten rajallisiin tiloihin. Esityksen ensi-ilta tulee olemaan Teatteri Jurkassa vuonna Esitys on kantaesitys oululaisen kirjailija Lauri Hirvosen lastenkirjasta Tuulentaittaja.

Linda Wardal Sida vid sida -esityksen toteuttaminen. Se on kysymys, jota olen miettinyt paljon. Koska Teater Mestolan taloudelliset resurssit ovat niukat, tekstin tulee olla erinomainen. Haluaisin kuitenkin varmistaa teatterillemme jatkumon. Minulla on oma suunnitelma.

Tuolilla odottaa haaste, valkoinen liina. Saanila on tarttunut teemoista suurimpaan, kuolemaan. Kun teatteri toimii, se vie katsojalta paikan ja ajantajun. Sixten Lundberg, Vuokko Hovatta,? Se oli tavallaan kunnianosoitus Lillanin traditiolle. Lilla Teaternissa niin on tehty ennenkin. Ta mig till er ledare. Se on itse asiassa yhteinen piirre kaikille palkituille teksteille. Tolkienin Taru Sormusten herrasta tai J.

Haluan kuvaustilanteessa luottaa ohjaajaan. Se avasi uuden maailman. Treenasin kuudesti viikossa ja aloin tutkia opiskelumahdollisuuksia. Psykologiassa minua kiinnosti terapia. Suomalainen tanssikoulutus tuntui silloin?

Olennaista on huolehtia kunnosta ja taidoista. Kun olin kandi, ensi-iltansa sai Wim Wendersin ohjaama Pina , joka kertoo saksalaisesta koreografi Pina Bauschista. Samaan aikaan kuin harjoittelimme Chekhov Machine -kollektiivin projektia, tein Ninan roolin Teater Marsin ja Ozonteaternin yhteisproduktiossa Lokki. Silloin materiaalinani oli Sonjan rooli. Raaka valaistusratkaisu sopi hyvin work in progress -esitykseen. Adrenaliinitaso on korkealla, hiki valuu. Olimme kaikki ihan hukassa.

Se oli hyvin kannustavaa ja antoi energiaa. Keho muistaa kaiken, mutta toisinaan vaatii aikaa, ennen kuin muistot nousevat pintaan, iholle ja mieleen. Kokemus oli hyvin voimakas ja tunteellinen. Samuli on hieno ohjaaja, perehtynyt ja todella tarkka. En ollut koskaan ennen kokenut sellaista. Suhtauduin Jaatisen ehdotukseen ensin vastahakoisesti, mutta abivuonna suostuin mukaan. Taitojaan Smolander kartutti paikallisessa nuorisoteatterissa. Se oli hieno vuosi. Kun koreografi Ari Numminen kehotti panostamaan tanssiin, Esa-Matti Smolander hakeutui Outokumpuun ja suoritti tanssialan perustutkinnon.

Se maadoittaa ja rauhoittaa. Runoissa on valtavasti voimaa ja lohtua. Olethan lukenut Esa-Matti Smolanderista? Esityspaikka, Teatteri Kiisu Outokummun vanhassa kaivoksessa, selittyy osin Smolanderin juurilla. Esimerkiksi Vanja-enon teimme kokonaisuudessaan ulkona. Kyse on isosta asiasta, sitoutumisesta puolin ja toisin. Oivalluksista oli mahdollista keskustella heti. Olin vuotias, kun palasimme Helsinkiin.

Ainekirjoitus annetusta aiheesta ei sen sijaan ottanut sujuakseen. Miten kaikki oli niin tuttua ja samalla niin vierasta. Mutta niin ei tapahtunut. Harjoitukset alkavat elokuun lopulla. Sen taas Kaisa osaa todella hyvin. Korhonen kertoo valaisevan esimerkin muutaman?

Me muut olimme ehtineet tavata jo muutaman kerran. Miten opettaa valmiutta kohdata odottamattomia asioita? Luottamuksen tulee olla molemminpuolista. Se oli tosi haastavaa. Teatterissa on aina kyse keskustelusta ja vuorovaikutuksesta katsojien kanssa, Kaisa Korhonen sanoo. Tietoa tulee monesta suunnasta. Dramatisoinnin oli tehnyt Heini Junkkaala.

Elina Lajuselle aikahyppy on ollut kiinnostava. Teatteri on riskialtis ala, kaikki? Meren rannalla kasvaneet tunnistavat tunteen: Pari toimeksiantoa olen jo saanut. Olethan lukenut Aija Lehikoisesta?

Vuorossa on biologiksi valmistuva Aija Lehikoinen.? Juuri se tekee luonnon tutkimisesta kiehtovaa. Vuonna perustettu Rijksuniversiteit Groningen kuuluu maailman sadan arvostetuimman yliopiston joukkoon. Klikkaa kuvaa ja katso! Jos minusta olisi tullut vain muusikko, se olisi kaventanut minua. Samalla vaihtui suurin osa lehtoreista. Kameran kanssa voi olla tuttavallinen. On tasapainoiltava koko ajan omien ajatustensa ja ulkopuolelta tulevien ajatusten toteuttamisen kanssa.

Wolfgang Herrndorfin kirjoittamaan nuortenromaaniin pohjautuvan draamakomedian ohjaa saksalainen Pedro Martins Beja. Cyaniden kuvauksesta ja leikkaamisesta vastaa Tampereen yliopistossa opiskeleva Usva Torkki,? Olemme jakaneet kouluissa flaijereita. Taide on tietysti paljon muutakin. Kustantajana toiminut Kirja kerrallaan lopetti kuitenkin toimintansa lokakuussa Helppoa se ei aina ole. Se on tietenkin itsesuojelua. Jos ajamme taiteen rahoituksen alas, tilanne muuttuu radikaalisti.

Taiteesta tulee rikkaiden perheiden lasten harrastustoimintaa. Kantaa voi ottaa monella tavalla. Sarjakuva, joka taiteenlajina sijoittuu kirjallisuuden ja kuvataiteen rajapintaan, kiinnostaa minua todella paljon. Kiinnostavimmat asiat tapahtuvat usein taiteen rajapinnoilla. Kun se esitettiin vuosi sitten lukudraamana Kansallisteatterin Lavaklubilla, aikaa kului tunti ja 20 minuuttia.

Esitys, jonka Linda Wallgren ohjaa vuoden kuluttua Q-teatteriin, saattaa toki olla pidempi. Olen usein kirjoittanut dialogissa muiden tekstien tai todellisuuden kanssa. Pesti teatterin kotikirjailijana kesti lopulta kolme vuotta. To whom it may concern. Hamlet ja Horatia ovat naisia, Ofelio mies.

Erityisesti naispuolisten taiteilijoiden hulluus on glorifioitu asia. Jos lastensuojeluun ei anneta tarpeeksi resursseja, se tarkoittaa kuolleita lapsia. Iho valkea kuin lumi, huulet punaiset kuin veri ja hiukset mustat kuin eebenpuu. Mutta esiintyminen pelotti liikaa ja lopetin harrastuksen, nukketeatteritaiteilija Mira Laine muistelee. Katkos kesti kuutisen vuotta. Teimme teatteria kaikkiaan viitisen vuotta. Ilmeet paljastavat, miten innoissaan trio on.

Nukkeihin projisoidaan monenlaisia asioita. Se avasi uuden maailman ja kiehtoo minua jatkuvasti. Olethan lukenut Mira Laineesta? Laine keskittyi nukke- ja esineteatteriin. Pienimpien lasten olemme tehneet sukkahahmoja. On ollut ihana huomata, miten lapset ottavat mallia. Vuorossa on nukketaiteilija Mira Laine. Maarian kirja oli juuri ilmestynyt, ja aloimme? Kun luin romaanin, minun piti sulatella ideaa kuukauden verran: Teksti on aika rankka.

Elinan tanssipartnerina Raul Palladino. Minulla se heijastuu heti siihen, miten pystyn kohtaamaan muut tanssijat. Lokakuussa Espoon kaupunginteatterissa ensi-iltansa saanut poikkitaiteellinen esitys yhdisti Aleksis Kiven klassikon ja argentiinalaisen tangon syntyhistorian. Vasta kun taito oli hallussa, he tanssivat naisten kanssa. Se ajatus sopi Kiven tarinaan.

Lajunen kokosi komean kaartin: Lavalle meneminen on luontevaa. Olli Kari ja varjon takana Reetta Honkakoski. Mutta sen piti pohjautua klassikkosatuun. Se tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. Se, millaiset nuket tai visuaalisen ilmeen valitsen, vaikuttaa siihen, millainen maailma syntyy.? Vaikka nuket ovat elottomia olentoja, ne voivat usein tavoittaa inhimillisyyden ytimen suoremmin tai runollisemmin kuin ihminen. Volter Kilven klassikkoteokseen pohjautuvan esityksen Alastalon salissa, Eevastiina ja lokinpoika.

Olin tutustunut Laura Kokkoon Turun-vuosinani. Toisena vuonna keskityimme teatterin eri osa-alueisiin: Se tuntui minusta osuvalta ja oikealta. Loimme uutta materiaalia koko ajan. Se oli todella arvokasta. Osa ei halunnut jatkaa. Se oli todella kiinnostavaa. Olethan lukenut Elina Lajusesta? Vuorossa on moneen taipuva Elina Lajunen.

Elina Lajusella on monta roolia: Suolahdessa varttunut Elina Lajunen aloitti viulunsoiton nelivuotiaana. Se iski minuun tosi vahvasti. Kiinnitin hakaneulalla isosuiseen sammakkoon lapun, jossa luki SUSI. Nukketeatteri mahdollisti sen kaiken. Elina Lajunen on tehnyt nuket opiskeluaikanaan Turussa.

Vaikka kokemukseni ohjaamisesta ovat osin tukalia, se kuitenkin kiehtoo minua valtavasti. Opin samalla uutta toisen koreografin tekotavoista ja tekniikoista. Bisarrin kantaesitys on huhtikuussa Ruutia-festivaalilla Tanssiteatteri Hurjaruuthissa.

Ihmisen persoonallisuus on aina kiinnostanut minua. Suomi-Italia from Kimmo Alakunnas on Vimeo. Taiteilijana olen valinnut lajeja? Toistaiseksi en ole katunut valintojani. Sellaista ei ollut koskaan tehty koulun historiassa. An Ant from Kimmo Alakunnas on Vimeo. Yhden miehen tanssi kasvaa? Muurahaisen ydin kiteytyy kysymykseen, millaisiin asioihin ihminen kykenee; kuinka raadollisiin tai ihaniin, rakastettaviin tai hirveisiin tekoihin.

Yksi tanssija oli Italiasta, yksi Ranskasta, yksi Saksasta ja yksi Luxemburgista. Four Stories From Luxembourg? Vuorossa on tanssija-koreografi Kimmo Alakunnas. Se on itse asiassa duon nimi: Katsoja joutui pohtimaan reagointitapaansa ja suhdettaan meihin. Kun Kimmo Alakunnas valitsi koreografian suuntautumisvaihtoehdon, Janna Haavisto erikoistui fyysiseen komiikkaan ja klovneriaan Tukholman teatterikorkeakoulussa.

Jannan Kukolla on filosofisempi tausta. Minusta se on hieno suunta. Mutta ammattilaisuuteen kuuluu sen tiedostaminen. Kuvaaminen jatkuu, kun kaksikko vierailee seuraavaksi Barcelonassa.

Olen aina kirjoittanut tosi paljon, Iira Halttunen sanoo. Ovet himoittuun opinahjoon aukenivat toisella yrityskerralla. Elokuvaa tai televisioalaa en edes harkinnut. Se tuntui silloin vieraalta ja hyvin erilaiselta maailmalta. Iira Halttunen kuvattuna Unhola-henkisesti luvun tyyliin. Dramaturgin koulutus mahdollistaa sen. Siihen liittyy esityksen nimi.

Olethan lukenut Iira Halttusesta? Oli tullut rauha, Iira Halttunen kertaa kuulemaansa tarinaa. Aina teeman valinta ei onnistunut. Se oli tiedossamme jo ennakkoon viime vuonna. Lapin kaupunginosassa sijaitseva Koukkuniemen vanhainkoti on Pohjoismaiden suurin. Olethan lukenut Sofia Molinista? Sen sijaan Stanislavskiin ja Mihail T? Monet Pietarissa opiskelevista suomalaisista hankkivat yhteisen vuokra-asunnon. Sofia valitsi toisen vaihtoehdon, asuntola-asumisen.

Siperiasta, Kaukasukselta, Komin tasavallasta, Marin tasavallasta. Asuntolassa oli aina joku, jonka kanssa saattoi kulkea metromatkat kouluun ja takaisin, puhua kokemuksistaan ja kuulla muista mastereista. Esityksen ohjasi Lauri Mattila. Se aiheutti tietenkin pulmia: Vai oliko avaruusasemalla sattunut jotakin vakavaa?

Se muutti esityksen laajuuden asteiseksi. Agaave alkoi kukkia produktiomme aikana. Voiko ihmisen tietoisuuden tallentaa? Annoimme heille esityksen lopussa Gelan eli? Kimmo Alakunnas ja Janna Haavisto Klovneriaesitykseen? Aija Lehikoinen Biologian alan pro gradu -tutkielman kirjoittamiseen. Esityksen valosuunnittelijana toimi Petri Tuhkanen. Jalostamo-kollektiivi pyysi Iivanaista ohjaamaan uuden?

Lahden, Oulun ja Turun kaupunginteattereissa. Samalla Jelinekin teksti kyseenalaistaa historian kirjoittamisen traditiot. Kollegani Irene Aho totesikin: Te opitte niin paljon!? Olethan lukenut Rechnitz-esityksen valmistumisesta? Tuhon enkeli on visuaalisesti poikkeuksellisen vahva ja vangitseva.

Sihteeri homoseksuaaliseen jkl work sex turku

: Sihteeri homoseksuaaliseen jkl work sex turku

Homo seksifantasia tarinat seksiseuran haku Mies etsii homoseksuaaliseen paria lingam hieronta
PORNO LEFFOJA HOMO NAISHIEROJA HELSINKI Kropotkin, teoksesta Wexlers. Olethan lukenut Esa-Matti Smolanderista? Olli Kari ja varjon siwa aukioloajat helsinki iskuri netti homoseksuaaliseen Reetta Honkakoski. Emma kaipasi isän hyväksyntää, mutta ei koskaan tuntenut saavansa sitä: Vai oliko avaruusasemalla sattunut jotakin vakavaa?
Sex homoseksuaaliseen chat suomi shemale photo Elokuvaa tai televisioalaa en edes harkinnut. Vivica jalosti sen, ja revyyperinne jatkui Lassen aikana. Esitys on kantaesitys oululaisen kirjailija Lauri Hirvosen lastenkirjasta Tuulentaittaja. Emma näki verisen, piiskatun miehen; kerran perheen majatalon palvelija tuli raskaaksi, jolloin hänet heti erotettiin. Se oli tavallaan kunnianosoitus Lillanin traditiolle.
Venäjältä Yhdysvaltoihin Emma Goldman syntyi vuonna venäläis-juutalaiseen kauppiasperheeseen Königsbergissä. Suunnitelma kuitenkin kariutui, kun Tukholman kaupunginteatteri tarjosi Vivica Bandlerille teatterinjohtajan paikkaa. Alettoitettuaan 7-vuotiaana koulun Goldman sai muutamia hyviä opettajia ja pääsi ensimmäistä kertaa oopperaan, mikä oli hänelle ikimuistoinen kokemus. Goldman ei toiminut missään järjestössä vaan vapaana puhujana ja kirjoittajana. He pettyivät hyvin nopeasti bolshevikkien hallintoon: Me muut olimme ehtineet tavata jo muutaman kerran. Kun teatteri toimii, se vie katsojalta paikan ja ajantajun.

NETIN PORNOVIDEOT ILMAISET SEKSI KUVAT GAY