Monster cocks velilta kalua homo

En vaan ehtinyt käymään silloin siellä nurkilla ollessa mutta uskoisin, että piipahdan vielä sielläkin. Olet aika lämminhenkinen toist huomioon ottava kaveri. Vielä näkyy kovin vähän täällä siitä, että sivuja uudistetaan.

Työ on kuitenkin käynnissä, minkä näkee siitä, että "jäniskuvaa" kannessa muutellaan. Pysykää mukana, työtä tehdään yhteiseksi parhaaksemme. Työmäärä on suuri ja minä vaikeutan sitä tunkemalla nokkani joka paikkaan. Jos joku lukijoista tietää miten minut saa hätistettyä loitommalle, niin kertokaa se toki tällä palstalla. Tätähän minä en voi olla ottamatta huomioon.

Lukijoiden sana on aina painanut minulle enemmän kuin omani. Kunhan pääsemme kokeilemaan uutta sivustoa, näytän teille kaikille hieman, miltä kuvagalleriani nykyään näyttää. Pitäkää yllä keskustelua, elämä ei ole murehtimista varten. Olet tervetullut vierailemaan kodissani, minun matkustamiseni on hieman hankalaa. Ajan kyllä autoa, sen voin tehdä koska selviän nappeja painamalla ja hieman ratista ohjailemalla.

Ahventa savustamme pihapatiolla ja tarinoimme mielenkiintoisista asioista. Minulla olisi sinulle paljon kerrottavaa. Sellaistakin, mistä olisit ammatillisesti kiinnostunut.

Jos olet yhteydessä, niin kerro myös Ulpukalle ja Possulle, että kaipaan myös heidän juttujaan. Viritin itseni gästbokenin taajuudelle, ihan huvin vuoksi, monen kuukauden tauon jälkeeni. Ajattelin, että ei kai kukaan taaskaan ole vastannut Lihiksen turhiin jorinoihin. Mitä voisin sanoa, Pena? Olet yksi parhaimmista, lämpimimmistä, ihmisistä, mitä olen koskaan tuntenut. Olen pahoillani, etten ollut parempi ystävä sinulle.

Me tykätään molemmat kanoista, sinä olet vähän parempi pyöräilijä sun pyöräsi jatkaa sun perintöä, annoithan sen hyvälle tyypille. En kaunistele asiaa, vaan toivotan sinulle hyvää matkaa! En usko, että enää tapaamme, mutta jos niin käy, kätelkäämme ja halatkaamme! Ehkä olen väärässä ja me tapaamme sittenkin? Monen ihmisen on vaikeaa suhtautua jyrkkiin elämänmuutoksiin, niin minunkin. Viimekssi kuluneiden aikojen tapahtumiin kuuluu, että olen menettänyt elämän tärkeimmän lahjan; terveuyteni.

Olen sairastumut luuydinsyöpään, sen ennuste on huono. Voimani ovat kadonneet, tutut eivät tunnista minua pyörätuolissani, vasta kun avaan suuni, he kertovat tunnistavansa minut äänestä. Iloa rankkaan elämääni on tuonut kaksi asiaa. Tänä aikana tyttäreni on synnyttänyt kaksi komeaa poikalasta!!! Isoisän rooli sopii minulle oikein hyvin. Se antaa jokaiselle päivälle tärkeän merkityksen, se myös innostaa minua etsimään itsestäni lisää elivoimaa, jotta minusta jäisi pojille edes jonkinlainen muistikuva siitä miltä minä näytin, kuinka puhuin ja kuinka heitä rakastin.

Siitä on tulossa Oy, jonka toimialaan kuuluu lehden lisäksi eräs toinenkin asia, mistä saatte tietää myöhemmin lisää. Työryhmä on jo olemassa ja tekee kovasti töitä sen eteen, että näöillä sivustoilla; nettiin tulee kokonainen sivusto, elämä rynnii voimakkaasti eteen päin. Olkaa kuulolla, pyydän sitä teiltä kaikilta! Eipä tällä kanavalla ole kovin ruuhkaa.

No nyt possu sikailee Norjassa, Bergenissä työhommissa. Lähdin kylmää Suomen kevättä karkuun ja miten kävi. Kun tulin tänne niin räntää satoi ja oli kylmä. Nyt on jo lämmennyt jonkin verran. Siellä taitaa olla hikiset oltavat siellä härmän maassa. No kohta tullaan katseleen niitä helteitä.

Lihis yllättää taas juuri kun sitä vähiten odottaa. Edellisestä kerrasta olikin jo aikaa. Lihiksen hyvin ikävä velvollisuus on huomenna kunnioittaa läsnäolollaan äitinsä hautajaisia. Pitkäaikainen sairaus vei voiton ja Lihiksen synnyttäjä poistui keskuudestamme tammikuussa.

Vaikkei Lihis ollutkaan viimeisinä vuosina kovin läheinen äitinsä kanssa, ovat viime viikkojen tapahtumat herkistäneet Lihiksen kovan kuoren alta. Onneksi Lihis ehti jutella äitinsä kanssa hänen viimeisinä elinpäivinään. Viimeinen muisto hänestä on rauhallinen--äiti tiesi loppunsa olevan lähellä, ja odotti jo siirtymistään seuraavalle tasolle. Lihis ei ole vielä itkenyt tai muuten ilmaissut suruaan, mutta varmasti senkin aika tulee, kunhan akuutti stressi helpottaa.

Nyt Lihiksen pitäisi yrittää olla kerrankin epäitsekäs ja tukea niitä äidin sukulaisia ja läheisiä, joita hänen poismenonsa eniten kosketti. Kuten Pave Maijanen aikoinaan kähisi: Kuumaa on ja Afrikan huumaa täällä Togossa. Alkaa jo kohta kaipailemaan kunnon räntäsateita ja lumituiskuja. Sellainen graadia päivisin, ei tuule, kosteus yli 90, alkaa olla valkoiselle taatelintallaajalle liikaa. No parin viikon päästä kotomaisemissa ja uunna vuonna takaisin. Tuntuu olevan koko Afrikka samanlaista meni mihin maahan tahansa.

Mitenkä onkaan ollut sama arkitehti joka paikassa. No täytyy minunkin palata tänne. Eipä sitä kerinnyt käymään Ahlaisissa mutta joskus toiste.

Täytyy kertoa kuulumisisa tänne jos on mitä kertoa. Jouluksi kotiin ja uunna vuonna takaisin. Onko tämä gästboken nyt sitten lopullisesti kuollut? Lihis tsekkaa tämän kerran kuussa tai kolmessa. Lihis kärsii erittäin pahasta unettomuudesta nykyään. Jos Lihis saa nukuttua, unet jäävät neljään tuntiin. Sitten tinnutus vaivaa taas seuraavaan viikonloppuun.

Välillä tulee mieleen, että pitäisikö tehdä Robert Enket ja hypätä junan alle, että ujellus lakkaisi. Lihis ei ole käynyt sikalenssurokotteessa. Lihis ei kuulu riskiryhmään. Hyvää tai ainakin keskinkertaista joulua kaikille, jos Lihis ei enää ennen sitä palaa gästbokeniin! Lihis oli ensimmäinen paikalla, kun yksi iäkäs naishenkilö eilen ensin kauppareissullaan pysähtyi, sitten hiljaa luhistui asfalttiin.

Lihiksen kanssa melkein samaan aikaan paikalle sattui nainen, jolle Lihis isompana ja lihavampana antoi ohjeeksi soittaa ja kertoa, että iäkäs nainen on tuupertunut maahan, ei elonmerkkejä. Nainen kuoli Lihiksen syliin. Tai ehkä hän oli kuollut jo tippuessaan asfalttiin. Polvillaan takoessaan elämää luhistuneen rintaan Lihis näki monentyyppisiä ihmisiä: Sitten oli niitä, jotka vain kävelivät ohi. Lihiskin olisi voinut kävellä ohi ja tuloshan olisi ollut sama--kroppa eli raato tuli, mutta miten voisi elää, jos tietäisi, että jätti jonkun ihmisen kuolemaan ja vain käveli ohi?

Viikon uutinen oli tietenkin se, että Suomen McDonalds on syöttänyt asiakkailleen salaa islamilaisittain teurastettua lihaan dvs. Miksei tätä voitu kertoa asiakkaille? Taasko on jotain salattavaa, kuten vaalirahoituksessa? McDonaldsin alihankkija kertoo, ettei imaamin suojelema rituaaliteurastus eroa millään lailla normaalista, mutta imago on jo mennyt.

Lihiskin suhtautuu asiaan epäillen, eikä käy enää Mäkkärissä. Miksi kristittyjä saa loukata syöttämällä heille islamilaista ruokaa, mutta jos islamilaisille yrittää samaa, päitä katkeaa?

Onko meillä suomalaisilla geneettinen tarve olla kontalleen johonkin suuntaan? Ensin piti kumartua Neuvostoliiton suuntaan, nyt Mekkaan? No eniwei, sitä Lihis vaan halusi terottaa, että ei kisojen kuningatar ollut Hollolan Aikku, vaan joku muu. Vaikka meille niin uskoteltiin toisin. Onko se "terottaa" vai "teroittaa"? Tero esiin, Esa taakse! Routa ajoi porsaan gästbokenin ääreen, tai siis Lihiksen.

Baseballin kestosuosikkini Chicago Cubs tippunee suurella todennäköisyydellä play offseista--Colorado Rockies vienee wild card -paikan. Menestystä ei kai tule jenkkifutiksen Miami Dolphinsillekaan, futiksen Liverpoolille tai täkäläisen koriksen Lahden Namikalle? Nuo olivat Lihiksen suosikit. Lätkä ei jaksa innostaa, kun sitä pelataan tosissaan vain parissa maassa. Mikä siinä on, että nyt kun pelataan koriksen EM-kisoja, joita jännittävät miljoonat katsojat, ei tv-kuvaa saada tänne peräpohjolaan kuin Viasatin kautta?

Me katsellaan tasatyöntöhiihtoa talvella aamusta iltaan ja ollaan tyytyväisiä, jos MM-kisoista tulee edes yksi tasatyöntömitali. Meidän mielestämme Aino-Kaisa Saarinen on kisojen hiihtokuningatar, vaikka hän oli vain toiseksi menestynein yksilönaishiihtäjä. Olemme sokeita, me lottovoittokansalaiset. Petteri Hirvonen sanoi viime talvena osuvasti jossain lätkästudiossa, että suomalaiset ovat menestyshulluja, eivät urheiluhulluja.

Siksi me emme uskalla kannustaa huonosti pärjääviä. Kansantalous menee kuralle, kun keihäästä ei tule mitalia. Kuka johtaa meitä seuraavat kaksi vuotta, kun Teron keihäs ei lentänyt sitä vaadittua 87 metriä? Ruotsalaiset hinttarit ovat onnellisia, vaikka keihäs ei ole Norjan ja Suomen välissä lentänyt oikeastaan mihinkään tällä vuosituhannella Ruotsi on se maa Norjasta itään Halonen, ota kantaa, perkele!

Lihis on aika lopussa. Ei jaksa enää, varsinkaan tätä yksinpuhelua. Tästä tuli viimeinen viestini tälle palstalle. Katselin naisten Suomen golf-turnauksen: Minealla oli hyvä peppu. Miksei sitä näytetty enemmän? Voittaja Beatriz Recari oli niin upea nainen kuin vain voi olla. Toivotan possulle hyvää ja vähäpekonista jatkoa ja toivotan Ahlaisiin kaikkea parasta! Rakastan kaikkia ahlaislaisia, siunausta teille kaikille! Nyt poistan Monogrammin suosikeista!

Lihis ei pariin viikkoon ole vilkaissut tänne--aika muutos vuoden takaiseen aikaan, jolloin Lihis vielä purki kirjoitusripuliaan jopa useamman kerran päivässä. Kreikan sanasta johtuu termi hysteria, jonka antiikin viisaat miehet tuumivat johtuvan kohdusta, eli siitä varmaan vuorostaan johtuu, että miehiä harvemmin nykyäänkään kutsutaan hysteerisiksi.

Oli miten oli, niin ainakin lääkärit käyttävät ihan sekaisin noita uteruksia ja husteroita--ja sitten kun siihen vielä pläjäytetään päälle lääkäreiden kansainvälinen huono englanti ja suomi, niin a vot, lääkäreiden salakieli on valmis!

Golfia taas pelataan kohtapuoliin Amerikassa ja Tiger on suosikki. Lihis kuitenkin aina on vähemmistöjen puolella, eli kannattaa "väärältä puolelta" lyöviä kuten Phil Mickelson , pelaahan Lihiskin sillä lailla, kun kerran 10 vuodessa pelaa minigolfia.

Mutta sympatioita keräävät myös nämä ikuiset kakkoset, joille soisi jo vihdoin voiton. Phil Mickelsonkin oli pitkään sellainen, kunnes vihdoin voitti Majorin jokunen vuosi sitten. Colin Montgomerielta ilmeisesti jäi se Major voittamatta, vaikka mies oli huipun lähellä vuosia, jäi kakkoseksi Majoreissa peräti viisi kertaa ainakin Wikipedian mukaan. Ehkäpä Espanjan Sergio Garcia voittaa tämän turnauksen? Hän on ollut kakkonen vasta kolme kertaa. Jos noille ammattilaisille kakkossija saattaa olla pettymys, niin vuotiaalle Tom Watsonille äskettäinen Openin kakkostila oli varmaan pieni yllätys.

Missä muussa urheilulajissa voi lähes eläkevaari haastaa tuolla lailla nuoret salskeat miehet? Meillä Lahdessa loppuivat juuri veteraanien MM-kisat. Varsin vaikuttavia suorituksia, yksikin pappa yli satavuotias ja täysillä mukana! Mutta noista kisoista enemmän seuraavalla kirjoituskerralla. Etkös tiedä, että en oo riskiryhmää. Eihän sikainfluenssa tartu ihmisistä sikoihin, joten turvassa ollaan. Golfia on tullu iskettyä, metsää raivattua, koiran raapimia ovenpielestä kitattu, maalattu ja koiralle puhe pidetty.

Viimeeksi koira pirulauta jo tuoreena söi kitit ja maalit. Nyt oli niin kova puhe, että toivottavasti ainakin pari päivää kestää paikkaukset tai sitten se on ,?? On ollut niin "kiirettä", että ei oo vielä 2 vuoteen ehtinyt Penan luona käymään mutta tullhaan tullhaan. Yritin kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomiin ja kysyä, että voisiko sitä etukäteen potilas saada tietää, että mitä lääkettä annostellaan 10X ja mitä ei--jos noin niinkun haluaisi selvitä sairaalakeikastaan hengissä.

Ei julkaistu Lihiksen kymysystä Taitaa olla tuo kiihkouskovaisen Heikki Hakalan päätoimittama lehti niin kytköksissä Päijät-Hämeen Keskussairaalan lääkäreihin, että journalistinen riippumattomuus on mennyt sen siliän tien.

Siinä lehdessä ei koskaan ole julkaistu yhtään pitkää jumalaa kritisoivaa kirjoitusta, mutta aina kun Keski-Lahden seurakunnan kirkkoherra Pekka Särkiö haluaa jotain kirjoittaa, niin sille löytyy tilaa ja aika vitun ison kuvan kanssa.

No tervepä terve, possu, sinä riskiryhmän jäsen! Lihis on valmistautunut pandemian iskuun pitämällä kunnostaan huolta.

En tiedä, mitä odottaa, kun minulla ei ilmeisesti ole koskaan ollut edes tavallista influenssaa. Suurimmat kivut ja vaivat on aiheuttanut päästäni apinan raivolla ulos haluava viisaudenhammas, joka ilmoittaa itsestään pitämällä minut hereillä muutaman yön joka kevät. Stressi ja unenpuute laukaisevat tuon ilkeän episodin. Kun ikää tulee, niin oppii tulkitsemaan ennusmerkkejä ja oireita ja yhdistämään ne tulevaan kohtaloon--tiedän mm, että jos en saa nukuttua, seuraavana päivänä tinnitus on hirveä--ei parane mennä musiikkitalon monttuun tai muuallekaan viulunvingutusta kuuntelemaan silloin Ei tuollaista voinut tietää parikymppisenä.

Eikä silloin unenpuute vaivannut kyllä muutenkaan. FC Lahti se sitten teki uskomattoman tempun ja meni tämän salaperäisen uuden Euro-cupin 3. Jari Litmanen latasi voittomaalin ja suomenbrassi Rafael puski ns. Kerrassaan mahtava homma, vaikkei tämä mikään Mestareiden liiga olekaan! Parasta tässä on tietenkin se, että Antti Muurisen HJK tipahti käsittämättömästi jatkosta hävittyään kotona jollekin rupiselle baltialaisseuralle Lihis ei yleensä lyö lyötyjä, mutta kyllä nyt Klubi ansaitsee sen--ei rahalla saa näköjään kaikkea!

Ja meillähän on Litti, joka ei enää ole myynnissä, jonka pelkkä olemassa olo tuo pari prosenttia lisää tsemppiin muille pelaajille. Seuraavalla kierroksella tulee vastaan Brügge Belgiasta, tuosta pedofiilien ja ruokatoksiiniskandaalien luvatusta maasta. Jos joku uskalsi odottaa, että Lahti selvittää slovenialaiset, niin ei varmasti kukaan usko, että Brügge kaatuu.

Jos niin käy, niin se olisi vuosikymmenen yllätys--suurin suomalainen futisteko sitten Sami Hyypiän ja Litin Mestareiden liigan voiton, HJK: Olen aina ollut Lahden Reippaan puolella en tosin mikään mieletön fani , joten rankkaan Reippaan vanhan kasvatin Litin suoritukset kaikkien yläpuolelle.

Sitten tulee Sami, sitten Kyykkä, sitten ehkä Klubi. Mitä uutta, eihän ne kulje nytkään. Poliisit puoliksi pois töistä? Kumpi jää kotiin, lukutaitoinen vai kirjoitustaitoinen? No sitten voi tavallinenkin pulliainen uskaltautua sairaalaan!

Päijät-Hämeen keskussairaalan lääkärit saivat vastikään sakot oikeudessa, kun olivat tappaneet potilaan antamalla tälle kertaisen määrän reumalääkettä. Että sillä lailla, sanoi Tsaikovski, kun varasti Sibeliuksen mopon. Lihis ei mene sairaalaan kuin vasta jalat edellä! Jos ei muuten henki lähde, niin ainakin siellä sitten! Ja lääkäreiden hyvä veli -järjestelmä hoitaa sen, ettei heitä saa vastuuseen vaikka tumpeloinnin taso olisi järkyttävä. Kuulemma junat seisoo, linja-autot ei kulje, poliisit on puolittain töissä, pankista ei saa rahaa, lääkärit on sairaana, joko tuli kaikki.

Saatana miten tyhmää hillua siitä mitä ei oo. Ja jos tulee niin asperiini naamaan ja terävä läpsy perseelle niin se on siinä. Tirana voitti , mutta Lahti meni jatkoon! Itse pidin pääni ja pelasin Tiranaa, mikä kannatti. Harvemmin näkee, että jonkun joukkueen kerroin nousee kahdesta kolmeen, ja se silti voittaa, mutta nyt niin kävi. Tästä on hyvä jatkaa. Nyt vain leuka rintaan ja kohti uusia epäonnistumisia!

Lihis on vaihteeksi nollalinjalla. Ei jaksa enää tässä iässä ottaa napanderia kuin kertaa kuussa, tai muuten yhtämittainen väsymys vaivaa. Kyllä istuu tiukassa tämä keskustan Jarmo Korhonen!

Nyt on torstai ja mies astuu julkisuuteen maanantaina, vaikka olisi syytä astua ihan heti. Hänen pysyminen paikallaan on ollut pieni ihme--ainakin Lihis olisi toivottanut Korhoselle hyvää jatkoa muissa tehtävissä jo ajat sitten.

Ei tämä enää voi olla muuta kuin epätoivoista vallanhimoa, kun kaveri ei auta yhtään sotkujensa selvittämisessä, vaan aina kysymysten esittämisen jälkeen katoaa maan alle. Nytkin hän on lomamatkalla.

Oppositiollehan tämä sopii, koska Korhosen itsepäisyys syö koko ajan hallituksen kannatusta. Mutta hallituksen onneksi oppositio on yhtä kuin yksi mies eli Timo Soini, koska demarithan ovat yhtä sekaisin kuin Matti Nykänen parin kaljan jälkeen. Itse löin vetoa Tiranan puolesta, koska sehän saa voittaa 2 maalilla ja silti Lahti menee jatkoon Lahdessa pelattiin Jostain syystä kuitenkin Lahden vedonlyöntikertoimet ovat syöksyneet, syystä mitä en tiedä, joten näköjään kaikki muut vedonlyöjät ovat kanssani eri mieltä.

Ei tällainen kerrointen heittely voi johtua pelkästään siitä, että Jari Litmanen sittenkin pelaa. Noh, oli miten oli, toivon tietenkin joka tapauksessa, että Lahti menisi jatkoon. Parhainta olisi, että Tirana voittaisi vaikkapa , näin minä voittaisin vedon ja Lahti porskuttaisi seuraavalle kierrokselle. Oletan, ettei Litti pelaa kuin vähän aikaa, koska häntä halutaan säästää. Ja ilman Littiähän Lahti ei saa maaleja aikaan kuin vahingossa.

Alpo Suhonen siirtyy Sveitsin lätkäliigan Klotenin johtajistoon. Viime viikolla hän jätti Porin Ässät terveyssyihin vedoten. Ei kauaa nokka tuhissut, kun nimi lähti uuteen sopimukseen. Raha parantaa näköjään kaikki vaivat. Liekö sitten Apen avovaimo, entinen kommari, nykyinen vihreä, Sinikka Sokka, vaikuttanut muuttopäätökseen.

Aivan loistavaa valojen ja varjojen leikkiä! Tästä on kulunut vuosia, kun olen viimeksi antanut vain palaa! En jaksa enää miettiä, mitä muut ajattelevat, annan vain palaa Maailman paras pändi pysäytti. Kuka oli Eleanor Rigby? Se oli sen tanskalaisen teloittajan nimi. Sille satoi naisten rakkauskirjeitä selliin. Itähelsinkiläinen luuseriräppäri halusi nimekseen Steen Christensenin, mutta se ei käynyt, joten se kommari-wannabe joutui tyytymään muuhun.

Sitten se pääsi telkkariin, toistuvasti. Minä en voisi kysyä poliisin teloittajalta yhtään kysymystä. Sitä firmaa ei okseta mikään. Yle palkkasi tämän Steen 1: Hyi vittu, en malta odottaa sitä hetkeä, että tämä kamala, rodulleen häpeäksi oleva, Mikael Jungner jättää tehtävänsä. Mikael Jungner tekee työtänsä sillä mentaliteetilla, että kuolee kohta prostatasyöpäänsä--mikään muu ei selitä tuollaista epäpätevyyttä. Teksti-tv meni vituiksi, samoin digi-uudistus, teksti-tv ei vieläkään toimi, urheilulähetys alkaa ruotsalaisella, loppuu suomalaisella kanavalla.

Ruotsalainen teinikanava lopetettiin, vaikka se oli kaikista paras. Suomalaisella kanavalla näytetään teiniohjelmaa, joka uusitaan iltapäivällä--missä ruotsinkielisten ohjelmien uusinta? Saat sääliä ihan sen takia, että sinulla on syöpä! Kyllä muutkin osaavat kerjätä sääliä! Vittu mä en kestä noita svenskp.. Lihis muistaa, kun väki itki hullun lailla, kun ne kaksi poliisia teloitettiin Tehtaankadulla. Tuli kynttilää keskelle tietä, tuli itkevää naista.

Mutta muistiko kukaan niiden tapettujen poliisien nimiä? Kaikki muistivat tappajan nimen. Rakkauskirjettä satoi tanskalaisen tappajan selliin.

Taas on Lihis kännissä Mutta aina kännissä Lihis leikkii, että eli kun Beatles oli. Lihis syntyi vasta, kun Beetlesit olivat jo julistaneet, että olivat isompia kuin Tsiisus. Lihis on aina tykännyt John Lennonista. Johnilla oli ihanan honottavat ääni. Paul on tietysti iki-ihana. Aina tule tippa silmää, kun LIhis kuuntelee Yesterdayn. Nostalgia ei aikoinaan tehonnut Hesarin musiikkiarvostelija Seppo Heikinheimoon, joka oli vittumainen mies--häneltä kerran kysyttiin mielipidettä Yesterdaystä.

Paskaa, luokatonta, sanoi hän, tämän säveltäjällä ei ole klassista koulutustsa. No, sitten ei kulunut montaa viikkoa, kun hän muutti hiljaisen miehen lautayksiöön. Tarkoitan söpöllä ja kivalla asialla sitä, ettei tunge naamaansa julkisuuteen. Michael Jacksonista en sano yhtään mitään. Jos heitän vähänkin huulta hänestä, niin kohta on tuhat sen kummajaisen ihailijaa perässä miekat tanassa. No vittu joo, mitä jos minäkin pistän peruukin päähän ja menen piipittämään jonkun leikkipuiston viereen "Beat It" Michael oli maailman paras tanssija, mitä hänen sisarensa, Janet, pullukka-kaudellaan, ei koskaan ollut.

Michael ei tehnyt yhtään loistavaa biisiä, ainoastaan lauloi muiden tekemiä. Kyllä hän lauloi ne hienosti! Thriller on edelleen maailman paras musavideo, maailman paras tanssivideo, ja Beat It sisältää edelleen maailman parhaan kitarasoolon Eddie van Halen.

Tämä Miihkalill ja kaikille muillekin: Miihkali ei koskaan saanut elää nuoruuttaan, siksi se kamala sekoilu. Musiikki oli kuitenkin aivan ihanaa.

Lepää rauhassa, Michael, ansaitset vihdoin oman hetkesi. Lahden viikon-media-tapahtuma oli, kun eduskunnan puheenhenkilö Sauli Niinistö kävi edistämässä pressanvaalikampanjaansa palloilemalla Jari Litmasen kanssa Lahden Kisapuiston kauniilla nurmella se on siinä linja-autoaseman vieressä.

Litti ei lähtenyt mukaan Saulinhon säälittävään pressanvaalikampanjaan, johon Ylekin lähti, vaan totesi tylysti, että parempi ehdokas hoitakoon liiton ja pressanviran. Litti on aina osannut valita sanansa, mistä hänessä pidän kovasti.

Pitäisikö Litti valita pressaksi? Samaa näköä löytyy Saulinhon kanssa--ja molemmilla on hyvän näköinen nuori vaimo, Litillä vähän paremmin kasvatettu dvs. Nättihän toki Saulinhon tytärk Mikä on oikeastaan vain söpö ja kiva asia naisessa. Huomasiko muuten kukaan ironiaa siinä, että eurovaaleissa demarien ääniharava oli vatsakas punaposkinen mies, joka vietti äänestyspäivän iltaa herkkuja notkuvan pöydän ääressä, viinin virratessa, sormet ja suupielet rasvaa valuen?

Tarkoitan siis Isä Mitroa. Mutta demareiden syöksykierrehän alkoi ammattiyhdistysväen SAK ostamasta tv-mainoksesta, jossa vatsakas, punaposkinen, näyttelijä Oiva Lohtander istui herkkuja notkuvan pöydän ääressä, sormet ja suupielet rasvaa valuen Silloin vasemmiston oli tarkoitus irvailla porvareille mainoksellaan--mutta se yritys osui omaan jalkaan--nyt näköjään demareiden epätoivo on niin paha, että tuo irvikuva otettiin avuksi vaaleihin.

Demareiden on ollut pakko tietää etukäteen Isä Mitron mässäilytaipumus, narsismi ja rahanahneus Vai haaliiko SDP ehdokkaita ihan mistä sattuu niitä löytämään, sen enempää scouttaamatta? Kun tiedotusvälineet kävivät näyttämässä valokuvaa Herlinin hissiperijättären kidnapanneesta turkulaisesta demarista, eivät edes tuon kidnappaajan turkulaiset puoluetoverit tunnistaneet, kuka on kyseessä.

Lakimies Juha Turunen oli otettu demareiden ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin, mutta kukaan ei muistanut häntä jälkikäteen. Näinkö kasvottomia demarit nykyään ovat? Näyttää pahasti siltä, että Kepu jatkaa hallituksessa Perussuomalaiset eivät koskaan mene hallitukseen, vaikka kannatus ohittaisi demarit--kenelle he sitten räksyttäisivät, jos he itse olisivat vallassa? Tulosveikkaus kun kerran harrastan tulosvetoa: Toivon sydämestäni näin, vaikka Soini varmaan on ihan hyvä jätkä.

Soinin voitonpuhe eurovaalien iltana omiensa parissa muistutti kuitenkin sen verran Benito Mussolinin puhetta ylös nostettuine käsineen, että oksennus meinasi tulla. Nyt pidän pienen tauon ja katselen Teivon ravit. Noh, Lihis kävi tässä äsken itse kusettamassa itseään sekä hakemassa uuden bissen, ja mietti, että turha kai siitä Jarmo Korhosesta on ottaa paineita.

Eihän hän ole maailman suurin roisto, kun on näitä Kimejä Pohjois-Koreassa, Ahmadinejadeja Iranissa, Mugabeja Zimbabwessa ja niin eespäin. Tuossa ehkä se kolmen kärki, joiden kuolemaa Lihis ei itkisi, jos nämä sattuisivat suihkussa liukastumaan saiputtaan ja iskemään päänsä kaakeliin. Pohjois-Korea muuten selvisi jalkapallon MM-kisoihin, minne Suomi ei ilmeisesti minun elinaikanani selviä Jotenkin luulen, että pohjoiskorealaiset futarit saavat parempaa sapuskaa kuin tavallinen kansa, joka syö savea ja puunkuorta, jos sattuu puun jostain löytämään.

Mutta Kimillehän on jo nimetty seuraaja! En tarkoita, että Räikkösen paikan Ferrarilla ottaisi Fernando Alonso, vaan että P-Korean seuraava jättimäisten aurinkolasien pitäjä on Kim Jong-Ilin kolmas poika, Kim Jong-un toivottavasti kirjoitin oikein.

Diktatuureja on maailmassa monia, mutta Pohjois-Koreasta tekee pelottavan se, ettei siihen oikein saada kontaktia. Kuubakin on avautumassa eikä sillä koskaan ole ollut ydinasetta , ja ehkä Zimbabwellekin käy hyvin, kunhan Mugabe liukastuu suihkussa. Iranin kansa on sivistynyttä ja liittyy muuhun maailmaan, kunhan nämä uskonkiihkoiset partapellet saadaan pois vallasta. Iranin tilanteesta tekee lohduttavan se, että sieltä saadaan paljon kuvaa ulkomaille--esim.

Teheranin mellakoista--ja länsimaiset tiedotusvälineet tietenkin pistävät kaikki heti ulos, koska se ajaa länsimaiden asiaa. Toisin on Kiinan mellakoiden kanssa. Siellä maaseudulla ja pikkukaupungeissa kyllä mellakoidaan, mutta ne kuvat eivät päädy suurimpien kanavien uutisiin.

Ei haluta suututtaa Kiinaa, jonka kaupasta ollaan riippuvaisia. Kiinan totalitaarinen hallinto pelaa aikaa mm. Kiinassa kytee jättimäinen kansan kapina diktatuuria vastaan, sanokaa Lihiksen sanoneen!

Lihis ei aikoinaan pikkupoikana uskonut, että Neuvostoliitto voisi kaatua Lihiksen elinaikana, ja nyt on vähän sama homma Kiinan kanssa. Kiina kyllä muuttuu demokratiaksi, mutta tapahtuuko se 10v sisällä vai v sisällä,sitä en osaa sanoa. Sitten alkaa Venäjäkin jo kuunnella Kiinaa. Lihis korkkasi tunti sitten kesän ensimmäisen kaljansa. Koska muutakaan alkoholipitoista Lihis ei ole juonut koko kesäkuun aikana, katkesi vajaan neljän viikon absolutismi tähän.

Nykyään Lihis juopottelee kertaa kuussa--ja silloinkin huomattavasti hillitymmin kuin joku Matti Nykänen tai vastaava Dr. Hyde--mitä pidän ihan hyvänä tahtina alkoholistille. Juu, kyllä Lihis pitää itseään alkoholistina, koska ei osaa juoda kaljaa, vaan jos ottaa pari, pitää ottaa saman tien Lihis ei kuitenkaan vielä ole valmis lopettamaan kokonaan.

Röökinpolton lopettamisesta tulee syyskuussa kuluneeksi 5v, joten tahdonvoimaa kyllä löytyy, jos sitä tosiaan tarvitaan. Pitäisi vielä löytää motivaatio, mikäli absolutismi ja Aquabonan juonti kutsuvat tosissaan.

Mutta eihän tätä meddelandetta kai onneksi kovin moni lue--ehkä sentään possu. Kirjoitan kuitenkin mielipiteitäni taas kerran ja varmaan useamman meddelanden voimin. EU-vaalitkin sitten käytiin ja Herlinin suvun tytär kaapattiin viime meddelanden jälkeen. Eurovaaleissa Lihiksen iloksi meni läpi Sirpa Pietikäinen, joka ajaa ympäristöasiaa samoin kuin Eija-Riitta Korhola, muttei tunge Korholan lailla naamaansa jokaiseen lehteen. Tykkään Pietikäisestä varsinkin nyt, kun hän ei enää ole nätti tyttö, vaan osaava poliitikko.

Ehkä ulkonäkö oli hänelle taakka aiemmin,eikä häntä otettu sen takia vakavasti. Eräskin Lihiksen lukiokaveri äänesti Sirpaa ihan vain sen takia, että Sirpa oli seksikäs. Samasta syystä tämä kaveri äänesti myöhemmin Satu Taiveahoa. Että se siitä äänestäjien fiksuudesta Eurovaaleissa meni myös läpi Isä Mitro, jonka demarit hommasivat ainoastaan kasvattamaan yhteistä äänipottiaan.

Tarkoitus oli, että "oikeat" poliitikot olisivat saaneet nauttia Mitron tuesta, mutta toisin kävi. Homma kusi niin pahasti demareiden kintuille, että Lihiskin oli aluksi vahingoniloinen. Mutta sitten rupesi säälittämään vasemmiston alennustila. Okei, en ole mikään demarifani, mutta alkaa tuntua hiljalleen siltä, että Vanhasesta on päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä. Valheita valheiden perään, sehän Kepulta sujuu.

Eikö Kepu pääse millään siitä lierosta puolusihteeristä, Jarmo Korhosesta, eroon? Koko muulle Suomelle on ollut jo pari vuotta ihan selvää, että Korhonen kaatuu rymisten jossain vaiheessa, mutta silti kepulainen kenttäväki on äänestänyt hänet jatkoon. Se mies on joko loistava puhuja tai sitten helvetinmoinen kusettaja. En osaa sanoa, kun en hänen puhettaan ole ollut kuuntelemassa.

Kävin tänään juopottelemassa Helsingissä. Diana-patsaan heittoasentoa katsoin takaapäin--ihan hyvä peba, mutta tukijalan paikka nyt oli vähän niin ja näin. Eikä se keihäs näyttänyt edes lentävän: Dianan peppu oli hyvä. Tiukempaa mallia kuin Mantan peba. Mantalla on sellainen kiva, hyllyvä peba, joka jää liikkumaan, kun sitä vähän napauttaa.

Mutta ei ole paha se keihäänheittäjä-Dianan peräkään: Tukijalka on ihan hakoteillä. Ei ole Dianan taiteilija koskaan kai heittänyt keihästä. Vai oliko se 34m? K18 No, kun v Kun ei ole vaimoa, niin mistäs tuollaisen voisi tietää. Nyt on kyllä sellainen taas hakusessa, ei ole tämä kuitenkaan Lidlissä töissä. Ei tullut sikainfluenssa tänne pohjoiseen kaatamaan väkeä kuin Niilo Ylivainio aikoinaan.

Vääriä hälytyksiä ovat olleet lintu- ja sikataudit. Mikähän seuraavan influenssan alkuperäeläin mahtaa olla? Itse veikkaisin ehkä kamelia. En kuitenkaan sano, mistä päin maailmaa se voisi saada alkunsa, ettei tule lausuttua mitään rasistista. Lintuinfluenssakin tarttui ihmiseen siitä, kun ihmiset olivat liian tiiviissä tekemisissä siivekkäiden kanssa. No, Euroopassa ainakaan ei kameleiden kanssa olla liian intiimejä Yritän parhaillaan katsoa töllöttimestä Das Boot -elokuvaa.

Olen sen joskus pienempänä nähnyt, mutta nyt menee toisen kerran, kun ei muutakaan katsomisen arvoista tule. On ihan hyvä ja ahdistavakin leffa, vaikka ei veri roisku ja suolenpätkät lentele koko ajan niin kuin jenkkileffoissa. Mielestäni se on nykyisten elokuvantekijöiden huonoutta, kun ei osata tehdä jännitystä ilman mielettömiä erikoistehosteita.

Hän ei tarvinnut erikoistehosteosaston apua kuvissaan, ja hyviä ja jännittäviä olivat silti. Das Boot ilmestyi silloin, kun Lihis oli teini-iässä ja luki kovasti Korkeajännityksiä. Siihen aikaan ei istuttu tietokoneen äärellä kaikkia iltoja, koska ei ollut tietokoneita, vaan heiluttiin ulkona ensin ja sitten sisällä luettiin sarjakuvia, ja juteltiin radiopuhelimilla naapurin kaverin kanssa, sellaisilla kilon painoisilla, heh. Se oli aikaa se. Niin, sitä vaan, että pienempänä sitä vähän kummasteli, että mitenkäs ne puhuvat saksaa tuossa sukellusveneleffassa.

Korkkaritkin oli piirretty engelsmannien eli voittajien näkökulmasta. Mitä sakut muka tiesivät sodankäynnistä? Hehän olivat vain kasvottomia tyyppejä, jotka huusivat "aargh, zum teufel", kun heihin osui konekiväärin sarja.

Oli onneksi väärä diagnoosi. No aattona painoin valkolakin päähän ja pyörän selkään. No ei se oikeesti oo valkoinen, vähän kerman väriä ja OL3 logo otsassa. Ei tullu minusta nuorena yllioppilasta. Äiti aina toivoi, että tulisipa tuosta meidän P Nyt ostimme mamman kanssa ulios pienen eläkeläispöydän tulevaisuutta varten. Pieni pöytä ja 2 tuolia.

Siksi eläkeläiuspöytä, että joskus nekin ajat koittaa. Sehän on sellainen pieni ja tuolit kahtapuolta. No niitä näkee rivareiden edessä terassilla. Siitä näkee hyvin kuinka naapurit mellastaa ja sitten vaan pappa pyörän selkään, muija porkuriin ja kylille kertomaan. No ei vaiskaan kaikki eläkeläiset niin tee. Tiedättekös muuten miksi, jos ostaa vaimolle pyörän niin on ostettava potkuri myös???

Lihis on nyt railakkaassa kännissä! Sormet tottelevat vain näyttöä. Henki salpaa, en siis saan henkeä. Kaukaiset rannat oli ihana sarja. Samantha Bondiin rakastuin taas kerran. Voi tsiisus niitä silmiä Katselen juuri brittisarjaa "Distant Shores--Kaukaiset Rannat".

Loistava sarja, jos upea ja seksikäs Samantha Bond unohtaisi sen tärisemisensä edes vähäksi aikaa. Peter Davison kirurgina jatkaa sitä samaa heilumista, mihin jäi eläinlääkäri Herriotin apulaiseläinlääkärinä luvulla.

Samantha Bond on upea nainen, lääh, kuola valuu, vaikka hän on öbaut viisikymppinen. Miksei James Bond koskaan hoitanut Ms. Moneypennyä, vaan aina kävi huitelemassa kumiveneessä jonkun kielitaidottoman itäsihteerin? Onko Lihis ainoa mies, jonka mielestä ministeri Paula Risikko on aivan sikamaisen seksikäs? Ehkä ne silmälasit tekevät sen. Siinä tapauksessa kiitos optikolle. Risikko ei ole sellainen turhan itsevarma ja elähtänyt plösö kuten viestimättömyys- ja adoptioministeri Suvi Linden, no just se, joka junaili veronmaksajien rahat omalle golf-kentälleen viime kierroksella--ja joutui eroamaan sen seurauksena.

Linden on puolueen kenttäväen mielestä huonoin kokoomusministeri, mitä vähän ihmettelen--hänethän on tarkoituksella pidetty pimennossa, kuten on pidetty oikeasti kyvytön sisäministeri Anne Holmlund. Voin olla väärässä, mutta mitä on Holmlund ikinä saanut aikaan? Pyssylakia ruvettiin valmistelemaan Jokelan jälkeen, mutta eihän kiireessä hyvää tule. Sitten lakia kuitenkin ruvettiin runttaamaan väkisin läpi, kun tuli Kauhajoki. Suomeen ei tunnu millään löytyvän pätevää sisäministeriä, varsinkaan naista.

Katastrofeja riittää luvun Kaisa Raatikaisesta lähtien. Onko se sisäministeri muka joku sellainen suojatyöpaikka, ettei siihen tarvita pätevää henkilöä? Ulkoministeriksi pääsee, kun on hymy kuin Charme Asserdalilla.

Ja kuka muistaa ulkomaankauppaministerin nimen? Käsi tai penis pystyyn! Pistäkää vihdoin joku kepulainen sisäministeriksi, niin eiköhän ala päitä putoilla, ainakin puolueen sisällä! Kyllä tää palsta on aika suomettunut Mitä tuo iso O pelkää? Jäi vielä juttu kesken Oli kuulemma liikaa merkkejä Nyt on vasta kolme tölkkiä tuulensuojassa, joten kovin kärkkäisiin mielipiteisiin en vielä ryhdy EU-vaalien suhteen.

Sen vain sanon, että ihmettelen suuresti, jos ihmiset äänestävät ex-uimari Jani Sievisen Brysseliin. Hänhän on demari, joten haukun välillä vasentakin laitaa. Mitkä ovat Sievisen ansiot? Hän ei ole tehnyt mitään muuta mainittavaa parin viimeisen vuoden aikana kuin esitellyt blondivaimoaan räkälehtien kansikuvissa. Sievinen vaikuttaa hirvittävän kivalta kaverilta, mutta ei jumalauta, miksi hänen pitää näytellä sitä vaimoaan jokaisessa mahdollisessa tilaisuudessa? Kaikki alkoi siitä, että hän halusi näpäyttää rupsahtanutta vaimoaan, että katsos, minä olen vielä siinä kunnossa, että saan näin kauniin ruotsalaisen missin itselleni!

Olen muistaakseni joskus ennenkin haukkunut tuon voittamista pelkäävän uimarin, enkä kadu. Miettiikö se Sievinen yhtään, miltä hänen lapsistaan tuntuu, kun käy taisteluun vaimoaan vastaan iltapäivälehtien kannessa? Huono isä, voisi joku sanoa. Täytyy haukkua persujen kasvonsa menettänyt johtaja Timo Soini ja anteeksipyyntöpuolue kokoomus myöhemmin, sillä nyt rupean katselemaan Pressiklubia.

Tuo Ruben Stiller tarvitsisi kyllä turpaan Joko possu pääsi sisään karsinaan? Lihis korkkasi pari tuntia sitten ensimmäisen vappuoluensa. Säkillinen bisseä on ollut pari päivää odottelemassa juojaa, mutta kun ei vain eilenkään huvittanut tarttua toimeen. Ei sitä enää tässä iässä jaksa riehua kolmea päivää putkeen kuten joskus parikymppisenä, Koiviston presidenttikaudella, uudet opiskeluhaalarit päällä ja hassu hattu vitivalkoisena.

Nyt riittää yksi päivä. Ehkä menen lähipubiin katsomaan Suomen ja Slovakian peliä, ehkä en. Sovitaan, että menen, jos tuopin saa puoleen hintaan pelin aikaan Lihis kävi äsken heittämässä puolentoista tunnin kävelylenkin. Ihan ilman sauvoja olin--kyllä sitä sitten vaarina ehtii rollaattorin ja sauvojen kanssa taiteilla Lahden liukkailla kaduilla. Aika siistiltä näytti katukuva puolen päivän aikaan. Meinaan, ettei ainakaan sivukaduilla näkynyt paljoakaan tavallista enempää roskia, eikä väsyneitä juhlijoita.

Metelinmäen kalliot siinä teatteribunkkerin lähellä, tunnelinsuun yläpuolella olivat lasinsirujen peitossa, mutta ainahan ne ovat. Kallion kärki lienee joku illanvietto paikka nuorille, ja sieltä sitten putelit lentelevät alemmas paremman askartelun puutteessa.

En kyllä tajua tuollaista oman pesän likaamista: Kansamme ei ole sivistynyt, ei kuten ruotsalaiset, eikä varsinkaan kuten ranskalaiset. Ranskalaisethan menevät tekemään ydinkokeensakin toiselle puolen maapalloa, jotteivät omat kaffet läiky rinnuksille ja omat puudelit kaki hädissään omistajansa syliin. Huomenna on Porissa ravit ja siitä tulikin mieleeni Alexander Stubb hevosenhampaineen, mutta jospa tällä kertaa ihmeteltäisiin Keskustaa.

Kepuhan lähti eurovaaleihin keulakuvanaan menneisyyden ajan Urho Kaleva Kekkonen. Nyt se päätti kuitenkin kurkottaa jo presidentinvaaleihin kolmen vuoden päähän ja ilmoitti, että Kepun presidenttiehdokkaan tulee olla nainen.

Eikä tämä ollut mitään Matti Vanhasen tai Jarmo Korhosen normaalia sooloilua, vaan molemmat kaksipäisen kotkan pojat asettuivat naisehdokkaan, dvs.

Tämän on pakko olla joku nerokas juoni, muutoinhan sitä voisi luulla, että Kepu on todella pahasti eksyksissä, kun ei oikein tiedä, elääkö menneisyydessä vaiko tulevaisuudessa! Itse näen asian sillä lailla, että Kepu haluaa hyötyä muumimamma Halosen suosion romahduksesta nostamalla Jäätteenmäen takaisin kotimaan politiikan parrasvaloihin.

Jäätteenmäkihän mokasi rankasti, mutta jos nyt ihan totta puhutaan, niin kyllä miehet ovat mokanneet vieläkin pahemmin joutumatta eroamaan--parhaimpana esimerkkinä tietenkin Vanhanen, joka opportunistimikrobin tavoin pesiytyi vapaana olevaan paikkaan--pääministeriksi, kun paikka aukesi--ja nyt häntä ei saada pois kulumallakaan, vaikka mies mokailee minkä ehtii!

Pitää varmaan kysyä joltain infektiolääkäriltä, kauanko ulkoruokintaa on syytä jatkaa. Lahdessahan on nyt paras asiantuntemus, kun täällä oli se Suomen ensimmäinen possuflunssaepäily--joka tosin osoittautui aiheettomaksi. Päijät-Hämeen keskussairaalassa oli vilskettä, kun siellä parveili liuta toimittajia tiedotustilaisuudessa pitäähän niillekin jotain tekemistä kai keksiä, kun eivät näin talven loputtua voi Harri Ollinkaan perässä sankoin joukoin ravata Vaikuttaa siltä, että homma on hyvin viranomaisilla hanskassa, eikä mihinkään paniikkiin ole syytä.

Tästä ei enää puutu kuin se, että maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila tulee tissit hölskyen kameroiden eteen vakuuttamaan, että suomalaista ruokaa on turvallista syödä.

Heh, no niinhän hänellä on tapana tehdä näitten epidemioiden yhteydessä Lihis on katsellut sivusilmällä lätkän MM-kisojakin. Suomella on mahdollisuus tuohon tuttuun hopeiseen mitaliin, mikäli Pekka Rinne rupeaa pelaamaan paremmin maalissa. Ruotsi ja Venäjä ovat olleet yllättävän hengettömiä, eikä Suomenkaan tarvitse niitä pelätä. Tsekin mitalihaaveet kaatuvat huonoon maalivahtiin, USA: Latvia on ollut positiivinen yllätys.

Itse asiassa katselin äsken Urheilukanavalta, kun Latvia voitti rankkareilla isäntämaa Sveitsin, ja täytyy tunnustaa, että Latvia näyttää vaikealta voitettavalta. Saksa on ollut pettymys, mutta sillä ei ole juuri paineita, koska se ei voi karsintasarjasta pudota B-tasolle, koska se on ensi vuoden kisaisäntä. Huomenna aion pelata pitkävetoon isolla kertoimella Unkaria ja ehkä myös Tanskaa. Heh, olenkos mä joskus kuullut tuon nimen jossain? Lihis, kohta on vappu ja mulla juomat sisällä, muija luki viestin ja pisti varmuuden vuoksi pihalle.

Milloin saan tulla sisään ja , ja , Lihiksenkin piti oikein aktivoitua, kun Meksikossa puhkesi tämä sikainfluenssa, vaikkei se varsinaisesti toimenkuvaan kuulukaan. Toisin kuin lintuinfluenssan kohdalla, jolloin kansaa turhaan peloteltiin, nyt Lihis kyllä kehottaa väkeä lukemaan uutisia.

Tämä pöpö vaikuttaa ihan oikealta uhalta jopa täällä lottovoittajien maassa. Jos se on jo Euroopassa, se on kohta täälläkin. Lihis ei ole vielä lukenut yhtään riviä tuosta viruksesta, mutta valistunut arvaus on, että sekin on opportunistimikrobi, joka iskee heikkoihin ensiksi--eli ikääntyneisiin, sairaisiin kuten immuunivajavaisiin, sekä raskaana oleviin naisiin.

Voin olla väärässä--palaan asiaan, kunhan tiedän enemmän. Lintuinfluenssa tarttui ihmisiin, jotka asuivat samassa tilassa lintujen kanssa. Sikainfluenssasta en osaa sanoa, mutta ehkä kannattaisi varmuuden vuoksi pistää se sika pihalle toistaiseksi--neuvo koskee lähinnä suomalaisia naisia. Muille kai voi vain sanoa, että kunnostaan kannattaa pitää huolta, jolloin vastustuskyky pysyy mahdollisimman hyvänä. Jos käyttää suonensisäisiä huumeita, niin neuloja ei juuri nyt kannata jakaa muiden kanssa.

Seksiä pitäisi harrastaa sikojen, apinoiden, meksikolaisten, teekkarien ja muiden sairaiden ihmisten kanssa vain pakottavista syistä. Salmonellaa on edelleenkin erittäin vähän Ruotsissa, Norjassa, Islannissa ja Suomessa. Lihis olisi erittäin yllättynyt, jos ruotsalaiset käyttäisivät hyväkseen tätä sporadista epidemiaamme ja alkaisivat aukomaan päätänsä huvud.

Nääs jos ruottalaaset rupiaavat vittuilemaan, niin kysynpä vaan, notta kuka heitä sitten pualustaa ryssää vastaan?

Lihiksellä mopedi taas karkasi. Mutta siitä ei nyt päästä mihinkään, että HK on ilmeisesti prototyyppi sellaisesta firmasta, jossa rationalisointi johtaa suoraan eläinten rääkkäykseen: Ruotsissa tungetaan liikaa sikoja samaan aikaan kaasutainnutukseen, josta seuraa, että osa sioista ei mene tajuttamaksi, kun hiilidioksidia ei riitä--ja päätyy pistonkin jälkeen elävältä 60C kalttausveteen.

Mietin vaan, että mitä vittua ne ruotsalaiset teurastajat tekevät Onko siellä taas ollut jotain maahanmuuttajia paikalla? Suomalaisia saa arvostella, eikä tule tikari kurkkuun eikä autoa polteta. Mutta onhan se jo hienoa koko Suomen kannalta, ettei Blues tänäkään vuonna voita! Jussi Salonoja nääs rahoittaa Bluesia. Ja Jussi Salonojahan peri miljoonansa sedältään tms, joka perusti HK-makkarafirman. HK-Scan on taasen tullut viime aikoina tunnetuksi eläinrääkkäyksestä: Ruotsissa se kalttasi eli keitti sikoja elävältä; Suomessa se jo aikaisemmin sai tuomion kalkkunoiden rahtaamisesta teurastamoon liian pienissä häkeissä.

Eli suomeksi sanottuna HK survoi lintuja häkkeihin niin että luut rutisivat. Nuo vielä voisi pistää työntekijöiden eli alihankkijoiden tai kuskien piikkiin, mutta ei sitä, että HK uhkaili tarkastuseläinlääkäreitä, jotta nämä virkamiehet eivät tekisi lakisääteisiä lihantarkastuspäätöksiä, jotka osoittaisivat HK: HK jopa otti yhteyttä ministeriöön, jotta se hankkiutuisi eroon "hankalasta" eläinlääkäristä tarkastuseläinlääkäri on valtion virkamies.

Tämän firma tietenkin itse kieltää. Rehumonopoli mätänee jo, kun Rehuraisio ei suorita omavalvontaa ja Salmonella-kohu kaatuu sen maksettavaksi. Jopa Lihikselle tuli yllätyksenä, miten pahasti Rehuraisio oli laiminlyönyt omavastuunsa: Lasku tulee olemaan jättimäinen, kymmeniä miljoonia, ja se kaatuu tuottajan ja lopulta kuluttajan maksettavaksi.

Kauppias selvinnee tästäkin kuivin jaloin, kuten yleensä. Veikkaanpa, että sapuskaveron alennuskin päätyy pääosin K-Kaupan Väiskin ja hänen Osuuskaupan kollegansa taskuihin. Tavallinen pulliainen ja viljelijä eivät ehdi huomata, mitä tapahtui. Porin Ässät on tippumassa Mestikseen--Vaasan Sport voitti ensimmäisen karsintapelin neljällä voitolla pelaa ensi vuonna Hjalliksen ja Kummolan piiri-pieni-pyörii-liigassa; häviäjä pelaa Mestiksessä. Ässät on esimerkki seurasta, jonka syöksyä ei sitten millään saada pysäytettyä ja Alpo Suhonen esimerkki valmentajasta, jota ei sitten millään kehdata erottaa.

Suhonen on vieraillut tiuhemmin sairaalan sydänosastolla kuin liigaottelun voittajahaastattelussa--ehkä sairaalle miehelle ei vaan voida antaa kenkää? Itse tietenkin tykkään enemmän filosofisesta Suhosesta kuin kukkomaisestä öykkäristä Juhani Tammisesta, Sportin valmentajasta. Tamminen on säälittävä opportunisti, joka pari vuotta siten jätti Vaasan valmentajapestin saatuaan ulkomailta paremman tarjouksen, sitten tuli takaisin.

Tamminen on niin vastenmielinen mies, ettei Lihiksellä ole vaikeuksia olla Ässien puolella tässä karsinnassa. Ja Klamydiahan jo aikoinaan lauloi: Lihis toivoo, että Ässät jatkaa liigassa. Ja niinhän siinä käy; se on kabineteissa sovittu. Ihan samalla lailla oli sovittu Bluesin ja Pelicansien seitsemän ottelun "trilleri". Ylivertainen Blues vetkutteli, että saisi täydet hallit, sitten kun pisti tuulemaan, Pelsut olivat statisteja.

Tommi Nikkilä ei pelastanut enää. Mutta niinhän tässä kävi kuin pitikin käydä: Pelsut ylittivät budjettinsa 80 eurolla koska pääsivät sääleistä ihan oikeisiin pleijareihin; Blues pääsi minimitavoitteeseensa murskaamalla Pelsut. Muu on vain sitä jargonia, mitä lie. Silti lahtelaisen Lihiksen sydäntä lämmittää, että leukarajoitteisen kusipään, Harry Harkimon, lempilapsi Jokerit tippui jo varhaisessa vaiheessa jatkokekkereistä--ja siellä jatkaa Kalpa, jonka Harkimo oli valmis tiputtamaan liigasta talvella.

Yritän olla hymyilemättä, mutten voi! Tänä vuonna mestaruus menee ilmeisesti Jyväskylään tai Espooseen. Jyp todennäköisesti porskuttaa taas velkarahalla ja kärsii siitä tulevina Mestis-vuosinaan, mutta ainahan fanien muistoihin jää mestaruus Ensin oli viikko aivan mielettömän upeaa auringonpaistetta--kiitos siitä vastuulliselle!

Matti Huutonen tai Mallusjoen sääprofeetta tai se yläkerran parrakas mies, Jeesuksen faija Tänään on sitten tullut lunta, niitä ns. Eli suosittelen vakavasti niitä, jotka ovat Jalavan albumeista pitäneet, mutta pettyneet näihin nyt tulleisiin, seuraamaan tilannetta.

Kohta tulee nimittäin nannaa. En ole kaikkia näitä Bearclawin seikkailuja lukenut ennestään, joten en mene vannomaan paljonko niitä on. No tähän mennessä Wolfrideria on tullut kaksi pokkaria. Sen mukaan alkuperäiseen Elfquestiin päästään sitten ehkä neljännessä pokkarissa tai aikaisintaan ihan kolmannen loppupuolella. Väitän edelleen, että normaali sarjakuvalehti R-X: Luettuani kaksi ekaa pokkaria yhdyn moniin esitettyihin ajatuksiin. Uskon, että päätös julkaista sarjaa tapahtumien mukaisessa järjestyksessä on oikea, JOS tarinoiden huonous ei tapa sarjaa ennenkuin päästään varsinaiseen asiaan.

Aika kuonaahan nämä pokkarit ovat olleet, varsinkin kakkonen. Mutta pitemmän päälle ajateltuna lienee mukavampi ettei myöhemmin tarvitse julkaista huonoja kakkossarjoja jotka sijoittuvat väärään aikaan, vaan voidaan nauttia täysillä Pinien hyvistä tarinoista.

Ja hyvä pointti on sekin että jos pokkarisarja olisi aloitettu Jalavan jo julkaisemista jutuista, ainakin meikäläinen ja varmaan moni muukin olisi jättänyt ekan pokkarin ostamatta. Kyseessä on kuitenkin selvästi kakkossarja, jossa oletetaan, että lukijat tuntevat jo hahmot ja maailmaan. Kumpiakaan ei sen takia yhtään esitellä. Vaikka tarinat sijoittuvatkin ajallisesti ennen varsinaista tarinaa, ne on tehty vuosia ja vuosikymmeniä varsinaisen tarinan jälkeen täydentämään aukkoja.

Toimittajan olisi pitänyt tietää tämä julkaisusuunnitelmaa laatiessa. Nelosessa pääsemme käsiksi Elfquestin legendaarisimpaan matskuun!

Ja sitä herkkua on luvassa säännöllisesti, pitkään ja hartaasti. Tuleeko muuten nykyisin enää mitään uusia Elfquest-tarinoita, vai ovatko fanit ihan vain uusintajulkaisujen armoilla? Lyhyesti sanottuna ne kertovat siitä kun Susiratsastajat etsivät ja löytävätkin muita haltiaheimoja. Siitä tulee sarjan nimikin: Ovatko kakkosen jälkeen tulevatkin Elfquest-albumit edelleen sellaista kirkasotsaista "kaikki mitä haltiat tekevät on hyvää" tarinointia kuin tähän mennessä, vai muuttuuko kerronta yhtään tasapainoisemmaksi missään vaiheessa?

Alkaa nimittäin siirappi valua jo tässä vaiheessa kyynelkanavista asti ulos Kyllähän siinä nelosen vaiheilla alkaa tulla vähän muutosta tuohonkin, kun Sudenratsastajat kohtaavat toisen haltiaheimon ja pientä kahnaustahan siitä syntyy ja samalla siis huomaa, että haltioiden hyvyys riippuu vähän siitä kuka haltia on Ei alkuperäisessä Elfquestissa sellaista ollut, ja nehän alkavat siis kohta.

Eli Wolfriderin Sudenratsastajien jälkeen alkaa grand quest,josta siis jalava aloitti julkaisemisen. Siinä piirtämisen taso nousee huomattavasti. Kaikki tekeleet by Wendy Pini. Itse värillisenä pidin sarjasta enemmän,mutta niitähän saa esim ostettua Fantasiapeleistä. Sudenratsastajien päätösosa löytyi jo viime viikolla kipareilta ja siihen jääkin minulta tämän sarjan osto, koska omistan jo tuon legendaarisimman matskun jota tulee siis pitkään ja hartaasti. Mutta ehdottoman suositeltavaa siis.

Omani ostin jo torstaina ja luettuakin se viikonloppuna tuli. Täytyy kyllä sanoa, että tykkäsin näistä ekoista pokkareista. Kuvituksen taso vähän heitteli, mutta ei se paljoa haitannut. Kyllä näitä ihan mielellään jatkossakin ostelee. Jenkeissä tulee muuten Grand Questin Koskas se tulee Suomeen Huomasin uusimman Elfquestin tänään Oslon lentokentällä.

Norjankielinen versio tosiaan ilmestyy samaan aikaan suomenkielisen kanssa: Kaksi kysymystä, jotka tunnontuskitta esitän tässä threadissa, vaikkeivät ne lehtipisteisiin saakka ehtineisiin Elfquest-julkaisuihin ehkä liitykään: Olenko minä ainoa, jonka mielestä "Tuulenpesä" kuulostaa lähinnä koomiselta verrattuna "Winnowilliin"?

Käännösnimestä ei vain jotenkin välity samanlaista viettelevän ja hienostuneen uhan tunnelmaa kuin hahmon englanninkielisestä nimestä, vaikka muuten haltioiden nimet on mielestäni käännetty ihan mallikkaasti.

En ole varma onko se juuri Jhon Byrnen tekemä, mutta itse olen löytänyt kirjastosta New Bloodin jossa siis ei ole yhtään Wendyn kädenjälkeä näkyvissä: Onkos nyt muuten tullut joku ElfQuest-buumi? Vai mistä monet maat ovat keksineet julkaista elffareita uudestaan? Tänään saapui kolmas Keijuetsintä. Painojälki harmaasävy näyttää paremmalta kuin kahdessa edellisessä. Lähikioskimme majailee selvästi jonkinlaisessa kvanttityhjiössä, niin ettei aika etene siellä kuten muualla.

Menin nimittäin tänään kioskille toiveissa ostaa uusin Elfquest ja kappas vaan - hyllyn kaikki albumit olivat numeroa yksi! Ties vaikka ennen joulua myyntiin rapsahtaisi kakkososakin:: Egmont ei ilmeisesti rajoita mitenkään noiden Elfquestin vanhempien numeroiden myyntiä, kuten muuten alalla tapana tuntuu olevan?

Saa niitä kirjakaupoistakin tilaamalla jos ei muuten ja vielä kun lehtipisteiden myyntiaika on loppu. Näin täällä jossakin muistaakseni ilmoitettiin. Niin, kirjakaupoissa se varmaan pyörii kunnes myydään loppuun. Lehtipisteistä kuitenkin kai vain oli kyse.

Mitä kaikkea uutta elffareista julkaistaan? Jotain kyllä näytti olevan tulossa, mutten oikein saanut selvää mitä. Ja muuten hyvään aikaan alkoi tulla, koska olin juuri joku aika sitten vasta äkännyt fantasiapelien elffarit ja niitä olen ostanut jo 3 osaa.

Tulee halvemmaksi ostaa  suomenkielisiä lompakkoni kiittää tästä , vaikka suomenkieli kuulostaa paikoin hassulta, mutta plussana on että ymmärtää ainakin täysin mitä sanotaan ja kuvatkin hiukan isompia ;. Tulee halvemmaksi ostaa suomenkielisiä lompakkoni kiittää tästä , vaikka suomenkieli kuulostaa paikoin hassulta, mutta plussana on että ymmärtää ainakin täysin mitä sanotaan ja kuvatkin hiukan isompia ;.

Tietämätön kun olen niin kysyn; ilmestyykö suomenkielinen EQ kerran kuussa? Vähän harmittaa kun jotkut sivut on EQ-pokkarissa laitettu väärin päin ja puhekuplien tekstit ovat mennyt sekaisin, mutta taidan silti ostaa Elffarini suomenkielisinä. SATS on värillisenä ja englanniksi, mutta se onkin poikkeus. Ei kai innostus Elfquestia kohtaan ole laantunut. Lauantaina lähtiessäni Toijalaan tarttui mukaani aseman Ärrältä uusin Elfquest osa neljä, Suuren vaelluksen ensimmäinen osa. Ja kyllä oli hyvä!

Nää on siis niitä alkuperäisiä tarinoita ja hyvin toimi pokkarikoossa. Tosin Jalavan albumeita en ole lukenutkaan yli kymmeneen vuoteen, mikä tietenkin vaikutti. Hyvä sarja on ja pisteet Egmontille, että jaksaa tätäkin julkaista kaiken mangapaljouden keskellä. Luulisi Pinien jäljen kolahtavan myös mangaa harrastavillekin! Edellyttäen tietysti, että he lukevat sarjakuvia taiteen ja tarinan vuoksi, eivätkä pelkän eksoottisen alkuperän tähden Juu-u, tuon nelkun näin kaupoissa, ja totesin painojäljen olevan hyvän, kun pelkäsin niitä värillisen originaalin jättämiä mahdollisia harmaasävyjä.

Piniäkään ei paljoa piirtäjän puikoissa nähty. Mutta nyt sitten itse "pääsarjan"? Muuten, minun korvaani suomennokset ovat just bueno, kun ei ole alkuperäisistä hahmojen nimistä hajuakaan. Just ostin Ärrältä viidennen Elfquest-pokkarin. Nyt taidettiin sitten suunnilleen en ehtinyt vielä muuta kuin selata nopeasti päästä jo suomeksi julkaistujen tarinoiden päähän ja alkaa tulemaan aiemmin suomentamattomia juttuja.

Kutospokkarissa alkava 15 albumin mittainen kokonaisuus on parasta Elfquestia. Siis Jalavan albumeita vastaavia albumeita tarkoitan. Eli siihen mennee pokkaria. Kuten Chief sanoi, niin vähän jäi uupumaan. Viitosalbumin puoliväliin saakka on tossa vitospokkarissa. Loput vajaa 20 sivua on sitten kutosen alussa ja täten kutospokkarissa on noin 80 sivua ennen julkaisematonta materiaalia.

Vitospokkari on nyt luettu ja hyvä oli. Joissain paikoissa lähinnä toimintakohtauksissa hiukan liian väljä kerronta vai pitäisikö tässä tapauksessa puhua editoinnista? Plussaa koko sarjalle siitäkin, että jokaisen pokkarin jälkeen on tosiaan jäänyt odottamaan seuraavaa.

Niinhän se pitää ollakin. Mielestäni nyt julkaistujen jotka julkaistu jo aikaisemmin piirto tyyli on varsin miellyttävä ja kiva katsoa. Ehkäpä melkein parhainta mitä tullaan näkemään? Pidemmälle päin se huomattavasti muuttuu. Wendy Pini on mielestäny saanut valitettavasti vaikutteita mangasta ja hänen oma ihana tyylinsä hiukan kadonnut, mikä on valitettavaa, mutta ei sillekään voi oikein mitään.

Järkytyin muuten toimituksen lopputeksteissä olevasta huomautuksesta, joka meni jotakuinkin näin: Ei tuollekaan voinut muuta kuin nauraa. Nuo kansanperinteiden hahmot eri kielistä eivät ole aina toisiaan vastaavia.

Haltia on paras käännös tässä yhteydessä elfille mitä olen keksinyt. Toinen merkitys on joulupukin tonttu, ja ne ovat Amerikan maalla varsin eri näköisiä kuin meidän käsityksemme tontuista on.

Perinteinen suomalainen tonttu olisi amerikaksi gnome. Se taas käännetään usein menninkäiseksi. Tänään oli täällä pohjan perukoillakin. Pitänee vielä tarkistaa, mutta minusta näytti, että sisälsi lisäyksiä vanhoihin Ameriikan versioihin nähden mm. Taivastiedon pelehtimistä puolialastomien haltianeitokaisten kanssa  ; Piirrostyylissäkin oli eroa. Minä muistan tarkistamattakin että Ameriikan vanhoissa versioissa oli Skywise pelehtimässä puolialastomien neitosten kanssa. Juu, muutaman ruudun verran.

Mutta uusimmassa on kokonaisen lehden verran peleh Piirrostyylistäkin erottaa Wendyn uudemman tyylin. Ihan kiva, vaikka neidot ovatkin IMHO yllättävän tietämättömiä tunnistuksesta.

Eikö näistä enää ollut mustavalkopohjia? Onko siis nyt niin, että Egmont julkaisee kaikki ElfQuestit pyrkien tapahtumien suhteen kronologiseen järjestykseen? Luin Jalavan julkaisemat sarjat vuosia sitten ja vähän aikaa sitten uudestaan. Uusia suomennoksia onkin odotettu, ja nyt olen lukenut 3 ekaa pokkaria Osa jutuista niissä on ollut kyllä ihan turhaa täytettä, mutta ihan kiva, jos kaikki tehdyt tarinat saataisiin myös suomeksi!

Ja anteeksi jos vastaus löytyisi tästä ketjusta Raivostuttavan mielenkiintoista tarinaa oli Elfquestin vitosalbumi. Tarinankerronnallisesti on käsittämätöntä kuinka jännitteetön kahden eriheimoisen haltian kaksinkamppailu on. Aavikkohaltialla ei ole mitään jakoja yhdessäkään koettelemuksessa mukana jopa pakollinen aavikkohaltian epämoraalinen teko, jonka metsähaltia kuitenkin antaa anteeksi.

Ihmetellä siis täytyy mitä ihmeen propagandistista überelf-tarinaa Pini kertoo sarjakuvassaan metsähaltiat tulevat, näkevät ja rulettavat! Mutta sitten taas toisaalta näin sen kaiken vaivan että hankin vitosen käsiini ja pakko kai se on se kutonenkin jossain vaiheessa lukea ihan vain että näkisi jatkuuko tarina yhtä yksipuolisena. Oonkomää jääny koukkuun, hä? Täytynee suosiolla lopettaa sarjan osto ja alkaa lainata kirjastosta tästä eteen päin, ettei kaikki rahat kulu.

Jos kaikki tekevät noin, niin sarjaa ei saa kohta kaupasta eikä kirjastosta Täytyy kylä myöntää että se Winnowillin käännös Tuulenpesäksi ihmetyttää Nyt on vaan suuri tarve lukea nämä elfquestit suomeksi. Lompakossahan se tuntuu, mutta kun ei voi mitään Kun huomasin ekan egmontin sudenratsastaja -pokkarin, niin ei siinä kovin montaa sekunnin murto-osaa mennyt kun se oli kädessä. Niitähän saa ostaa sitten vuosikaudet suomeksi Ei ole kuin tämä jalavan kääntämä englanniksi vastaan tullut Onhan Grand Quest loppunut, jenkeissä tulee uusintapainoksia.

Tavaraa siinä on semmoisen 15 Jalavan kokoisen albumin verran. Tuossa on tarinakokonaisuuksien kannalta listattu EQ julkaisut: Novellikokoelmia ja kirjoja ei ole suomeksi tullut. Anteeksi tietämättömyyteni, mutta onko siege of blue mountain alkanut juonikokonaisuutena jo nyt siis suomeksi vai hämmentääkö yksinkertaisesti saapuminen sinivuorelle minua tässä? Se alkaa vasta alkuperäisen tarinan jälkeen. Siege on englanninkielisissä pokkareissa numerot Minä olen lukenut elfquestiä jo ennen kuin se alkoi tulla suomeksi ja tilannut ameriksata monia värillisiä  lehtiä.

Minusta on kivaa, että sarja tulee nyt suomeksikin. Tosin suomennos ja värittömyys harmittavat hieman. Minusta värien puuttuminen on iso miinus, sillä amerkasta tuodut värilliset lehdet on väritetty melko hienosti! Eikös ne ihan ekat WaRPin julkaisut olleet juuri mustavalkoisia? Juuri nämä tarinat joita nyt tulee suomeksi, ja niitä on väritelty sitten myöhemmin ja moneen kertaan.

Olihan Pinien tarkoitus tehdä se värillisenä, mutta rahapuoli tuli vastaan luvulla. Sitten kun Elfquest iski itsensä läpi niin kyllä joo.

Alunperinhän tuli juuri nuo värialbumit. Itsellä sekalainen valikoima suomi-ruotsi-saksa-värialbumeja luvulta. Itseasiassa minulla on yksi noista amerikassa uudestaan julkaistavista tarinoista, jotka ovat huomattavasti pienempiä ,kuin  nämä suomessa julkaitavat.

Suomessa mitat ovat  Voitte vain kuvitella, kuinka pieniä ruudut ovat! Mulla taas on nuo kahdeksan paksua isokokoista värikoostetta luvulta. No nuo eivät minusta ole sellaisia että hyvin pidettynä hajoavat, kuten Jalavan luvun Valerianit joista oli puhetta toisaalla. Ainoa Elfquest jossa on liimaus rakoillut ei silti ole lehtiä irti on se ainoa joka on ostettu käytettynä. Liekö ollut liimaajalla maanantai, kun minun versioitani liimaili, koska en niitä ainakaan omasta mielestäni niitä kaltoin ole kohdellut ja irtolehtiä piisaa silti.

Eivät ne kylläkään sellaisia räpsyjä ole kuin nuo jo mainitut Valerianit. Oletteko saanut osallistuttua Egmontin Elfquest-kilpailuun http: Itselläni postit tulevat bumerangina takaisin. Kai kokeilitte jo toisellakin selaimella? Laittakaa väliviiva egmontin ja kustannuksen väliin.

Oikea osoite lienee siis tällainen: Ongelma oli sähköpostien ohjautumisessa ja se korjattiin jo 6. Eli ei kun kilpailemaan Väliviivaton versio osoitteesta on se joka toimii. Kannattaa klikata English-linkkiä jos englannin kieli on hallussa, siellä on tarkempi selvitys. Olisin kääntänyt tuon muuten, mutta en tiedä mitä nimiä suomennoksissa on käytetty. Asiaan ei kuulu mitenkään 30 vuoden takainen kuva piirtäjä Wendy Pinistä Red Sonja -bikineissä: Jos sen jostakin saa kaivettua, niin jossain muinaisessa Sarjainfossa numeroa en muista oli varsin laaja esittely Elfguestista.

Tämä on ajalta, jolloin suomenkielisistä Elfguesteista ei ollut tietoakaan. Kyseinen artikkeli johti noiden jo aikaisemmin mainittujen kokooma-albumien hankintaan. Sangen avartava lehdykkä onkin. Pinien ensimmäiset ovat jotenkin hiotumpi kokonaisuus. Huolitellumpi ja vähemmän alleviivaava? Taas tungen kaiken väliin ja sanon sanasen, joka on ihan yhtä tyhjän kanssa mitä aina ennenkin ; järkyttävää, yksinkertaisesti järkyttävää.

Okei, haltiakorvat ovat etovia, mutta kyllä sarjan niissä puitteissa siedän; se sommittelu ja tekstimäärä taas tekevät siitä aika raskasta luettavaa ainakin meikäläiselle , että aika moneen kertaan nukahtanut, ennen kuin oon saanut alpparin loppuun.

No nyt uusimmassa lähdettiin pikkuhiljaa pohjoista kohti, eli kohta nähdään onko Kahvi Kahvi vai jotain muuta. Lisätyt uustuotanto sivut pomppasivat tässä numerossa jotenkin vielä selvemmin silmille, kuin aikaisemmin.

Ottiatuota, seuraavalla lienee jotain tekemistä asian kanssa. Varmaankin, mutta ehkäpä kustantaja t päätyivät siihen että kun varsinainen pääteos saatiin nippuun niin muuta ei sitten ole tarve enää julkaista.

Kenteis takana voisi olla realistisen pessimistinen kustannuspoliittinen päätös. Ei ehkä ole myynyt lähellekään samaan tapaan kuin Grand Quest joten hanat on kenties laitettu kiinni. Grand Quest on ilmestynyt rapakon takana niin monessa muodossa jo, että ei ole ihme jos raja tulee vastaan.

Nuo sen jälkeiset eivät laadussa vedä vertoja noille. Joe tuuttasi totuuden sanoja. Uusimmassa Elfquestissa taidettiin en ole vielä ostanut, vain selannut kaupassa mainita, että Suuri vaellus lähenee loppuaan.

Tarkoittaako tämä sitä, että sarja päättyy tähän vai julkaistaanko loputkin DC: Noissa kun on kaksi eri numerointia, mikä ymmärrettävästi tuottaa hieman sekaannusta. No ei voi mitään. Mutta ehkä nyt voi sitten aloittaa lukuprojektin ja lukea noi kaikki läpi putkeen. Oon toistaiseksi lukenut vasta viisi ensimmäistä yleensäkään, joten niiden uusintalukeminenkaan ei varmaan haittaa. Siis loppuuko koko sarjan julkaisu?

Ja onko varma tieto? Meikän nimi on siellä halpasivulla kohdassa "Toimittanut", joten uskottavuuteni on huippuluokkaa Syyt sarjan päättymiseen juuri tässä kohdassa ovat moninaiset. Sääli, että loppuu juuri kun on siirrytty tarinoihin, joita en muista kovin hyvin.

Suuren vaelluksen jälkeisiä tarinoita en sitten ole lukenutkaan. Tulipa nyt ostettua kaikki suomenkielisinä versioina, joten muuta asian eteen ei voi tehdäkään, hyvä että saatiin edes nämä.

Minuahan tässä harmittaa tietenkin eniten se, että nyt ei sitten ilmeisesti nähdäkään Byrnen kuvittamia haltioita. Vaikka ei niitä paljoa ollut, mutta kummiski. Ehkä pitää sitten ostaa noi DC: Just tänään, ennen kuin luin nämä masentavat uutiset, pohdin, miten kivaa on oli kun Elfquestia alettiin julkaista uudestaan Suomessa. Minkähänlaiseen saumaan tämä suomennettu juoni katkeaa, jos lukija haluaa jatkaa matkaa englanniksi?

Enkkupokkarit olivat semmoisia paksumpia, eikö? Jääkö tämä keskelle semmoista paksukaista vai kätevästi sellaisen loppuun? ElfQuest on ollut hyvin toimitettu. Mitä nyt vain kolmessa ekassa kirjassa oli merkitty originaalijulkaisuja vähän puutteellisesti ja virheellisesti ja jossain harvassa kohdassa puhekuplat menivät väärin.

Tekevälle sattuu, ja moni asia meni loistavasti. Suomennoskin on ollut oikein pätevä ja miellyttävä. En valitettavasti itse ostanut näitä kuin muutaman ensimmäisen, koska en yksinkertaisesti ehdi lukea niitä enkä viitsi ostaa vain koristamaan hyllyä.

Minun makuuni pokkareita tuli liian usein. Ehkä nuoret lukijat ovat julkaisutahdista ihan eri mieltä. Kun menin moittimaan ElfQuestin originaalijulkaisujen merkintöjä, niin ilmoitettakoon tässä niitä koskevat virheet ja puutteet.

Tässä sekä sisällysluettelo että apinalaatikko ovat alkuperäisnumeroiltaan samanlaiset ja aivan oikein. Pidempi muoto lienee parempi, koska sitä käytetään muiden julkaisujen nimissä. Hidden Years 5 seikkailu pokkarin sivuilla 20 – Myös sisällysluettelosta se puuttuu, siitä se on jätetty luultavasti pois, koska se ei ole mahtunut. Edellisen pokkarin lopussa oli kyllä sotkettu sivujärjestystä ja tapahtumien järjestystä ja pantu nro Sisällysluettelo on sivulta 41 alkaen melkoista sekoilua.

Sivut 41 – 54 ovat Sudenratsastajan In All But Blood”. Se on ehkä sotkettu listaa tehdessä samaksi kuin ”ElfQuest – New Blood Special 1”, joka tunnetaan selkeyden vuoksi myös nimellä ”New Blood Summer Special 1” siis kesäspessu. Blood of Ten Chiefs 19” on merkitty oikein. Jos oikein nipotetaan, apinalaatikon vuosiluvuissa pitäisi olla myös “ElfQuest: In All But Bloodin” takia. Myöhemmissä EQ-pokkareissa originaaleja on ollut huomattavasti vähemmän, joten lapsuksia niiden merkinnässä ei välttämättä ole.

Jos joskus on ylimääräistä aikaa ja rahaa, hankin kaikki 21 suomalaista pokkaria. Onneksi niiden myynnissä ei ole mitään palautusviikkoja. Toimittaja kiittää kompletistien puolesta. Copyrightit ja suurin osa toimituksellisesta väännöstä meni täällä valmiin mallin mukaan, jota en ilmeisesti osannut kyseenalaistaa tarpeeksi tehokkaasti Itse tutustuin Elfquestiin kun joskus luvun lopulla ostin yhdestä Hgin divarista  lehden numero 3: Se oli menoa heti siitä lähtien.

Ongelma oli vaan etten tuolloin osannut lisälehtiä mistään metsästää. Kukaan ei tuolloin tiennyt ao. Seuraavaksi olinkin vuoden jenkkilässä  ja kas kummaa: Sieltä alkoi löytyä ja metsästin ensimmäiset viisi mustavalkolehteä Bostonin divareista, kunnes äkkäsin että näitähän on värillisinä kokoomateoksina ilmestynyt jo läjäpäin.

Ja siinä se olikin: Itse hahmotan suunnilleen niin että varsinainen sanottava loppui ja hyvät perusideat tulikin käytettyä tuohon ensimmäiseen "taruun" eli suureen kertomukseen. Jänneväli selviämisestään taistelevasta  pienestä wolfriderheimosta alkuperäänsä selvittäneeseen avaruudesta alun perin tulleeseen elf-porukkaan on mahtava mutta mitä sen jälkeen tapahtuu on kertakaikkiaan selvästi minusta jo semmoista Sittemmin mukaan on hankittu toistaitoisia piirtäjiä kun W.

Loistosarjis suunnilleen tuonne sanokaamme Quest's endiin saakka ja Kings of the broken wheel eli kokoomateos 8: Ostin vielä Hidden yearsin, Rogue's challengsin, Legacyn, Shardsin, Huntressin ja the rebelsin mutta lukuun ottamatta joitain yksittäisiä hyviä tarinoita olisi saanut jäädä ostamatta. Pitäisiköhän lukea uudestaan, josko olen liian ankara.

Olen ostanut omille penskoilleni nuo mangan oloiset pokkariversiot kaikki kun ne tykkää, itse en innostunut niistä mutta jos lapsille kelpaa niin antaa mennä vaan. Muutenkin meillä tuetaan lasten lukuharrastusta, ei ole kategorista eroa esmes kirjan ja sarjakuvan välillä, lukemista ne on kaikki. Toistasataa mangaa on pojilla hyllyissänsä. Mahtaisiko joku tietää jonkin?

En kylläkään käynyt läpi kuin ekaa sivua, mutta yleensä niistähän löytyy se mitä etsii, vai Kaikki varmaan huomasivat, mutta sanon kummiskin: Ovat näköjään laittaneet about  kaikki julkaistut Elfquest tarinat vapaasti nettiin luettavaksi.

Sitä Hollywood-leffaa odotellessa, tässä fanitraileri Kyllä se niin vain on, että haltijaseikkailu kaipaa värejä. Kertaakaan ei nimittäin ole tehnyt mieli tarttua uudelleen Egmontin pokkareihin, mutta haikailen kovasti Warp Graphics -opuksia. Voimakkaat värit olivat kiiltopintaiselle paperille suunniteltuja, joten toimisivat varmasti sellaisenaan digitaalisenakin. Onhan tuo Elfquest-julkaisuhistoriakin jo on niin pitkä, ettei tosifaneja mikään complete voi tyydyttää http: Powered by SMF 1.

Antti Peltola - Minulle olisi kyllä kelvannut värillisenäkin. Tässä vielä enemmän infoa tuotannosta, ensimmäinen osuus kertoo tuosta DC-yhteistyöstä: Jukka Laine - Alunperin Elfquest oli mustavalkoinen. Julkaisuhistoriaa on kerrattu tällä sivulla http: B6 koko, sivuja vain Oletettavasti sama kuin esimerkit tällä sivulla: Tai ehkä en vain ymmärrä, mitä se oikeasti merkitsee. Joka tapauksessa huomattavasti paremman näköistä kuin nuo uusimmat väritetyt versiot. Wendy Pini ei ilmeisesti vain osaa värittää.

Kyllä minun mielestäni tuolla Jarmon linkittämällä sivulla http: Kuitenkin asialla ilmeisesti olivat jonkin Chelsea Animation Parlourin ammattilaiset, jotka tietävät edes jotain väriteoriasta. Jos vaihtoehtona olisi ollut, että Egmont julkaisee noita uusimpia värillisiä kammotuksia, niin kyllä vähän tunkkaisen näköiset mv-pokkarit voiton vievät. Markku Myllymäki - Ainoastaan Hidden yearsin osuus oli alunperin väreissä.

Jos DC ei ole erikseen värittänyt omia uusintapainoksiaan, tunkkaisuus tulee jostain muualta. Julkaisujärjestys on varmaan DC: Tietysti olisin huomattavasti iloisempi, jos alkuperäinen järjestys olisi voitu pitää.

Toisaalta saa nähdä, miltä väritetyt EQ: Ainakaan tämän Hidden Yearsin osio ei lupaa hyvää. Ilmeisesti ei ole mitään mahdollisuuksia painaa alkuperäisestä mustavalkoisesta?

Suomennos oli yllättävän hyvää. Jalavan hyvät nimikäännökset on säilytetty. Ainut, mikä tökkäisi silmään on Blackfellin käännös. Olen ainakin itse käsittänyt sen viittaavan samaan kuin Nightfall eli yön tulemiseen. Mustakaato on nimenä mielestäni naurettava. Hahmojen esittely on sinänsä mainio idea. Valitettavasti tämä galleria esittelee vasta Terän johtaman heimon ja on siis ristiriidassa tämän ja ilmeisesti seuraavan albumin kanssa, kun Terä ei ole tässä edes vielä syntynyt.

Samalla tulee juonipaljastuksia ja tarinan jännite katoaa, kun tietää mitä Karhunkynnelle ja Ilolehdelle ja muille tapahtuu. Niin ja huolimatta piirrosasusta Pinien haltiat ovat sensuaalisia olentoja väkivaltaisessa maailmassa.

En suosittelisi ihan perheen pienimmille. Tässäkin albumissa painitaan kuoleman ja menetysten kanssa. Olipa muuten vaihtelevan näköistä sisältöä. Alkupää oli sellaista, mitä netistä löytämäni esimerkit edustivat, ja ihan luettavaa. Harmaata suttua oli vain muutamissa paikoissa taustoissa ja joidenkin viivojen ympärillä. Mutta loppua kohden vain paheni, ja ilmeisesti suoraan värilliseksi tehdyn tarinan painaminen suttuisilla harmaasävyillä oli aika surullista.

Mutta lisäksi sen tarinan ympärillä olleet mustavalkoiset osuudet olivat piirrosjäljeltään jo hirvittävän karkeita. Mutta kyllä se ihan luettavaa oli. Ei tässä mistään Time Stranger Kyokosta ole kyse. Kuitenkin mietitytti, tuntuisiko Elfquest seuraamisen arvoiselta sarjakuvalta pelkästään tuon läpyskän perusteella, jos en olisi alkuperäisiä tarinoita aikoinaan lukenut. Kuvituksen viat ovat pieni ongelma sen rinnalla, että kronologisen julkaisujärjestyksen takia tässä ensimmäisessä numerossa ei ole yhtään oikeasti puoleensavetävää hahmoa.

Terän isä on päähenkilöksi harvinaisen epämiellyttävä tyyppi. Oikeastaan sympatiani olivat enimmäkseen ihmisten puolella, kaikista rituaalimurhista huolimatta. Voi olla vähän hankalaa lukea seuraavia osia, joissa lukijan olisi tarkoitus jopa pitää haltijahahmoista.

Olihan niitä kaksikin, ja susi. Eikö Lea Hernandez olekaan Jaimen ja Gilbertin sisko? Myöskään hänen aviomiehensä, jolta hän on saanut nimen Hernandez, ei ole Los Brosin sisko. Heillä on hyvin samankaltaiset hiukset, joten erehdys on ymmärrettävä. Se oli Byrne-vitsi, ja Wendy Pini aikoinaan kiusoitteli Byrneä siitä, että tämä oli luonut Kryptonin, joka ansaitsi räjähtää kappaleiksi, ja Wendy Pini loi Elfquestin, ja nyt olemme taas aiheessa.

Tänään sitten tarttui tahmaisiin tassuihin tuo Elfquestin ensimmäinen osa. Ihan kelpo tavaraa noin yleisesti ottaen.

Täytynee varmaan budjetoida tarvittava summa sivuun myös seuraavien kuukausien aikan. Mutta mielestäni Puutöyhtö on paljon naurettavampi nimi kuin Puunkutri. Jälkimmäisessä on sentään pieni järjen hiven, mutta tuo Puutöyhtö tuo mieleen aika naurettavia mielleyhtymiä. Winnowilliä ja Kahvia ei varmaan tarvinne kääntää ollenkaan. Olisin itse ehkä käyttänyt Lastua, mutta Puunkutrikin on ihan mukiinmenevä ja suora käännös.

Ettei tässä taas mennä samalle puolelle kuin eräässä keskustelussa bileissä: Toinen siinä ihan hermostui: Sehän on niin mukava kieli! Mutta sen ihanuushan tulee juuri siitä, ettei sitä osaa. On niin salaperäinen ja mystinen kieli! EQn nimikäännökset ovat aika suoria. Jos ne ovat naurettavia, niin eivät ne ole sen kummempia englanniksikaan.

Itse odotan suurella mielenkiinnolla Preserversien puhekuplien suomennosta. Jotain tarkoittavat englanninkieliset nimet toki pitää kääntää. Täällä siis ovat hihat liekeissä kun Sumppi karauttaa sotapeuralla tantereille? Minäkin tykkään Wendyn piirtämistä, muista ehkä se Sonny Trait vai mikässen nimi olikaan meni aika lähelle Pinin piirroksia mutta tässä albumissa ei kaikki olleet Wendyn piirtämiä, näitä myöhemmin piirrettyjä täytetarinoita on tehneet monet muutkin.

Wendy on ihan hyvä piirtäjä tosin kammottavan huono värittäjä , mutta tämä julkaisu ei ollut hänen osaltaan aivan parhaasta päästä. Välillä suorastaan näytti siltä kuin hän olisi tussannut Frank Millerin vehkeellä. Ahaa, no sehän saattais selittää ainakin osan haukuista Mielestäni useimmat niistä muiden tekemistä myöhempien aikojen tarinoista olivat aika karseasti piirrettyjä ostelin aikoinaan paksujen alpparien lisäksi muutaman kymmenen sentin kasan näitä kaiken maailman "porno-oravien lapsenlapsenlapset seikkailevat etelämerellä" -lehtiä Eikös muuten Wendy Pini jossain haastattelussa selventänyt että Winnowill on "win, no will".

Eli symbolisesti vaikkakaan ei sanatarkasti "voitan, muilla ei omaa tahtoa"? Sitä ei mielestäni pitäisi muuttaa mitenkään,vaan antaa olla ihan Winnowill. Sama juttu Kahvin kanssa,jos joku ei ymmärrä niin se on hänen ongelmansa. Minä ainakin vedän herneet nenään jos Kahvi on väännetty jotenki oudosti.

Eipä nuo käännökset minuakaan häirinneet. En myöskään omista Jalavan tai alkuperäiskielisiä julkaisuja, joten eiköhän näitä tule hankittua jatkossakin. Sanalla winnow on enemmänkin merkityksiä, joista käyvin tulkinta on tähän kyseiseen tapaukseen pörröttää jnk tukkaa. Suomentaja on vain ottanut vapauden kääntää nimen kyseisen hahmon hiuskuontaloon sopivaksi ; Tätä teoriaa tukee myös seuraava lainaus: Ja tästä asiasta minä olen samaa mieltä. Pitää Kahvi vielä tietenkin tuoda keskusteluun mukaan, sillä asiaahan ei ole vielä puitu loppuun asti.

Oma ehdotukseni oli hyvin hätäpäinen Kah-Vi , sillä tuolloin nimi erottuu massasta eikä välttämättä edukseen. Myös seuraava Timon julkituoma ehdotus kävi mielessäni Tähän väliin on pakko päästä pätemään ja huomauttaa, että arabialainen sana kirjoitetaan qahweh ja lausutaan turkkilaisittain miltei samalla tavalla kun suomen kahvi ;.

Jotta pahoista mielleyhtymistä C 8 H 10 N 4 O 2: Tällöin on hyvä olla, eikä rasitu polla ; Lainaus käyttäjältä: Pääsi vain lipsahtamaan pois aiemmasta viestistäni. Olisi kumminki mukavaa jos joskus ilmestyisi joskus jotain värillisenä ; Otsikko: Olisi kumminki mukavaa jos joskus ilmestyisi joskus jotain värillisenä ; Ei sitä kirjaa kustantaja ole suomentanut.

Se kunnia kuuluu Seppo Raudaskoskelle. Ei tietokoneet pahemmin painotekniikkaa ole muuttaneet. Edelleen täytyy offsetissa tehdä neljä painolevyä ja painaa ne kaikki. Eli edelleen voi sanoa, että mustavalkoinen painatus on halvempaa kuin värillinen. Olen kuitenkin sen verran pessimistinen, että en jaksa uskoa, että ihmiset pitäisivät niin paljoa tästä kakkossarjasta, että tälläkään kerralla päästäisiin Siniselle vuorelle asti. Ainoastaan Wavedanceriä mulla ei ole.

Tilasin aikoinaan EQ vol 2: Alkuperäinen sarjakin on pehmeäkantisena värillisenä, vaikka ne alkavat jo olla varsin kuluneita. Mä vastustan nimien kääntämistä, mutta en mitenkään henkeen ja vereen ja todennäköisesti joudun sitä tekemäänkin myöhemmin. Yleensä yritän perustella nimien kääntämättömyyttä sillä, että tulos muistuttaa aina liikaa lasten kirjoja. Varsinkin fantasiassa on se ongelma, että vain osa jotain tarkoittavista nimistä käännetään.

Kaipa tässä iässä on pakko myöntää, että iso vaikutus on silläkin, että olen kovin visuaalinen ihminen. Mulle on kovasti väliä sillä, miltä sana näyttää kirjoitettuna ja kuulostaa lausuttuna, ehkä enemmänkin kuin jollain konnotaatioilla, jotka voivat hyvin olla erilaisia eri ihmisillä.

Mulle Cutter on aina Cutter, ei siitä mihinkään pääse. Eipä ole aiemmin edes tullut mieleeni, että Winnowill voisi tarkoittaa jotain. En erikoisemmin etsi haastatteluja. Ennen kuin Ralf Königiä oli julkaistu suomeksi muita kuin Tappajakondomi, menin lainaamaan noita kirjastosta ruotsiksi.

Vapautunut mies ja noita lyhyistä jutuista koottuja albumeita löytyi. Kaikki nimet oli ruotsinnettu. No, Lysistratassa ei oltu, mutta sehän on eri juttu. Kun noita suomeksi lukee, voi ajatella että tuollaisia homppeleita nuo saksalaiset ovat.

Ei ole ollut Königin tarkoitus näyttää vieraskielisille lukijoille että me täällä Saksassa ollaan homoja, vaan että kuka tahansa voi olla homo. Jos nimet olisi muutettu suomalaisiksi, tulisi ihan eri fiilis. Laakissa parissa lyhärissä nimet oli käännetty suomalaisiksi. Ei, vaan koska ne ovat oikeita nimiä. Elfquestin tapauksessa englanti tuskin on sarjassa esiintyvien haltioiden kieli.

Ne on siis käännetty englanniksi haltiakielistä. Niiden kääntämättä jättäminen olisi siis käsikirjoittajan tai nimen antajan tarkoituksen vesittämistä. Sillä ilmeisestihän nimellä on jokin erityisempi merkitys, koska se on varta vasten käännetty lukijalle ymmärrettävään muotoon toisin kuin muut nimet kuten jo mainittu Kahvi. Täysin johdonmukainen käännöshän on se, että kaikki mikä on englantia käännetään suomeksi, joten John Milleristä tulee Juhani Mylläri.

Tolkien menetteli "kääntäessään" Länsikairan punaista kirjaa Hobitiksi ja Sormusten herraksi. Kaikki, mikä oli englantia, oli mukamas käännetty westronista.

Eli Sormusten herran suomennos on monin tavoin virheellinen. Eihän oikeaoppisen käännöksen tekemiseen varmaan kuluisi kuin yksi elinikä Aivan, nyt alkaa muisti palailemaan pätkittäin. Mutta eihän susiratsastajien kieli "englantia" ole, vaan heidän kielensä on valittu käännettäväksi englanniksi, ja sitä kautta suomeksi.

Ja Winnowill on sielunimi, joten ei tarvitse pelätä, että sitä suomennettaisiin. Mutta ovatko sielunimet jotain haltijakieltä sitten? Vai olikos se niin, että sielunimiä ei "anneta", ne vain "tunnistetaan" telepaattisesti? Silloin ne voisivat olla pelkästään jonoon laitettuja tavuja. Jokin aivojen rakenteesta syntyvä yksilöllinen signaali, joka synesteettisesti tulkitaan joukoksi äänteitä. Luultavasti vain selitin sen huonosti. En nimittäin tarkoittanut, että kaikki haltianimet sellaisenaan tarkoittavat mitään tai ehkä ovat joskus tarkoittaneet, kuten sinä selitit.

Eli niitä ei välttämättä pysty kääntämään. Käytännössä tarkoitin haltianimellä sellaista, mikä englanninkielisessäkin tekstissä on kirjoitettu samassa muodossa kuin haltiakielellä. Jos minusta tehtäisiin sarjakuva ja käännettäisiin se englanniksi, mutta nimeni jätettäisiin edelleen Veliksi, niin siitä tehtävässä käännöksessäkin se pitäisi pitää Velinä eikä muuttaa sen kielen veljeä tarkoittavaksi sanaksi.

Vastaavasti jos englanninkielisessä käännöksessä käytetäänkin nimikäännöstä Brother, niin tietenkin siitä tehdyssäkin käännöksessä tuo Brother pitäisi kääntää. Ei, vaan minä kysyin huonosti. Minä en itse asiassa tiedä.

Mahdollisesti käännetyt nimet vain kuulostivat Pinien mielestä kivoilta eivätkä ehkä ajatelleet asiaa sen enempää. Toivon tietenkin, että niiden kääntäminen jollain lailla palvelee tarinaa esim. Lainaus Laajemmin, onko haltijakielten kääntämisessä jotain logiikkaa. Kaikki haltiat puhuvat muistaakseni samaa kieltä, mikä tekeekin järkeä kun kyseessä ovat lähes kuolemattomat olennot.

Edes sudenratsastajilla ei taida olla kuin kymmenisen sukupolvea vierähtänyt maahan saapumisen jälkeen. Englanniksi on 'käännetty' nimet jotka haltiakielellä merkitsevät jotakin. Noudattaa siis kääntämisen perusperiaatteita tässä suhteessa. Ei kyllä selvitä sitä, missä menee suomeksi kääntämisen raja Oikeastaan ajattelin, että tuo särmä on parempi termi tässä. Kaksiterä tuo ensimmäiseksi minun mieleeni kaksiteräisen miekan, jonka molemmat puolet ovat samanlaiset.

Eli täysi vastakohta sille, mitä Two-Edge edustaa. Särmällä ei ole sanana samaa painolastia niskassaan kuin terällä, vaan minun mielessäni voi tarkoittaa vaikka minkälaista reunaa. Lisäksi särmän merkitys 'kunnollisena, oikeanlaisena' sopii Two-Edgen luonteeseen, jossa oikea haltia ja peikko kohtaavat. Eri haltiaheimoilla ei ole koskaan ollut vaikeuksia puhua keskenään.

Sen sijaan ihmisillä ja haltioilla ei selvästikään ole yhteistä kieltä. Olen aina olettanut, että on olemassa vain yksi haltiakieli. Itse asiassa olen aina pitänyt näitä "westronista englantiin" tai "haltiakielestä englantiin" mukamas käännösväitteitä suoraan sanottuna vähäjärkisinä, enkä tajua, miksi niitä enää edes esitetään.

Kaikki kyllä tietävät, millä kielellä on alunperin kirjoitettu. Olen lukenut fantasiaa yli 15 vuotta, joten tiedän varsin hyvin "perustelut" tälle. Multa ne vain vähentävät lukunautintoa korostamalla fantasian lapsenomaisuutta. Ja minua ei ole kukaan vielä uskaltanut loogiseksi väittää.

D Tykkään Illanhämy-käännöksestä, mutta en muista, joten vastustan muita. Kakkososa on jo kioskeissa. Kyllä niistä todennäköisesti tulee muna ja ovi. Missä vaiheessa tuleepi ne kuvat kuolleista niihin pokkareitten takaosaan? Englannin kielisissä on aina yhden osan takana aina isompi kuva niistä jotka olivat kuolleet siinä osassa. Mutta mitä tulee Doorin kääntämiseen, niin esim. Kuvasikin hahmoa paremmin kuin englanninkielinen nimi jota en tällä haavaa muista olisi tehnyt.

Todennäköisesti siis Doorin kääntäminen Oveksi tuo hahmoon enemmän myös suomalaiselle lukijalle. Onhan se Door englanniksikin aika pöljä nimi, mutta kuulostaa tietenkin näin suomalaiseen korvaan paljon viksummalta.

Mun Complete EQ pehmeäkantisessa kyllä suurta metallimunaa ylläpitävä haltia on nimeltään Egg elikkä Muna. Ahaa, sorry, en tajunnutkaan, että tännekin pitää tehdä ammattimaista kritiikkiä. Niitä todennäköisimmin lukee juuri lukija, joka ei ole aiemmin EQ: Niinpä hän saa jo heti ensimmäiseksi tietää, että Karhunkynsi ja Ilolehti saavat lapsen ja ovat elinkumppaneita, mikä vie täysin terän pun inteded ; albumin lopun jännityksen aiheelta.

Tuskin kukaan uskoo, että ihmiset tosiaan tappavat kaikki päähenkilöinä esiintyvät haltiat. Uusin Ryhmä-X maksaa 5,60 sivuisena, väreissä ja sarjakuvalehden kokoisena. EQ maksaa 5,95 sivuisena, mustavalkoisena ja hieman pienempänä. Mustavalkoisen  formaatin käyttäminen olisi perusteltua jos painettaisiin varsinaisen tarinan alkuperäistä, mustavalkoista lehteä.

Värilliset tarinat eivät kestä harmaansävyisiksi painamista.

. pappa, wanking, valkoinen, yleinen, homo itsetyydytys porno videoita, miesten porno videoita . Ebony Teen Sucks White Isoisä Cock · nuoleminen, suihin, handjob Kiimainen ecuadorian isoisä Antonio velin .. Seksikäs karhu espanjalainen wanking kalunsa Big Italian Cock Lyhyt Cumshot biennaleen biennalekin biennalen biennalessa bientot bier bierbaum biff big .. cockerin cockerkin cocko cockpit cocks cocktail cocktailasun cocktailkutsuilla hommiin hommilla hommissa hommissani hommista homo homoeroottinen kaltevuus kaltevuussuhteiden kaltoin kalu kalua kaluaa kaluaminen kalustaa . elokuu with his cock and sometimes it's cartoony and often it's amazing and it's . Saksassa ollaan homoja, vaan että kuka tahansa voi olla homo. jätettäisiin edelleen Veliksi, niin siitä tehtävässä käännöksessäkin Käsittääkseni Wendy Pini jossain haastattelukokonaisuudessa (The Big ElfQuest Gatherum).

Monster cocks velilta kalua homo

Monster cocks velilta kalua homo

Pitäisikö Litti valita pressaksi? En tied'ä miksei näkynyt. Niin on aika vierähtänyt ja Penakin kertoi kovan uutisen. Se sai hänet näyttämään hyvin irvokkaalta, mutta samalla siinä oli jotakin selittämätöntä kauneutta, siinä vaiheessa kun aikaa oli enää minuutteja. Taidat olla jo kolmas, joka pistää tuon jälkimmäisen kuvan.